Skocz do zawartości
IGNORED

Kino Azur 540R v2 + DVD 89 i..Wafle 9.5?

LunaticAllegro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

stoje przed zakupem kina domowego....

wybor jesli o elektronike padl na t co jest w temacie gdyz musi sobie to kino dosc dobrze radzic w stereo...

problem polega na tym jakie kolumny sie z tym zestawem elektroniki dobrze wkomponuja...

tyly juz mam diamond 9.1 wiec potrzeba mi tylko fronty oraz centralny...

czy brac je z tej samej firmy - wharfedale czy moze wziasc cos innego cos co bedzie idealnym zestawieniem z CA..

jesli wezme jakies inne kolumny to czy nie bedzie roznicy w jakosci ilosci wyskich wokali itd jesli chodzi o tyl????

prosze o pomoc w mojej sprawie i od razu dziekuje ... pozdrawiam

LunaticAllegro

https://www.audiostereo.pl/topic/34943-kino-azur-540r-v2-dvd-89-iwafle-95/

LunaticAllegro

Nie wiem czy wiesz, że Azur 540R v2 ma pre-outa na zasadzie wszystko albo nic - albo wszystko wychodzi na zewnętrzne wzmaki, albo wszystko idzie z amplitunera. Dlatego jeżeli planujesz podłaczyć fronty do zewnetrznego wzmaka przez pre-out to musisz mieć wzmaki na wszystkie 6 kanałów (samych frontów się nie da).

Co do twojego pytania: z tego co wiem, to ważne jest, żeby fronty i centralny były z takiej samej firmy (i miały takie same przetworniki wysoko- i średniotonowe). Surroundy mogą być "z innej parafii" (zwłaszca jeżeli KD ma służyć do KD, a nie np. do DVD-Audio). Co pasuje do CA nie wiem, a chętnie bym się dowiedział bo sam rozważam kupno tego modelu

Pozdrawiam

Jesli chodzi o Cambridge i Wharfedale to u mnie graja Diamond 9.1 z Cambridge Audio A300v2...

Gra to mozna by powiedziec dostatecznie - a jesli chodzi o koszt tego zestawu mozna powiedziec ze gra rewelacyjnie - choc maly niedosyt dynamiki, szczegolow i sceny jest...

Czy azur 540rv2 choc troche w wiekszym stopniu zagra lepiej tego nie umiem przewidziec....

Bede chcial 9.1 jako surround zaaplikowac a na front dac 9.5 a central 9.cs oczywiscie wszystko z elektronika CA azur 540Rv2 oraz dvd89 - SACD oraz DVD-Audio tez bede bral pod uwage

a swoja droga mam znajomego - jakby cie to interesowalo ktory moze nam zalatwic oczywiscie z polska gwarancja od polskiego dystrybutora CA w o wiele bardziej atrakcyjnej cenie.... jakbys oczywiscie chcial to info na PW...

pozdrawiam

• 8 miesięcy później...

>Gromi, jesteś pewiem tego co piszesz o CA 540R? w sensie że się nie da wzmaka do przodów podpiąć?

Troche późno, ale może jeszcze się przyda...

Z tego co wiem to w v1 i v2 pre-out funkcjonuje na zasadzie "wszystko albo nic" - czytałem to w instrukcjach i w jakimś teście po angielsku.

Natomiast w v3 jest wybór: pre-out działa albo na zasadzie jak wyżej (ustawia się go w setupie na "Pre Out"; wtedy nie działa żadna końcówka mocy), albo można wybrać opcję "Ext 2 Ch" - wtedy amplituner obsługuje surroundy, centrala i suba, a fronty są wypuszczane na pre-oucie i możesz je wpuścić na wzmaka.

Natomiast opcja "Normal" powoduje (w v3), że pre-out nie działa w ogóle.

zapytaj dokladnie daru on zna odpowiedz , podobno sie da w v2 przy wlaczonych kolumnach podpiac zewnetrzny wmqk i bedzie grac.... ale dokaldniej o tym daru moze opowiedziec..ja nie probowalem....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.