Jump to content
IGNORED

Z czego najlepiej obramowanie do ekranu

darek2

Recommended Posts

Panowie mam na regipsowej ścianie koloru burgund namalowany ekran koloru szarego,podpowiedzcie z czego najlepiej,prosto i tanio zrobić obramowanie do tego ekranu,najlepiej aby materiał do tego był dostępny w Brico Marche,z góry dzięki za pomoc.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Profile plastikowe,listwy drewniane,profile aluminiowe do wszystkich farba mat czarna akrylowa może być( od najtanszych,do najdroższych)ja zakładałem profile aluminiowe 5cm na 2cmm ,szerszym bokiem do środka,przyciete skosy u slusarza,przykrecone wkretami,otwory zaszpachlowane,po pomalowaniu efekt taki jak plazma na scianie,polecam to rozwiazanie,bardzo estetyczne ,ale na stałe.

Hidden Content

co do farby ,malowałem lakierem sprayem matem,ale mimo wszystko lakier odbija światło ,i choc ładnie to wygląda w dzień to jednak bedę poprawiał matem akrylowym

Hidden Content

Mam czarną farbę akrylową Dekoral,zastanawiam się czy ramę narysować na ścianie czy tez wybrać te profile,gdzie można takie profile dostać,w mojej mieścinie jest tylko Brico Marche,ale takich profili tam nie widziałem.

Hidden Content

Namalowanie ramy na ścianie spełni oczywiście swoją role,ale będzie najmniej efektownym rozwiązaniem,też już to przerabiałem i efekt jest taki że po jakimś czasie zaczyna się od nowa wydajac znacznie więcej kasy,lepiej się przyłożyć,wydać troszkę więcej ale zrobic estetycznie,ładnie wygladaja profile schodzace łagodnym skosem do wewnątrz ekranu.Zaleta profili plastikowych i aluminiowych jest przede wszystkim taka że sa idealnie proste linie,ale mysle że z listw drewnianych tez można uzyskac niezły efekt,po pomalowaniu nie bedzie pewnie widac z czego jest rama,radziłbym jednak poszukać bo efekt będzie znacznie lepszy,w każdym wiekszym mieście powinien być jakis sklep z aluminium,i w nim mozna kupić własnie takie profile na wagę,trzeba popytać,można też poszukac po składach budowlanych,w hipermarketach też bywają, z listwami drewnianymi jest już mniejszy problem,ale trzeba dobrze odmierzyć i ładnie przyciąć skosy,przydatne są kalkulatory ekranów dostępne w necie.

Hidden Content

Panowie,zmieniłem zdanie to nie będzie ekran namalowany na ścianie tylko chcę wykorzystać opuszczana podgumowaną siwą roletę z której wcześniej korzystałem,chce wykorzystać tylko jej płótno,ponieważ jak korzystałem z niej jako ekran rozwijany to był pofalowany w górnej części co mnie z lekka wkurzałem.Zamierzam wyciąć określony wymiar,tylko nie mam w tym doświadczenia, jak to zrobić aby ekran dobrze sie naprężył i jak to powiesić na ścianie a później to obramować,może ktoś już robił taką kombinację i mi dopomoże, za co z góry dziękuje.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.