Jump to content
IGNORED

Yamaha 675 + kody AV702

fecisko

Recommended Posts

Witam,

Posiadam zestaw Yamaha 675 + Kody AV702 (nie tylko fronty, ale caly zestaw z subem SW1000) W KD gra to wszystko na przyzwoitym poziomie i wlasciwie zastrzezen miec nie mozna. W stereo - i tego sie tyczy moje pytanie - troche jednak gorzej. Mam wrazenie, ze calosc ma malo basu, a jesli jest to raczej dudniacy, niz "miesisty" (a chcialbym uzyskac troszke cieplejszy dzwiek) Zestaw stoi w pomieszczeniu ok 20 m2. Moje pytanie jest wiec nastepujace - czy poza zmiana nasycenia basu w amplitunerze poprzez wartosc "tone" istnieje jeszcze jakas mozliwosc regulacji (tam jest niewielka)? Moze ampli lub kody po prostu sie do tego nie nadaja i nie da sie nic wiecej z tego wycisnac? Wiem, ze zestaw nie jest marzeniem - a mnie bardziej zalezy na KD niz stereo. Niemniej jednak moze uda sie to delikatnie podregulowac. Czy ktos ma moze taki lub podobny zestaw i spotkal sie z tym samym problemem?

Pozdr,

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Maiłem podobny problem z RXV350 (póżniej ją sprzedałem). Wydaje mi się ,że w trybie stereo producent odcina dolną częstotliwość Hz i dlatego to tak cienko gra .O jakości stereo już nie wspomnę.

Ostatecznie jest to kino domowe i takie jest jego przeznaczenie.

Hidden Content

Gra to z subem i jeszcze mało basu? u mnie kody bez suba miały basu miały dużo. Z subem to już chyba nie powinieneś narzekać. Chyba troszkę przesadzasz. W razie czego kup korektor z regulacją pasma 30Hz - tylko najpierw sprawdz czy będzie go można jakoś podłączyć. Można zwykle zrobić pentlę przez wyjście TAPE w razie braku innej możliwości.

Hidden Content

Nie, nie - stereo slucham tylko na frontach - bez suba. Wydaje mi sie, ze te glosniki powinny sobie jakos radzic z basem - bo sub do muzyki to chyba nienajlepszy pomysl. Chyba, ze to kwestia amplitunera.

Hidden Content

fecisko, 19 Lip 2007, 13:09

>Nie, nie - stereo slucham tylko na frontach - bez suba. Wydaje mi sie, ze te glosniki powinny sobie

>jakos radzic z basem - bo sub do muzyki to chyba nienajlepszy pomysl. Chyba, ze to kwestia

>amplitunera.

Żeby fronty grały pełnym pasmem musisz w setupie amplitunera, w ustawieniach przekierowania basu ustawić na "Both" lub "Main" albo słuchać przez analog direct - wtedy konieczne połączenie chinch - chinch.

Hidden Content

>bo sub do muzyki to chyba nienajlepszy pomysl.

Jeśli to lubisz to sobie nie żałuj, tylko dlatego że ktoś inny pisze że tak się nie powinno słuchać. To w końcu Tobie ma sprawiać przyjemność. Tylko musisz go wyregulować odpowienio, żeby nie odstawał głośnością ponad poziom kolumn i żeby tylko delikatnie uzupełniał najniższe częstotliwości a nie żeby wył. Najlepiej nastaw odcięcie na 50Hz (jeśli się da).

Hidden Content

>Żeby fronty grały pełnym pasmem musisz w setupie amplitunera, w ustawieniach przekierowania basu

>ustawić na "Both" lub "Main" albo słuchać przez analog direct - wtedy konieczne połączenie chinch -

>chinch.

Z tego co pamietam ustawienie "both" oznacza, ze bas bedzie gral i z fontow i z suba (jednoczesnie) wiec to chyba nie to. Chyba, ze sie myle?

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.