Skocz do zawartości
IGNORED

ciemne szczegóły - test projektora

Meloman

Rekomendowane odpowiedzi

Ja widze wszyskie szczegóły. Guzików nie widze ale chyba ich nie ma bo i na monitorze ich nie widać.

Zalezy jeszcze jak ustawie w opcjach. Jaki player uruchomie. Ogolnie to film troche jest przyciemny i trzeba było troche rozjasnić.

Juz wczesniej doszedłem do wniosku ,ze kazdy film to inne ustawienia w opcjach. Przewaznie wystarczy ustawić jasnosc +/-

Wracajac jeszcze do tej sceny to na projektorze lepiej sie prezentuje ta scena niz to ma miejsce na monitorze. Roznica jest minimalna prawie nie odczówalna.

Ostrosc jest lepsza na projektorze. Monitor mam juz troche stary LG L1730p 17"

Ekran to płyta pilsniowa lekko szara. Szerokosc obrazu 190cm

Film jak wyzej HD 720p ogladany z PC

Filmy mają podobną tematykę, więc mogłeś się walnąć.... :-))

Jeżeli uważasz, że The Prestuge jest ciemny (wg mnie jest mało kontrastowy), to co dopiero powiesz o The Illusionist.... :-)

Materiał: The.Illusionist.2006.720p.HDTV.MULTi.x264-NBS

Scena: 00:15:17 do 00:15:20

Bardzo dobry test na zbadanie czerni.

Na projektorze widoczne są guziki znajdujace sie na garniturze -2szt. Na monitorze sa slabiej widoczne. W zaleznosci od klatki.

Z kolei w nastepnej klatce widac na projektorze dwa guziki, a na monitorze widac tylko jeden (dolny) a górny jest wtopiony w garnitur.

Ustawienia projektora duzo daje. Ustawienia monitora mało daje.

Czyli mam Meloman mam dobry projektor? czy moze ty widziałeś trzy guziki :) ?

To masz lepszy sprzet niż ja.

W scenie 00:00:17 do 00:15:20 nie widzę żadnych guzików, obojętnie czy oglądam na projektorze, monitorze czy telewizorze...

Z kolei na AE900 ta scena to w ogóle jedna ciemna plama....

To w koncu jaki to ma być czas. W pierwszym poscie podałem 15min i 20sekund. A teraz napisales 15sek.

Co do guzików to dziwne ,ze ich nie widzisz. Nawet iiyama ich nie widzi - hmm. Lepiej skalibroj dobrze sprzęt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.