Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kable do nad 352-jbl e90

radark

Rekomendowane odpowiedzi

witam

właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem nada 352 który gra z jbl e 90 proszę o info jakimi kablami to połączyć aktualnie gra to na zwykłych kablach 8zł/m, i czy warto kupić lepsze cinche do połączenia wzmak-cd

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/34768-jakie-kable-do-nad-352-jbl-e90/

No właśnie ja słyszałem te paczki ale podłączone do marnej jakości piecyków i bas rozlazły na tyle, że czułem się jak w maluchu z "tubą". No ale skoro u Ciebie jest tak jak lubisz... to wszystko czego potrzeba:)

Jeśli chodzi o połączenie wzmacniacza i CD to:

Tani i dobry interkonekt: KLOTZ LA GRANGE GY107. Zerknij na allegro sprzedaje je Pan Janusz o nicku CLARQUESI. Uważa się za znawcę w temacie NAD`ów i wiele opinii potwierdza jego fachowość. Ja mam właśnie ten interkonekt podpięty pod NAD`a i uważam go za dobry.

Jeśli chodzi o kable to jeszcze nie testowałem ale do NAD`ów polecano mi kable IMG IXOS. Ponoć są to kable o bardzo niskiej rezystancji i doskonale sprawdzają się z wysokowydajnymi prądowo NAD`ami

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Nad352 to za słaby wzmak do tych kloców. 372 dopiero daje jakoś radę. Pana Claroquesi też szczerze mogę polecić.

Mój klotz również od niego, IMG ixosy poszły dawno temu. Nienormalny - czy Waść czasem nie jest ze Szczecina??

witam

dzięki za porady, z ixosów na pewno skorzystam, z interkonektami jeszcze się wstrzymam do zakupu nowego cd

co do słabości nada 352 to jest Pan w blędzie drogi Panie, Pan Janusz o którym wspomniani powyżej stanowczo odradzał mi 372, twierdząc że 352 ma więcej rezerwy prądowej niż większość wzmacniaczy o większych mocach, podobnie twierdziło wielu sprzedawców w sklepach całej Polski kiedy dzwoniłem z prośbą o poradę w doborze wzmaka, według prestiżowego brytytyjskiego What hi-fi? 352 to wzmacniacz roku 2005 a 372 uzyskał zaledwie dwie gwiazdki a przecież nad to brytyjska firma. ponadto 352 posiada wysoki współczynnik tłumienia co jest istotne w sterowaniu kolumnami.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.