Skocz do zawartości
IGNORED

Tara Labs Air1 różnice przy połączeniu

wlod

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystam z IC Tara Labs Air1. Do tej pory łączyłem kabel między cd i wzmakiem zgodnie z opisem, który znalazłem na forum tzn. dwa dodatkowe mikroprzewody łączyłem z sobą przy żródle. Ostatnio odłączyłem te mikro przewody i poskutkowało to poprawą brzmienia. Jakie to ma znaczenie? Czy te mikroprzewody powinny być złączone czy nie? Do czego wogóle to dodatkowe łączenie służy? Czy nie łącznie tych dodatkowych przewodów ma jakieś negatywne skutki?

>wlod

spróbuj wypożyczyć od Zydelka kabelek pod nazwą Anti-IC, nie namawiam Cię od razu do zakupu,

można wypożyczyć za kaucją, może on Cię mile zaskoczyć a koszt 100$

te niepozorne kabelki u niektórych wywalają wysokie Tara Labsy i Kondo

>zyzio

ja tam nikogo specjalnie nie namawiam, chce tylko dobrze doradzić ludziom, że jest taka alternatywa

każdy może spróbować, ja w tym nie mam żadnych niecnych zamiarów

co ciekawe ludziska po spróbowaniu rzadko wracają do poprzednich kabelków :))

Prawde mówiąc nie chodziło mi o sugestie dot zmiany okablowania ale o kwestie techniczną dot. dodatkowych przewodów w IC Tara labs Air1. Sam nie wiem czy jest jakś róznica gdy te kabelki są podłaczone i gdy się je rozłączy. Miałem do czynienia z róznymi łączówkami i tez trudno mi uwierzyć by "para sznurówek" mogła byc lepsza od np Tara Labs Air1.

>wlod

spoko

wspomniałem przy okazji Air-a1, ponieważ wiem, że zostały u paru ludzi wymienione na kabelki za stówę dolców co było dla mnie zaskoczeniem

wiem jak gra Air1 i swego czasu był to dla mnie pewien punkt odniesienia, ale to się zmieniło

proponuje tak podłączyć masy by grało jak najlepiej i nie zachodź w głowę dlaczego

prawdopodobnie zamknąłeś pętle masy co spowodowało pogorszenie

temat wielokrotnie wałkowany na forum, czasami warto na ten temat poczytać bo ciekawy :))

Życie przynosi rózne niespodzianki..moze kiedys spróbuje. Na razie nie słyszałem lepszej łaczówki niz Air1 oczywiście wsród kabli za miare rozsądne pieniądze. Nie miałem dotąd "przyjemności" słuchać IC za kilkanascie tysięcy. Z drugiej strony cos w tym musi być ze jeżeli IC kosztuje np 2-3 kzł i jest w tym przedziale dobra lub bardzo dobra to powinna byc równiez lepsza od IC w przedziale "było chyba napisane" 100$.

=> wlod

Teoretycznie tak, ale tylko teoretycznie, a jak myślisz czemu tak mało jest recenzji Antykabli w prasie ? :)))) Przecież żaden testujący nie napisze, ze Cardas czy Tara poległa :)))))

Leszek B, 21 Maj 2007, 13:43

>A ja juz dawno myślałem o posłuchaniu antykabli.Zydelek sprzedaje je ze szpuli czy ma tylko

>konfekcjonowane ?

>Pozdrawiam

ma tylko konfenkcjonowane, ale różnica w cenie między np. 0,5m i 1m jest niewielka

Leszek myślę, że nie będziesz żałował ;))

Istnieje możliwość nabycia Interkonektów i głośnikowych w "kicie" do samodzielnego montażu. Jesli ktoś jest sprawny manualnie i umie polutować za niewielkie pieniądze moze stać się posiadaczem hi-endowo brzmiącego okablowania. Do Kitu dołączana jest oczywiście cyna (stop 6% srebra i 4% miedzi). Również sieciówki można nabyć bez wtyków do własnej konfekcji.

"Teoretycznie tak, ale tylko teoretycznie, a jak myślisz czemu tak mało jest recenzji Antykabli w prasie ? :)))) Przecież żaden testujący nie napisze, ze Cardas czy Tara poległa :)))))"

No ja bym napisał.

Pewnie dlatego nie chcą mnie jako recenzenta :(

Że też ja nie wierzę w te legendarne niedrogie megakonstrukcyjne urządzenia, bijące na głowę dziesięciokrotnie droższe klocki :).

A nie wierzę bo kilka takich gówien słuchałem i z żadnej strony nie były warte nawet tych paru złotych.

A skonstruowane zostały przez zacnych z tego forum. Oj zacnych ...

Szkoda, że nie potestowałem tej hajendowej nowości ;)

=> abudzik

Najbardziej bawią mnie gadki takich bogatych snobów jak Ty, którzy wpier... co najmniej 20 kzł w sieciówki z listwą, nie mówiąc o Ic i głośnikowych i myślą, że złapali króliczka :)))) Jest dużo gówienek w Audio - są też perły, czasami tanie, o których nie masz pojecia :))), tak więc daruj sobie ten bełkot, bo jeszcze nigdy nikomu nie pomogłeś na tym forum, zresztą jak już nic nie musisz zmieniać to po ch... tu piszesz ? ;))))) Sorry, ze tak ostro, ale czasami trzeba łopatą w łeb snoba przywalić, bo inaczej nie pojmie ;))))

>zyzio

uśmiałem się :)))))

abudzik 21 Maj 2007, 15:13

"nie wierzę w te legendarne niedrogie megakonstrukcyjne urządzenia, bijące na głowę dziesięciokrotnie droższe klocki. A nie wierzę bo kilka takich gówien słuchałem i z żadnej strony nie były warte nawet tych paru złotych."

>abudzik

wrzucasz wszystko do jednego worka, tak jak zyzio powiedział są gówna i perełki za niewielkie pieniądze,

ciężko je spotkać, bo jak producent zauważy co wytworzył i jaką furorę robi na rynku to od razu podnosi ceny o minimum kilka razy albo więcej.

Miejmy nadzieje, że Paul takiego numeru nie zrobi

Zyziu piracie, jeździj po bandzie, ale nie potrącaj pieszych.

Niestosowne jest zaglądanie do cudzych kieszeni.

Przecież króliczka nie można złapać :)

Zapewne są perły, o których ja nie mam pojęcia, ale przed ciebie też zapewne ludzie rzucają perły - bezskutecznie :)))

Jeżeli pomocą nazwiesz podpowiedź jak zrobić samodzielnie sieciówkę, kondycjoner, podłączyć ochronny do kaloryfera, to rzeczywiście nie pomogłem nikomu zrobić sobie krzywdy.

Czytać "mojego bełkotu" nie musisz, ale chyba zbyt emocjonalnie do niego podchodzisz.

Nie przeszkadza ci kiedy mniej majętni ludzie (na podstawie entuzjastycznych wpisów i opinii) wydają ostatni grosz na nic nie warte "apgrejtowane do hajendu" urządzenia a mnie odmawiasz prawa do posiadania urządzeń dających mi przyjemność słuchania muzyki.

Nieładnie.

Poprawić mógłbym się chyba tylko jeśli chodzi o aktywność w nieużywanej przeze mnie zakładce opinie :)

">abudzik

wrzucasz wszystko do jednego worka, tak jak zyzio powiedział są gówna i perełki za niewielkie pieniądze,

ciężko je spotkać, bo jak producent zauważy co wytworzył i jaką furorę robi na rynku to od razu podnosi ceny o minimum kilka razy albo więcej.

Miejmy nadzieje, że Paul takiego numeru nie zrobi"

Ależ skąd.

Świadomie przejaskrawiam.

Był genialny IC producenta z Gdańska.

Jest znakomity wzmacniacz za niewielkie pieniądze, który w przemyślanej konfiguracji czyni cuda (Baltlab).

Platforma Troksa, kolce Akkusa, są niedrogie a skuteczne.

Najnowsze kambodże dobrze zestawione też nieźle grają :)

Ale trzeba pamiętać, że bardzo wiele reklamowanych best bajów ujawnia swoje okropne oblicze dopiero w transparentnych systemach. I mogą tego doświadczyć nie obrzydliwie bogaci burżuje, tylko ludzie, którzy często za niewielkie pieniążki taki system sobie zbudują.

A wtedy poznają nagą prawdę, pozbywają się bez żalu, legendarnych produktów.

Tak więc zamiast lżyć się wzajemnie ... gońmy króliczka - robiąc sobie czasami dłuższe przerwy (co właśnie mnie dopadło) służące delektowaniu się muzyką.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.