Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RX-V459 a RX-V361

tomeus

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kolumny eltax liberty 1+. Nieduży pokoik. Narazie chce żeby grały w stereo, ale za rok planuje zestaw poszerzyć o nowe kolumny frontowe+środek, wtedy eltaxy poszłyby na tyły. Chce postawić na nowy ampli yamahy. Który z nich jest lepszy ? Dlaczego ? Kosztują praktycznie tyle samo to musze sie was poradzić :]

https://www.audiostereo.pl/topic/34982-yamaha-rx-v459-a-rx-v361/

Do stereo i jeden i drugi się nie nadają, zupełna porażka, zresztą jak większość amplitunerów kina domowego. Jeśli to ma być Yamaha, poszukaj jakiegoś o symbolu 6xx, bo dopiero te modele i wyższe mają wyjścia Pre-out i dokup końcówkę mocy. U mnie (na starej serii Eltax Symphony 8.2 na frontach) RX-V 550 wogóle nie dawała rady.

Przecież napisałem że w stereo będzie grać rok, a może mniej... Nie jestem audiofilem i sądze że każdy z nich sprosta moim oczekiwaniom. Tylko jeżeli kosztują prawie tyle samo to chce wiedzieć który lepiej kupić...

Witam

Po obydwu raczej się nie spodziewac rewelacji, ale z tych dwóch to faktycznie 459 jest lepszy bo 361 to po prostu następca 359, który z kolei niewiele się różnił się od 5930, a więc kiszka :P

Pozdrawiam

_WILU_, 25 Lip 2007, 20:20

>a nie lepiej narazie złożyć i kupić tańszy wzmak stereo ?? za rok bedą nowe modele ampli - coś się

>zmieni coś polepszy. A jesli za rok nie zmienisz zdania to kupisz uzywany 459 :)

Jak chce ampli to niech se kupi i bedzie mial takie samo g...o jak ja.

Po roku wywali kase na wiecej kolumn i bedzie mial kino w malym pokoiku i "lepsze" Dolby pro logic music.

Moze w sumie minie ze 2 lata nim to zbrzydnie i wroci.

Sorry ze tak brutalnie ale te ampli (mam rvx450-starszy ale w stereo nie wielka roznica) to muzyke graja bardzo dup@to.

Tak jakby na odp... do kotleta.

nigi, 26 Lip 2007, 11:09

Witaj w UK też tu jestem ale nie wiem ile zabawie...;)

A co do twojego wpisu rzeczywiście troche gwałtownie bo nie uzyskałem odpowiedzi i nie wiem czy jest napalony na to kino ?? bo jesli tak to właśnie mam w ręce przywieziony z PL Miesięcznik AUDIO 7/07 i jest Ampli YAMAHY RX-V750 za 1100zł

Ale ja jednak proponuje złożyć tańsze stereo - będzie o wiele lepiej brzmiało a filmy też pooglądać idze...

więc czekamy co nam odpisze założyciel wątku.

Chce kupić jeden ampli na pare lat.... Chyba przychyle się do yamahy 459... Już napisałem że nie jestem audiofilem i przesiadam się na to z... niema porównania.... czyli i tak dźwięk będzie super.

tomeus,

OK twój wybór i musimy go uszanować :) bez jaj...a co powiesz na tą YAMAHĘ RX -V750

Bo w twoim przypadku nie wiem czy nie lepiej było by sięgnąć po używkę ale z wyższej półki co Ty na to ?

tomeus...

>Chce kupić jeden ampli na pare lat....

Ło matko, przez parę lat chcesz na tym ujechać?

Przy tak długim okresie użytkowania jednego amplitunera poważnie bym się zastanowił który kupić...

tomeus

Chyba przychyle się do yamahy 459... Już napisałem że nie jestem audiofilem...

Skoro celujesz w amplituer to nie możesz być audiofilem - to taki warunek przynajmniej na tym forum :)

W domu u mnie w PL stoi YAMAHA RX-V650 :) wiec też nie jestem audiooszołomem...

ale przynajmniej wiesz mniej więcej konkretnie czego chcesz a nie zadajesz 1.000.000 pytań ato ? a to ? a to ?

pomyśl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.