Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha 675 + kody AV702

fecisko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam zestaw Yamaha 675 + Kody AV702 (nie tylko fronty, ale caly zestaw z subem SW1000) W KD gra to wszystko na przyzwoitym poziomie i wlasciwie zastrzezen miec nie mozna. W stereo - i tego sie tyczy moje pytanie - troche jednak gorzej. Mam wrazenie, ze calosc ma malo basu, a jesli jest to raczej dudniacy, niz "miesisty" (a chcialbym uzyskac troszke cieplejszy dzwiek) Zestaw stoi w pomieszczeniu ok 20 m2. Moje pytanie jest wiec nastepujace - czy poza zmiana nasycenia basu w amplitunerze poprzez wartosc "tone" istnieje jeszcze jakas mozliwosc regulacji (tam jest niewielka)? Moze ampli lub kody po prostu sie do tego nie nadaja i nie da sie nic wiecej z tego wycisnac? Wiem, ze zestaw nie jest marzeniem - a mnie bardziej zalezy na KD niz stereo. Niemniej jednak moze uda sie to delikatnie podregulowac. Czy ktos ma moze taki lub podobny zestaw i spotkal sie z tym samym problemem?

Pozdr,

https://www.audiostereo.pl/topic/34863-yamaha-675-kody-av702/

Maiłem podobny problem z RXV350 (póżniej ją sprzedałem). Wydaje mi się ,że w trybie stereo producent odcina dolną częstotliwość Hz i dlatego to tak cienko gra .O jakości stereo już nie wspomnę.

Ostatecznie jest to kino domowe i takie jest jego przeznaczenie.

Gra to z subem i jeszcze mało basu? u mnie kody bez suba miały basu miały dużo. Z subem to już chyba nie powinieneś narzekać. Chyba troszkę przesadzasz. W razie czego kup korektor z regulacją pasma 30Hz - tylko najpierw sprawdz czy będzie go można jakoś podłączyć. Można zwykle zrobić pentlę przez wyjście TAPE w razie braku innej możliwości.

fecisko, 19 Lip 2007, 13:09

>Nie, nie - stereo slucham tylko na frontach - bez suba. Wydaje mi sie, ze te glosniki powinny sobie

>jakos radzic z basem - bo sub do muzyki to chyba nienajlepszy pomysl. Chyba, ze to kwestia

>amplitunera.

Żeby fronty grały pełnym pasmem musisz w setupie amplitunera, w ustawieniach przekierowania basu ustawić na "Both" lub "Main" albo słuchać przez analog direct - wtedy konieczne połączenie chinch - chinch.

>bo sub do muzyki to chyba nienajlepszy pomysl.

Jeśli to lubisz to sobie nie żałuj, tylko dlatego że ktoś inny pisze że tak się nie powinno słuchać. To w końcu Tobie ma sprawiać przyjemność. Tylko musisz go wyregulować odpowienio, żeby nie odstawał głośnością ponad poziom kolumn i żeby tylko delikatnie uzupełniał najniższe częstotliwości a nie żeby wył. Najlepiej nastaw odcięcie na 50Hz (jeśli się da).

>Żeby fronty grały pełnym pasmem musisz w setupie amplitunera, w ustawieniach przekierowania basu

>ustawić na "Both" lub "Main" albo słuchać przez analog direct - wtedy konieczne połączenie chinch -

>chinch.

Z tego co pamietam ustawienie "both" oznacza, ze bas bedzie gral i z fontow i z suba (jednoczesnie) wiec to chyba nie to. Chyba, ze sie myle?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.