Skocz do zawartości
IGNORED

Klocki dla kolumn Canton Ergo

Grzewa

Rekomendowane odpowiedzi

witam ,

prośba o pomoc .

Nabyłem nowy zestaw kolumn Canton Ergo 609 i mam problem z doborem sprzętu .

Próbowałem Audiolab 8000 , ale mimo zapewnień ,że to "ciepły " dzwięk , nie miałem takiego wrażenia .

Obecnie mam zestaw Rotela / RA 970 BX RCD 930 AX / ale i to nie brzmi tak jak bym oczekiwał .

A szukam głębokiego , ciepłego , spokojnego dżwięku .

Obecnie waham się pomiędzy starymi Luxmanami a czymś zupełnie nowym .

Ale czym ?

NIe wiem .

Prosze o poradę , przy założeniu , ze zostawiam kolumny , bo trochę na nie wydałem .

https://www.audiostereo.pl/topic/34308-klocki-dla-kolumn-canton-ergo/

Mało danych, bardzo mało.

Jaki pokój; czy kwadrat czy prostokąt czy otwarty na kuchnie, w którym miejscu stoją kolumny, jak jest umeblowany, czy panele czy dywan czy wykładzina, jakie kable, czy kolumny są nowe i nigdy przedtem nie grały.

Jak będą odpowiedzi na te pytania to jutro coś napiszę.

Ale masz fajny salon, fiuuuu fiuuu 60m kw. Gratuluję.

A jak kupowałeś te kolumny to nie słuchałeś ich przed zakupem, a jak słuchałeś to z jakim sprzętem, może właśnie taki powinieneś kupić...

poszedłem po lini małego oporu i zamieniłem stare , stare CAntony Ergo , które kupiłem lata temu na nowe .

Grałem na kinie domowym Harmana Kardona i odchowawszy dzieci stwierdziłem , że czas wrócić do słuchania czegoś więcej poza ich płaczem . I szukam .

Uuuuaaaa, to bardzo mi przykro, ale u ciebie nic nie zagra. Kolumny pewnie jeszcze sie rozgrzeją i dojdzie jakis bas, ale o ciepłym masywnym brzmieniu to możesz zapomnieć.

Zrób sobie w innym pokoju studio odsłuchowe.

Wypożycz i posłuchaj jakiegoś naprawdę mocnego wzmacniacza. Masz dużą powierzchnię do nagłośnienia, i spore kolumny. Rotelik może nie wydolić.

Gdzie mieszkasz? Jeżeli niedaleko mnie, to może wpadnę z Adcomem, i pokombinujemy?

Canton Ergo to świetnie grające kolumny słuchałem 607dc i moim zdaniem warte tych pieniążków. Posłuchaj z CA640 w szczególności, ważne żeby CD był 640 gdyż gra dużo lepiej od 540. Możesz pokombinować ze wzmacniaczami 640/540. W szczególności dobrze okabluj system, oraz Ciekawa jest poprawa dźwięku przy wymianie sieciówki dla CD- warto chcociaż posłuchać i ocenić jaka jest różnica.

Domyślam się że pytanie było do mnie?

Naprawdę mocny wzmacniacz, to taki, który oprócz watów na papierze ma jeszcze wydajność prądową. Czyli porządne zasilanie, i dobrze zrobione końcówki mocy. Ze starych wzmacniaczy to np. Accuphase E206, Pioneer A757, A777, itp.

Rejon Warszawy? Umów się na odsłuch z Jaro4444 i jego Xindakiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.