Skocz do zawartości
IGNORED

Co o tym sądzicie???

przemo_sunny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jestem tu nowy i chciałbym posłuchać co mają do powiedzenia znawcy o sprzęcie który dotychczas udało mi się uzbierać. A więc:

wzmacniacz Grundig V-8200

tuner Kenwood KT-2010L

cd Onkyo DX-6640

deck Onkyo TA-2620

dodatkowo jest jeszcze Akai GX-65 mkII oraz rarytas na polskim rynku Sony CDP-C225 sprowadzony z Kanady i przerobiony na "nasze" zasilanie. Znajdzie się jeszcze Marantz SD-35 czy Philips CD-473. Proszę o opinie i sugestię czego się pozbyć a co zostawić żeby grało dobrze. Aha głośniki to jakieś no name ale nie długo zmiana ale nie wiem jeszcze na jakie.

https://www.audiostereo.pl/topic/34410-co-o-tym-s%C4%85dzicie/

wstyd, naprawdę - to jest forum audiofilskie,

tu nie wolno pisać ludziom którzy słuchają z grundigów, akai czy Philipsów,

żałosne akceptowalne minimum to Technics,

szybko to wyrzuć i kupuj : Nada, Rotela, Creeka, Cambridga,itd

tylko że to żałosne minimum nie zagra chyba lepiej od tego co posiadam za te pieniądze. Oczywiście są lepsze rzeczy ale przeznaczone raczej dla ludzi słuchającej Muzyki (przez duże "M") a nie muzyki w stylu disco, rock, czy inna nie wymagająca. Sądziłem że będą normalne odpowiedzi ale chyba się myliłem.

a jakie to są normalne?

mam cię pochwalić? dobry sprzęci kupiłeś Jacuś, dobry...

teraz lepiej ? człowieku o tym nic nie można powiedzieć...

a jak ja się ciebie zapytam, jakie kolumny kupić, tak ze 100watt,

to co powiesz?

Nie przejmuj się przemo rośnie ostatnio liczba sfrustrowanych prowokatorów, poczytaj z ciekawości co dany alfredzik wypisuje na bocznicy "Polityka"

Sprzęt masz bardzo taki sobie jak połowa tego zubożałego narodu, ale nic przeszkadza aby to zmienić za jakieś małe pieniądze.

chodziło mi o opinie że np: tuner dobry a wzmak do dupy czy coś podobnego. I jak tu sukcesywnie modernizować swój posiadany sprzęt skoro niektórzy zamiast pomóc szkodzą. To mam może powrócić do starego jamnika i na nim włączyć sobie kasetę disco polo i delektować się pięknym szumem płynącym z głośników. a co do głośników sie nie wypowiem.

aaalfred

Ty tak na poważnie piszesz, czy sie zgrywasz?

Bo jezeli na powaznie to żal mi ciebie.

Zresztą widze, że słuchasz czarnej muzy - to wiele wyjaśnia haha.

A co do przemo_sunny to napisz ile chcesz przeznaczyc na modernizację?

Moze lepiej pozostac przy jednym wzmaku, jednym CD, jednym decku i jednym tunerze, ale o dobrych parametrach?

Bo widze, ze masz pare cd, pare deckow.

A na jakich kolumnach słuchasz? Ten V8200 to już niestety nie jest najlepsze osiągnięcie Grundiga, ale może akurat pasuje Ci do głośników...

Najlepiej spakuj klocki i podjedź do kogoś kto ma dobrze grający system i tam przetestuj co najlepiej na początek wymienić.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Przemo - jak to jest ze jestes nowy a masz 1046 dni na forum ;)

Pozdrawiam serdecznie kaszanka7

ps. arturP - ja pamietam o naszym ew. spotkaniu, ale czasu mam tyle co nasz rzed na poprawe sytuacji w naszym pieknym kraju

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Przemo - jak to jest ze jestes nowy a masz 1046 dni na forum ;)

Pozdrawiam serdecznie kaszanka7

ps. arturP - ja pamietam o naszym ew. spotkaniu, ale czasu mam tyle co nasz rzad pomyslow na poprawe sytuacji w naszym pieknym kraju

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Z tego co czytam to masz przyzwoity magnetofon,ma jasne brzmienie i pasuje do wiekszosci wzmacniaczy.A co do delektowania sie szumem z kasety to ja ten szum uwielbiam!Wlasnie sie nim delektuje i delektował sie bede

@przemo_sunny:

wybrałeś złe miejsce na takie pytanie.

to forum to głównie pozerzy, zwariowani diyowcy albo sfrustrowani alkoholicy.

doradzą co najwyżej abyś posłuchał i sam sobie odpowiedział (w najlepszym przypadku) ;)

moim skromnym zdaniem fora wymiany >informacji< o tak subiektywnej sferze jak >słyszenie< są mało >obiektywne< ;)

idź więc posłuchaj albo poproś admina o zdjęcie bana na google

Właśnie chodzi mi o skompletowanie jednego zestawu. O pieniądze to raczej się nie martwie (uczciwie zarabiam sobie i wystarcza). Czy warto zostawić elementy Onkyo i zainwestować w zmacniacz i tuner do kompletu czy pchnąć wszystko razem i składać zestaw np Akai. Miałbym dostęp do poszczególnych elementów na giełdzie czy przez allegro i myślę że kwota 1500 zł na początek powinna wystarczyć.

A oto moje głośniczki. Nie wiem co to ale potrafi basem solidnie uderzyć ale są za wielkie i wolałbym coś bardziej na poziomie najlepiej dobre podłogowe kolumny tak do 1000 zł (najlepiej z drugiej ręki).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co się czepiacie przemo_sunny'ego? Zarejestrował się te 3 lata temu i zapomniał. Albo tylko czytał. I cieszył się swoim sprzęcikiem. Jego sprzęt, jego pieniądze, jego sprawa! Nic Wam do tego! I nie bał się uczciwie wypełnić "o mnie".

Widać w międzyczasie nieco dojrzał "audiofylsko", albo mu po prostu zwrot z inwestycji nastąpił, więc chce się w swoje hobby pobawić bardziej aktywnie i trochę grosza obrócić, a Wy tu z pyskiem... Nieładnie, nieładnie... A mało tu gości z grundigami filipsami, techniksami i innymi niskobudżetowymi sprzętami? A jednak się nie wymundrzajom, co to słyszą, a czego nie, tylko starają się solidarnie wspierać... Przemo_sunny też zaczął grzecznie i uprzejmie. A nóż/widelec nowy DIY-owiec się objawi?...

Przemo_sunny, jako "stary nowicjusz" poznaj na początek psychicznie relaksującą funkcję "ignoruj" i zastosuj ją na niektórych. Pozdrawiam i życzę powodzenia na tym niełaaaatwym aczkolwiek ciekawym forum ;)

Przepraszam, nie zdzierżyłem... Wkurzają mnie zwłaszcza te zjawiska, co to się nie ujawni, nic konstruktywnego nie napisze, a do krytyki i połajanki - pierwszy... Szczawiem śmierdzi...

Powiedzmy że jestem tolerancyjny do pewnej granicy i chamem też nie jestem.... Tak zarejestrowałem się 3 lata temu ale wtedy posiadałem wieżę zacnej firmy Diora SSL 442 więc wolałem się nie odzywać. Ale od pewnego czasu pojawiła się możliwość zakupu wielu ciekawych rzeczy za dosłowne grosze np wyżej wspomniany Akai GX-65 za 40zł czy wzmacniacz Luxman L-215 za 150 zł (niestety nie miałem gotówki przy sobie i przeszedł mi koło nosa...). Chciałbym uzbierać coś dobrego a ten temat zakładałem bo chciałem się dowiedzieć czegoś o tym co już posiadam.

No głośniczki.... stoją u mnie od lat i nie chcą się rozlecieć.... narazie chciałem się skupić na poszczególnych klockach a kolumny zostawić na deser. Wiem że to co posiadam to raczej nie jest szczytem osiągnieć branży hi-end (a kto wie czy to wogóle low-end jest :) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.