Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor LCD +kompik

Cervantes

Rekomendowane odpowiedzi

witam właśnie jutro mam poskładać znajomym kompa - ma być bez fajerwerków - Word, filmy, gry a'la heros 3. Jednym słowem nic specjalnego. kiedyś siedziałem w tym całym komputerowym światku, ale na szczęście mi przeszło :) Wiem jednak, że czasem mogą się trafić zbuki wiec pytam tylko, czy żadnego karygodnego błędu w zestawie nie popełniłem i pytam się o dobry monitor LCD 17' za jakieś 600 - 700 zł. wielkie dzięki : )

Gigabyte GA-M61P-S3 (nVidia GeForce 6100) [DDR2, PCI-E, FW]

Athlon 64 3000+ Orleans AM2

DDR2 1Gb 533

grafy brak bo raczej nie potrzeba a na cały zestaw ma pójść do 1700-1800 zł

reszta bebechów to już nie problem i tu wiem że na pewno nie dvd LG : )

właśnie przez parę lat na pewno będzie tylko ten 1 Gb Ramu czy lepiej 1X, czy wziąć 2 razy po 512? jak to jest w praktyce??

https://www.audiostereo.pl/topic/34531-monitor-lcd-kompik/

Monitor to lepiej pooglądaj sam w sklepie. Zwróć uwagę na martwe/gorące piksele/subpiksele i na warunki gwarancji. Mam Samsunga 950B z wyprzedaży od roku i dotąd 0 wadliwych pikseli; gwarancja 3 letnia. Oszustwem ze strony producenta jest podawanie kąta obserwacji 160/160. Mój po odchyleniu głowy o około 30 stopni ma zmianę barwy i kontrastu, więc zbiorowe oglądanie filmów jest możliwe w dwie ciasno siedzące osoby. :))

Parametr ten jest jeszcze bardziej krytyczny przy ustawieniu ekranu w pionie.

Jeśli rozdzielczość 19 jest taka jak 17, czyli 1280 x 1024, to lepszy mniejszy ekran. Dobrą opinię mają LG z inteligentną regulacją kontrastu, ale i tu należy być czujnym, bo z tej samego typoszeregu np. LCD Philipsa 19" jest OK, a 17" poniżej wszelkiej krytyki. Zwróć uwagę na kolor czerni, bo może być ciemno szara i to ujdzie w tłoku, a czasami fioletowa. Równomierność podświetlenia ekranu najlepiej zauważyć w zaciemnionym pomieszczeniu. Złącze tylko i wyłącznie cyfrowe DVI. Jeśli chcesz grać to czas reakcji matrycy powinien nie być gorszy niż 8 ms.

https://www.audiostereo.pl/topic/34531-monitor-lcd-kompik/#findComment-807002

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.