Jump to content
IGNORED

jelenia góra, legnica, wałbrzych -cisza?

blomin

Recommended Posts

Proponuję by w tym wątku wpisywać adresy sklepów, salonów ze sprzętem audio w których można posłuchać a potem kupić klocki rzadziej występujące niż typowe po 1000pln. Oprócz Wrocławia, rejon Jelenia Góra - Legnica - Wałbrzych, wygląda na totalną posuchę. Może nie koniecznie trzeba jechać po 100-150km. by wybrać coś co już gra? Nawet brak jest wpisów na forum dotyczących tego rejonu a mogłoby się niejednemu przydać.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dodam jeszcze Zieloną Górę i okolicę! W kwestii sprzętu - pustynia, niemniej z miłośnikami muzyki i sprzętu do jej odtwarzania na całe szczęście nie jest tak źle :-)

Pozdrawiam

Hidden Content

W Legnicy omijając sklep dla idiotów jest miejsce na ul. Piłsudskiego " Kino domowe "itp Właściciel jest zwolennikiem albo dystrybutorem Paradigma. Dominuje jednak KD, chyba to znak czasu :(. I to chyba na tyle.

Hidden Content

Dobrze, nie ma sklepu ale chyba pchle targi istnieją i można kupić tam sprzęt od Helmutów Hansów i naszych wachadłowych wędrowców. Macie przynajmniej Panią Agatę Miedzińską i ostatniego co tak rosyjskie romanse śpiewa i pieśni Niemena Macieja Wróblewskiego macie swój Amfiteatr więc q...wa nie narzekajcie

Pozdrawiam zaraz srana Was i całą Ziemię Lubuską

Zbyszek

Hidden Content

Jeśli chodzi o Legnicę i okolice to na prawdę nie ma tutaj zupełnie nic. Trzeba się wziąć w garść i otworzyć jakiś kącik audiofilski w Legnicy. Będę nad tym pracował bo bida aż piszczy. Puki co zapraszam na forum gdzie można troszku poczytać o nowościach na tym rynku -

Hidden Content

Pozdrawiam

Hidden Content

Hidden Content

okolice wałbrzycha i jeleniej od czasu do czasu się spotykają. na razie skromnie - ale może będzie częściej. Jelenia natomiast w dużo mniejszym gronie spotyka się rególarnie i sprzęty przerzuca;) ja do siebie tradycyjnie zawsze zapraszam. Qman myślę też. Machalica jak skończy się budować to może też zacznie zajmować się ludzkimi rzeczami... a nie jakieś tynkowanie czy wstawianie drzwi:P

Hidden Content

Jelenia się spotyka? Nigdy nic nie było o tym na forum, żadnych relacji, zdjęć...No może oprócz spotkań organizowanych przez Arka Grabowskiego ale to były spotkania raczej regionalne niż lokalne.

Wracając do tematu w Jeleniej Górze ostatni bastion Hi FI Kaminscy padł. Byłem tam kilka dni temu. Mini studio odsłuchowe, gdzie jeszcze 2-3 miesiące temu stały ostatnie Evo1 i Paradigmy już nie istnieje. Sklep w trakcie przebudowy - będą zajmować sie sprzedażą sprzętu TV-Sat. Taki znak czasu - jak ktoś wcześniej skomentował. Szkoda. Nie znam nawet komisu gdzie można byłoby czasami podejść i coś kupić, wymienić - mam na myśli nie tylko sprzęt ale i płyty, akcesoria. W znanych mi komisach króluje "śmieciowe" Hi Fi z wystawek. No cóż pozostaje Wrocław ale to już inny temat. Pozdrawiam wszystkich zakręconych z Jeleniej Góry i okolic.

Piotr Jaracz

Hidden Content

NO cóż pozostaje nam chyba zacząć powoli myśleć o wrześniowym spotkaniu w Bukówce...regionalnym spotkaniu.

Boże chroń Arka Grabowskiego!!

Hidden Content

Witam.

W pięknym mieście, jakim jest Bolesławiec szanowny Audiofil także nie uraczy audiofilskich oaz z dobrym brzmieniem.

Ale gdyby przypadkiem zawitał ktoś poza Bolesławca, to może połluchać pięknego wodospadu z jeszcze piękniejszym widokiem na wiadukt, jednym z większych w Europie...:)))

Pozdrawiam.

Hidden Content

Hidden Content

Hidden Content

i inne ujęcie...

Tu pięknie grają świerszcze i śpiewają ptaki..

Hidden Content

Hidden Content

Hidden Content

właśnie dzisiaj kończyliśmy z Machalicą porównanie NADa 542 z Creekiem Cd 43, oraz kabli sonus oliwa z VDH breaze. Zostały nam do przetestowania jeszcze IC VDH i srbrne DIY. Przy okazji staraliśmy się zrozumieć o co chodzi Patowi Mathny;) coś się zawsze dzieje:) Może niebawem będzie starcie caspiana z Drakulą:)

Hidden Content

no to Panowie jestem..... na szczescie planowany remont naszej "audio kańciapy" zostal przesuniety wiec spotkanie jest jak najbardziej realne....proponowany termin nowego "hard audio sudety" to weekendy pomiedzy 15 a 30 wrzesnia...co wy na to? oczywiscie ilosc miejsc ograniczona

Hidden Content

Jak pare lat temu mieszkalem w Zgorzelcu to "za miedza" w Gorlitz byl calkiem fajny sklep audio (i sprzet byl i kabelki) - gdzies w bok bodajze od Berlinskiej oraz b. dobry komis z plytami analogowymi (kupilem tam sporo ciekawych plyt) - szlo sie w lewo przez park zaraz za mostem i w strone tej duzej katedry. Ciekawe czy jeszcze jest.

Pozdrawiam mieszkancow Zgorzelca jezeli takowi sa na forum.

PS: a Famago to "zyje" jeszcze?

Hidden Content

wszystko zalezy od trendów rynkowych. wielu zachłysnęło sie kinem domowym. normalne ze kazdy przedsiebiorca bedzie sprzedawał to co jest na topie ! niestety.

Hidden Content

Ja tam nie zgodzę sie co do co do tego że sklep w Legnicy na Piłsudskiego to tylko kino domowe .

Właściciel jest wielkim zwolennikiem dobrego stereo ,to ze sprzedaje "kino "i taniochę wymusza lokalny rynek .

Co z tego że ma świetna wiedzę itp jak przez ileś tam lat z kolei klienci przychodzą kupować do niego głośniki za przysłowiowy grosz a słyszący trafia sie raz na pół roku .

Powtarzam słyszący trafia sie raz na pół roku .Każdy by sie załamał !!!

Hidden Content

kerikawon, 25 Lip 2007, 09:52

>Co z tego że ma świetna wiedzę itp jak przez ileś tam lat z kolei klienci przychodzą kupować do

>niego głośniki za przysłowiowy grosz a słyszący trafia sie raz na pół roku .

>Powtarzam słyszący trafia sie raz na pół roku .Każdy by sie załamał !!!

Co z tego że jak dał mi coś posłuchać dobrego to kupiłem :-) Co z tego że zostawiłem już u niego w gotówce całkiem przyzwoity samochód? Jak POLPAK już nie chce mu dawać klocków do odsłuchu. Jakiś czas temu obiecał mi że załatwi na odsłuch procesor Anthema i subwofer UltraCube10 :-( Co nie zajdę do Niego to słyszę:

- no w Polpaku mówili że coś da się załatwić... I nic :-(

Ba odsłuchy na odsłuch Servo musiałem jechać do Wrocławia :-| Tak więc nie dziwię się że zaczyna popadać w depresję. A nie oszukujmy się Ja mogę ryzykować złe wydanie 1000zł. Ale nie będę ryzykował wydania w ciemno 15000zł :-(

Ale to chyba taka tendencja teraz. Jak chciałem sprawdzić jak się sprawują Paradigmy z LINN-em to wsadziłem w samochód 2 sztuki STUDIO60 (moje surrondy), Rotela RMB1075 + OnkyoIntegra. Albedo i głośnikowca KODY (czyli reprezenrtację mego systemu) i zasuwałem 400km do Warszawy). Nie miało sensu szukać czegoś po sklepach. Tylko u dystrybutora był jakiś przegląd i możliwość swobodnego testowania. I z Paradigmem chyba trzeba będzie podobnie.

No ale dlaczego nie ma nic ciekawego na sklepach? Bo nikt nie kupuje! A dlaczego nikt nie kupuje? Bo nie można posłuchać! A dlaczego nie można posłuchać? Bo nie ma! A dlaczego nie ma? Bo nikt nie kupuje! A dlaczego nikt nie kupuje? Bo nie można posłuchać! A dlaczego nie można posłuchać? Bo nie ma! A dlaczego nie ma? Bo nikt nie kupuje! A dlaczego nikt nie kupuje? Bo nie można posłuchać! A dlaczego nie można posłuchać? Bo nie ma! A dlaczego nie ma? Bo nikt nie kupuje! A dlaczego nikt nie kupuje? Bo nie można posłuchać! A dlaczego nie można posłuchać? Bo nie ma! A dlaczego nie ma? Bo nikt nie kupuje! A dlaczego nikt nie kupuje? Bo nie można posłuchać! A dlaczego nie można posłuchać? Bo nie ma! A dlaczego nie ma? Bo nikt nie kupuje! A dlaczego nikt nie kupuje? Bo nie można posłuchać! A dlaczego nie można posłuchać? Bo nie ma! A dlaczego nie ma?....

Hidden Content

Podobna sytuacja ma miejsce w Lubaniu. Jeszcze 5 lat temu było kilka sklepów z budżetówką np. romir, a teraz wchodze a tam lodówki i kino po 500pln. Ten romir na stronie polpaku oficjalny dystrybutor parakolumien ale na sklepie oczywiście brak, tylko w ciemno. A i tak wolałbym pojechać po nie do Kanady - taki narzut mają. Co do Niemców jest tak samo jak u nas. Młodzi wyjechali z NRD a dziadkom stary grudnig z budzikiem wystarcza. Najbliżej Drezno albo dalej Monachium. Na flomarkach faktycznie podobno można skarby trafić ( bo teraz już brzydkie i nie pasuje a ordnung must sein ), tyle że trzeba mieć czas i orientacje. No i został nieszczęsny Wrocek. Poza tym kwestia zarobkow i cen. Dla typowego polaka wydanie więcej niż 1000pln. na cały komplet grania to choroba umysłowa, wiec dla kogo sprowadzać sprzęt. A obrót musi być.

Hidden Content

Raczej nie ma ,ponieważ jak się ma ,to klient posłucha i pojedzie kupić tam gdzie taniej lub z drugiej reki .Klienci nie szanują firm które handlują droższym sprzętem ,ich obsługi i wiedzy .Po co kupić u sprzedawcy który wkłada w to serce i wiedzę jak można wycisnąć z niego co sie potrzebuje a potem olać w sposób bezczelny i kupić na allegro .A do tego obsmarować jeszcze firmę w mediach .Że kolejnych klocków do odsłuchu mu nie dają .

Dlatego dla niektórych ,ciężko coś wyrwać od dystrybutora zwłaszcza jak wiadomo kto będzie odsłuchiwał i jakie ma zwyczaje .

Zacytuje jednego ze sprzedawców to przybliży problem cytat :dlatego jeździ do warszawy, był już chyba u wszystkich dystrybutorów, elco xim, horn, eic, pewnie w polpaku też i co był i nic nie kupił tylko wszystkich miesza

Hidden Content

kerikawon, 25 Lip 2007, 11:24

>Raczej nie ma ,ponieważ jak się ma ,to klient posłucha i pojedzie kupić tam gdzie taniej lub z

>drugiej reki .Klienci nie szanują firm które handlują droższym sprzętem ,ich obsługi i wiedzy .

Dlatego tym bardziej bym chciał żeby dystrybutorzy szanowali mój sklep. Gdyż generalnie zawsze do niego wracam. Najpierw posłuchałem i kupiłem 963 SA+Yamaha750, później posłuchałem Paradigmów STUDIO100v.2 + CC570v.3, logiczną konsekwencją było że też kupiłem STUDIO60v.3 na surrondy. Posłuchałem końcówki KD269 i... i kupiłem. Wszystko cały czas w jednym i tym samym sklepie. Posłuchałem głośnikowców, interkonektów i kupiłem. Cały czas jeden i ten sam sklep. Chyba q..wa jestem lojalnym i dobrym klientem? Może ktoś by o mnie zadbał??? Tym bardziej że jak podliczę ile moich znajomych z mojej winy kupiło sprzęt i za ile ten sprzęt kupiło to wychodzi mi że jestem zaj...iście dobrym klientem!

Posłuchałem końcoweczki Anthema nie podobała mi się nie kupiłem, ale posłuchałem tylko tej która była dostępna :-( Posłuchałem GDZIE INDZIEJ końcóweczki ROTELA, spodobała mi się. Wziąłem.

Swojego czasu posłuchałem CERATEC-a PENTA. Wziąłem. Posłuchałem multiformatowca ONKYO INTEGRA. Kupiłem.

Posłuchałem SERVO15v.2 i przedwzmacniacza LINN-a. Na obecną chwilę odkładam kasę. Właśnie na nie. A dlaczego? Bo JE USŁYSZAŁEM.

>Zacytuje jednego ze sprzedawców to przybliży problem cytat :dlatego jeździ do warszawy, był już

>chyba u wszystkich dystrybutorów, elco xim, horn, eic, pewnie w polpaku też i co był i nic nie

>kupił tylko wszystkich miesza

No cóż, ja też mieszam. Potrafię zapakować nawet swój sprzęt do samochodu, bo wybaczcie mi drodzy dystrybutorzy jak mam zamiar wydać kasę taką jaką ludzie dają za samochód to nie wybieram na podstawie recenzji. Oj nie. A jak się jest na pewnym etapie budowy systemu to niestety (dla sprzedawców) poszczególne elementy wybiera się już W SPOSÓB ŚWIADOMY. A jestem na tyle głupi że pomimo starań naszych polityków cały czas kupuje TYLKO W POLSCE. Taki jakiś tfu... patriota jestem :-| Pomimo że łatwiej, taniej i szybciej jest mi dojechać do Berlina (a jednak jadę do Warszawy) i dlatego za takie teksty jak powyżej mam ochotę takiemu człowiekowi powiedzieć .... ..... ...... ....... ........! ..... ..... ...... .. ...... .! ..... ............ ... .. ........... .. .!

Hidden Content

>>>>A i tak wolałbym pojechać po nie (paradigmusy )do Kanady - taki narzut mają.(dystrybutor trzymający najniższe ceny w europie to w Polsce jednak )

Hidden Content

Znaczy się wolf ze ty utrzymujesz jedyny sklep w Legnicy ????? I pewnie wszytko co mieli tam dobrego ty i twoi znajomi wykupili i teraz tam już nic nie ma dlatego .Właściciel pewnie tyle zrobił na tych dealach ze miał na zakup nowych super klocków .Tylko pewnie zainwestował w coś innego albo przepił ???? No popatrz. Nic sie przy tobie nie rozwinął .

Hidden Content

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
    • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
    The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.