Skocz do zawartości
IGNORED

Jak to podłączyc?? Centralny głośnik??

Cibor12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem w posiadaniu wieży stereo Soniacza LBT-D209.

Mam podłączone do niej 4 kolumny, tzn. Z wieży wychodzą 2 kanały do których są podłączone 2 bassy, dwu głośnikowe

zmostkowane tzn. z jednego wejścia wychodzi do drugiego. A z nich na kolumnę przednia i tylna. Tak jakby podwójne stereo. Lecz mam w zapasie jeszcze jedna kolumnę którą chciałbym umieścić jako centralna. I w związku z tym mam pytanie jak ją podłączyć by nie mieć podwojonej impetencji oraz mocy?? Może ktoś mi pomoc??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

cokolwiek osiągniesz podpinając 5 głośników do stereofonicznego wyjścia będzie dalej stereofonią, jak wyobrażasz sobie to podłączenie ? co chciałbyś słyszeć w kolumnie centralnej ? bo masz do wyboru albo to co w z lewej strony albo to co z prawej, innego prostego wyjścia nie ma a to jak mi się wydaje w najlepszym wypadku pogorszy to co już wykombinowałeś.

Moja rada ? daj sobie z tym spokój i kup amplituner z minimum dolby prologic

pozdrawiam

Jak tak dalej pójdzie to nie będziesz miał nawet tej wieży.

Przysłowie mówi mądry Polak po szkodzie.

Kolega dobrze radzi tym bardziej, że amplitunery można kupić już prawie za grosze, a efekt przewyższy takie bezsensowne

kombinacje.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Może i macie racje chciałem to podłączyć jako połączenie kanału lewego i prawego tak jak bassowka w zestawach np: 2.1 Bass tam gra swoją mocą ale dwoma kanałami.

Wiecie przyzwyczaiłem się do swojej wieży. :P

kup coś takiego i z głowy

cena od 1zł do 370zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pozdrawiam F.

człowieku nie podpinaj w taki sposób nigdy i niczego.

jak kolega radzi tani i bardzo dobry Sony.

ale ja bym radził Sony STR-DB930QS maksymalnie ok 750-800zł.

bardzo ładnie gra. przetestowane osobiście.

A czy

>nie ma większej satysfakcji jak się samemu coś zrobi??

jasne, że jest satysfakcja

więc zrób: procesor DSP, 5 końcówek mocy, pomyśl o subie, ewentualnie o systemie 7.1, tylko czy za mniej niż 3 stówy ma to sens??

kiedyś jak nie było kina domowego i nikt nie słyszał o DTS i ProLogic podłączało się dodatkowy głośnik jako różnicowy lub sumujący z układem filtrującym RC, ale teraz w dobie amplitunerów to wyważanie otwartych drzwi

chyba, że ktoś lubi ;)

pozdrawiam F.

to że "wygralismy" nie znaczy że będziesz podążał odpowiednim torem.

jeżeli nie chcesz dużo wydać pieniążków to pomyśl o amplikach sony, denon, pioneer, onkyo.

te co mogę ci odradzic to :

1. koda jakakolwiek (totalna klapa)

2. panasonic (klapa)

3. philips słuchałem ale nie pamietam modelu

4. nowe soniacze

Subwoofery kody omijaj szerokim łukiem jak i głośniki podłogowe.

Ale zanim cokolwiek cię skłoni do zakupu to zaufaj uszom i parametrom sprzętu a w szczególności tolerancji amplitunerów na "trudne kolumny 4ohm niekiedy schodzi do 3,2 lub 3ohm" a to już zakrawa na morderce amplitunerów. popatrz także na dekodery zawarte w sprzęcie poczytaj o przetwornikach o sekcji zasilania i torze audio i ilości dyskretnych układów wzmacniania.

Pozdrawiam Radas66

Witaj.

Jestem w posiadaniu 3 głośników Koda Am 950 (lewy, prawy i centralny) i wcale nie narzekam, lecz w porównaniu do Diory Świdnica Seria Yellow Line na głośnikach Audaxa się nie umywają.... Lecz teraz zbieram na samochód więc jaki kolwiek wydatek teraz odpada dlatego mając jeszcze jeden głośnik wolny chciałem go podłączyć.... Lecz widzę ze pupa z tego....

Ehhhh szkoda....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ano pupa, bo jak włączysz troszkę wyobraźnie to zauważysz że bas w zestawach 2.1 to coś zupelonie innego niż podpięcie dwóch kanałów odtwarzających zupełnie różne sygnały do jednego głosnika. jak bedziesz chciał oglądac dwa kabały tv na tym samym telewizorze to też zewrzesz jakieś druciki ? :-) nie da się :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.