Skocz do zawartości
IGNORED

Starowiślna41-serwis zamknięty na zawsze

cynamon

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety pan Jerzy pożegnał nas już na zawsze. Dowiedziałem się właśnie, że 10 maja został pochowany. Kto chociaż raz był u Niego w Krakowie w wiecznie zagraconym serwisie wie, że był niezwykłą postacią.

Strasznie szkoda.

Część Jego pamięci.

Wszystcy coś zawdzięczamy Panu Jerzemu Orłowskiemu, pośród serwisantów nieuków i zdzierców był utopijną wyspą wiedzy i uczciwości. Ja bardzo wiele zawdzięczam wlaśnie Jemu u Niego miałem możność odsłuchiwania sprzętu profesjonalnego zaliczyłem 99% słuchawek uważanych za tak zwane wysokiego lotu mikserów audio preampów amplitunerów i nagrywarek CD Audio. Ta piwnica zawalona od podłogi aż po sufit tak zwanym dobrem

była dla mnie przedsionkiem do raju tam zmartwychwstawał mój sprzęt albo nabierał fabrycznej świetności. Idąc do Śródmieścia zachodzę pod blaszane drzwi zapalam świeczkę z lewej strony i czołgam się dalej

Zbyszek

Pan Jurek był bardzo rzeczowy i konkretny sypał wiedzą jak z rekawa robotę potrafił zrobić szybko i solidnie niestety wykończył go ten długi weeekend,brak stresu i pracy też może zaszkodzić.Tyle jeszcze miałem pomysłów współpracy szkoda Wielka Strata

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Mnie nie jest żal Pana Jurka, On ma to wszystko już z głowy żal mi Jego Najbliższych Których nagle jak zwykle w biegu z ozorem na brodzie pozostawił żal mi tych wszystkich trzęsących się jak galareta starowin którym remontował od ręki archaiczny sprzęt tak zwany nie do naprawienia i nie brał mimo galopującego kapitalizmu za remont ni grosza [nie wspominając o tym ile w podzespołach do tego dołożył] nie jestem hipokrytą i powiem wprost żal mi poprostu samego siebie bo jutro będę tamtędy przechodził

Zbyszek

Przyroda nie znosi próżni w tym samym miejscu prowadzony przez kogoś zupełnie innego od 1.07.20007 będzie czynny serwis wspaniałe zapasy Pana Jurka jak miksery wzmacniacze magnetofony kasetowe i generator częstotliwości akustycznych wylądowały na złomie lokal w trakcie malowania.

Pozdrawiam

Zbyszek

• 6 miesięcy później...

Odświeżam wątek, bo nie widziałem tej informacji wcześniej - a teraz dopiero potrzeba przyszła. Skoro ona do mnie - ja na Starowiślną, a tam jakieś rozebrane telewizory się piętrzą... coś nie tak. No i zaraz wiadomo - wszystko nie tak.

No i zostaliśmy sami. :(

Niestety nie znałem serwisu Pana Jerzego, a szkoda wielka, gdyż z tego co czytam był to wspaniały człowiek, a takich w moim otoczeniu wyjatkowy niedomiar.

Korzystajac z okazji pragnę przestrzeć krakowian przed serwisem na ul. Miodowej. Na samo hasło "magnetofon szpulowy" lub wspomnienie o innym starszym sprzęcie - niezależnie od stopnia uprzejmości - facet robi się wyjątkowo nieprzyjemny i robiąc chamskie miny niemalże wyrzuca za drzwi.

Polecić mogę serwis przy ul. Madalińskiego (stare Dębniki) - szybko i solidnie. Serwisant bez problemu podejmuje się naprawy każdego urządzenia (nawet magnetofonów szpulowych), a ponadto można z nim mile porozmawiać, np. o własnościach pola magnetyczego i podatności głowic na namagnesowanie. Jest tylko jeden problem - drogo.

Pozdrawiam.

Ech... tak niestety bywa... Sadze, ze kazdy z nas kto zbiera, remontuje i poznaje sprzet powinien zostawic jakis pamietnik z testamentem, co ma sie stac z tymi dobrami, ktorych przeciez nie zabierze w dalsza podroz... Mnie sie nie usmiecha, ze znaczna czesc mojego zycia moze zostac wyrzucona na smietnik... pomyslcie o tym...

Pozdrawiam

Sylwek

Pod adresem ul. Starowiślna 41 znajduje się obecnie nowy Serwis RTV czynny przez trzy dni w tygodniu od 9-17.

Nie ten fachowiec nie ten klimat Pana Jerzego Orłowskiego nie zastąpi nam już nikt. w Podgórzu na samym początku ul Zamojskiego [ chyba 3 róg Zamojskiego i Rynku] znajduje się sklep i Serwis oddałem tam do przestrojenia SONY SLV-800 [MAGNETOWID HiFi VHS STEREO] Odbiór wtorek środa (zaniesiony w piątek) .

Nie mam ani zdrowia ani siły ani czasu aby pogonić po innych. Ale mam skromną nadzieję, ze za tydzień dwa dostanę jakiś adres.

Pozdrawiam

Zbyszek

• 9 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.