Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak + kolumy do 2000 tyś,

js22

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!.

Wiem że już takie tematy powstawały. ale nie znalazłem w nich satysfakcjunującej odpowiedzi dla mnie.

Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś zestawu używanego w cenie 2000 do słuchania rocka, reggae i tego typu muzyki do pokoju około 25m^2. Jeżeli macie jakies propozycje to prosze o wpis, ewentualnie jakies oferty z Krakowa i okolic.

Z góry dzięki za odpowiedz,

pozdrawiam

js22

https://www.audiostereo.pl/topic/34925-wzmak-kolumy-do-2000-ty%C5%9B/

To tak jak byś się kogoś pytał, jakie auto warto kupić do 20k zł a on Ci poleca fiata uno za 2000zł, to jest Twoim zdaniem dobra rada?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

arti13, nie napisałem że nie nawidzę tego sprzętu. Ale po prostu kolega który pyta o sprzęt, chce aby w danej kwocie grało to poprawnie. Ani altusy ani tym bardziej technics nie zaoferuje mu absolutnie zadnej poprawności. Ma bardzo niewielki budżet ale polecanie mu czegoś co najwyżej zrobi trochę halasu jest delikatnie mówiąc niepoważne. Musisz sobie zdać sprawę, że wielu ludzi zagląda na to forum w poszukiwaniu informacji, jak skompletować dobrze brzmiący system i nie wydać nań zbyt dużo kasy. Wielu forumowiczów jest w stanie coś mu podpowiedzieć, jednak ostatecznie musi sam posłuchać, kazdy ma inny gust. Ja sam miałem wiele, na prawdę wiele wzmaków technicsa, kompaktów i innych "ulepszaczy" i myślałem że to super sprzęcicho. Byłem początkującym. Dzięki temu forum przed laty kupiłem malutkiego pamiętliwego NAD-a 310 za 400zł, zrewolucjonizowało to mój pogląd na sprzęt audio. Ty z koleji, proponujesz sprzęt który nie ma absolutnie nic do zaoferowania (mowa o brzmieniu) w dodatku za taką kasę jak Ty pisałeś? Za altusa można dać max 150zł, za tego technicsa max 200zł i tyle!

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

> js22

Sam miałem podobny dylemat. Jeśli mogę coś doradzić, to może na własnym przykładzie. Wzmacniacz DENON PMA980R (500-600 PLN), cd DENON DCD890 (200-300 PLN) i do tego kolumny Tannoy Fusion 3 (1000 PLN nowe) lub Fusion 4 (ok. 1200 PLN używki). Mieścisz się w budżecie.

U mnie taki zestaw sprawdził się w rock'u i smooth jazz'ie.

js22

Nie kupuj Technicsa i Altusow,to po pierwsze.

W tej cenie mozesz sobie sklecic fajnie grajacy zestaw.Musisz pamietac ze chcac dac czadu na 25m.kw. potrzebujesz dosc mocnego wzmacniacza.Ze swoich doswiadczen polecam Ci nowego reloopa ha-210(750pln.),albo uzywanego NAD-a,creeka, arcama lub rotela.Mysle ze powinienes tez posluchac pioneera,marantza, h/k i sony.Ja brzmienia czterech ostatnich nie lubie ale moze Tobie sie spodoba.Jesli chodzi o cd to generalnie tez polecam cos z tych firm,z tym ze tu zdecydowanie nie h/k.Zapomialem jeszcze o denonie i CA.Jezeli chodzi o kolumny to chyba rozsadnym wyjsciem beda uzywane jamo albo jbl,z lekkim wskazaniem na te drugie.Przy tej cenie na pewno nie zagraja jak dali 450:(.Mozesz tez podpytac konstruktorow kolum z forum.

Pozdrawiam i zycze powodzenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.