Skocz do zawartości
IGNORED

CARAT - nowa marka urządz. na pol. rynku

andrea29

Rekomendowane odpowiedzi

CARAT to nowa marka francuskich urządzeń audio na polskim rynku. Dystrybutorem jest BEST-Audio z Łodzi.

Design maja elegancki, skromny i z umiarem, co się chwali. (Niedługo powinny się chyba ukazać jakieś testy w prasie.)

Wyglądem trochę przypominają mi TEACa (pokrętło), trochę coś ze wzornictwa PRIMARE ale najbardziej to... DIY :)

Umiar i elegancja królują. Francuzi nie oparli się wszechobecnej dziś modzie na niebieskie podświetlenia czego się da :( Dobrze, że chociaż zabawki są w kolorze czarnym (który chyba zwycięsko przetrwał próbę czasu nad innymi i wraca(?).

Oceńcie sami:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na żywo wyglada jeszcze lepiej. Piekny chyba akrylowy front. Słuchałem tego i...wstępnie moge tylko tyle, że gra za ile kosztuje. Za te pieniądze chyba niezła propozycja.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A na fotkach pomysłowy sposób prowadzenia kabelka do zacisków lewej kolumny...

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

>Którą fotkę masz na myśli ? /Zaintrygowałeś mnie wpisem, a nie widzę jej :(/

Sądzę, że Krisowi chodziło o fotkę w dziale "technology" z prawej strony. Przewody idą blisko przewodów transformatora.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu macie od tej firmy monitorki :) jak znam życie i trochę działkę związaną z takimi miksami to jest chiński sprzęt z innym logo i na tym koniec - no może nie koniec bo jest biuro w europie jeszcze (może 2 -3 osoby).Tworzenie marki która z reguły szybko umrze - bo towar nie jest nastawiony na jej budowanie a jedynie na sprzedaż i szybki zwrot kosztów.

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

no i jeszcze zapomniałem o ich kablach

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

Koobal, 18 Cze 2007, 23:53

Daj Boże, żeby za takie pieniądze było więcej tak wykonanych (oceniam po fotkach) produktów.

To, że marka umrze mam głęboko w nosie. /Ja też kiedyś będę musiał./

Nie pierwsza i nie ostatnia. Takie Castle są już ponoć chińskie...

andrea29 - oczywiście każdy sobie może robić co chce - ale nie liczył bym na jakieś super technologie, jak również nie przesadzał bym z gwarancją itp - to wszystko jest nastawione na szybki zysk więc i jakość może być "na żywo" taka sobie.

Słucham tylko muzyki.

andrea29, 19 Cze 2007, 00:04

>Koobal, 18 Cze 2007, 23:53

>

>Daj Boże, żeby za takie pieniądze było więcej tak wykonanych (oceniam po fotkach) produktów.

A to ma wyglądać, czy grać? Poza tym wygląd na fotkach, a "na żywca" to dwie różne rzeczy.

>To, że marka umrze mam głęboko w nosie. /Ja też kiedyś będę musiał./

>Nie pierwsza i nie ostatnia.

Jak marka umrze szybko, to umrą również uprawnienia gwarancyjne nabywcy.

>Takie Castle są już ponoć chińskie...

I pewnie dlatego zamiast zacnych aluminiowych tweeterów Vify pakują tam teraz jakieś no-name szmaciane szeleszczące dziadostwo. Oszczędność dotyczy tu nie tylko taniej siły roboczej.

McGyver, 19 Cze 2007, 00:15

Ma grać. Ale jak do tego ładnie wygląda to nie mam nic przeciwko, a wręcz przeciwnie.

Wygląd można obadać organoleptycznie i wzrokowo tylko na żywo - wiadomo.

Co do nieznanej marki - nie bałbym się. Kto w dzisiejszych czasach i zaangażowaniu kapitału, może sobie pozwolić na skuchę, hę ?

* * *

Zwykle jak coś/ktoś się chce przebić musi dać coś więcej. Tak to już jest. (Pomijam celowanie w ekstremalny hi-end.)

* * *

Gdyby nie powstawały nowe firmy, ludzie nie kupowaliby nic nowego, tylko sprzęt znanych/utrwalonych na rynku marek (Pioneer'a, NADa, Rotel'a, C. A., itd). A tak nie jest.

A seria CARAT ogólnie mi się podoba. Nie, nie kupię jej, bo wciąż jestem zadowolony z tego co mam. Ale, że "lubię wiedzieć", ładnie się prezentuje, chętnie posłuchałbym co to warte. /Ceny jak na polskie realia za taki spzręt, wydają się być ludzkie. Pewnie w zestawie jeszcze taniej ;))/

andrea29 - a nie, nie - niech kady robi co chce - w końcu to wolny kraj :) ja tylko dywagujęco to może być i co to jest i mogę się baaaardzo mylić w swoim sceptycyźmie (choć za dużo razy brałem udział w takich dilach :) aby ich nie poznać na kilometr)

Słucham tylko muzyki.

robi się to tak:

1. kupuje się sprzęt w chinach okazyjnie - typu hala nie sprzedanego badziewia z centa od sztuki (bo ma wadę produkcyjną i ktoś tego nie przyjął)

2. buduje się dobrą oprawę graficzną - markę stronę www i daje dobre marże pośrednikom

3. opycha się tyle ile można - zwrot kosztów następuje błyskawicznie

4. towar się kończy szuka się następnej takiej okazji i sprzedaje od nowa - czyli wracamy do pkt1.

Uwierz mi andrea - bardzo dużo firm tak robi :)

Słucham tylko muzyki.

Francuzi to w większości hochsztaplerzy biznesowi. To najbardziej pazerny naród, jaki znam (nie licząc jednego, o którym nie przystoi mówić, ze względu na poprawność polityczną).

Przykłady:

- Przestępczy (nie zapłacili ani złotówki za kryminalne praktyki monoplistyczne w Polsce) France Telecom ukrywający się pod nazwą TP S.A. i Orange - najgorsza oferta mobilna w historii galaktyki

- Danone wyzyskujące polski rynek mleczarski

- Carrefour, Greant, Auchan - obozy pracy dla naszych rodaków stworzone przez francuzką zarazę

McGyver:

>Jak marka umrze szybko, to umrą również uprawnienia gwarancyjne nabywcy.

Nie baudzo. Uprawnienia gwarancyjne umrą dopiero gdy padnie krajowy dystrybutor marki. Marka może paść sobie dużo wczesniej, bez szkody dla gwarancji.

• 2 miesiące później...

Recenzja jest

Ukryta Zawartość

ale czy ktoś miał okazję posłuchac tego osobiście??

Ukryta Zawartość

koobal ma racje - w kraju istnieja dziesiatki firm tak działająch. Powiem więcej 1/3 ofert " przemysłowej" wielkich sieci hadlowych skałda sie z tego typu okazji. ale to jest temat na bocznice - najważniejsze ze większośc polaków jest uzależniona od tego typu handlu.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 6 miesięcy później...

Odświeżam wątek. Zostawmy politykę na boku.

W sieci nie spotkałem jednej negatywnej opinii. To że coś kosztuje mniej niż 3 kzł nie oznacza automatycznie że jest do bani.

Słuchał ktoś z Was tego CD ?

Troszkę w salonie :)

Bardzo przyzwoity CD w swojej cenie przy jednak sporej konkurencji i wyglada dobrze bez wodotrysków, elegancko.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.