Jump to content
IGNORED

Na bazarze w Kutnie

Rafał

Recommended Posts

W sobotę byłem na opisywanym już na forum bazarze w Kutnie. Mnóstwo ludzi, tych sprzedających i tych kupujących ale jeśli idzie o sprzęt audio, to jest go niewiele i nic ciekawego. Do tego tylko jedno stoisko robiło wrażenie wyspecjalizowanego, dla innych był to tylko dodatek. Trudno więc liczyć, by był to sprzęt porządnie sprawdzony, a często i w ogóle. Jest to stary sprzęt z najniższej najczęściej półki. A przynajmniej ja taki tylko widziałem. Widziałem też trochę płyt winylowych, zachodnie tłoczenia ale z nieciekawą muzyką (pop, dance). Obszedłem cały bazar i aby nie wyjść z pustymi rękoma wziąłem za dychę ładnie wyglądające słuchawki. Na pytanie, czy sprawne, sprzedający odpowiedział, że nie wie ale fajnie leżały na głowie (przymierzyłem), więc jednak wziąłem, choć oczywiście nie powinienem. O dziwo okazały się sprawne. Solidne, wykończone skórą, wyglądają na lata 70'te, może 80'te. Oznaczenie SDH-205 nic mi oczywiście nie mówi, za to logo musiałem kiedyś widzieć ale za nic nie mogę sobie przypomnieć.

Warto natomiast przy okazji odwiedzić samo miasteczko. Zobaczyć rynek z ratuszem, przejść się po ulicy Królewskiej łączącej go z następnym. Jeszcze jedne przykład, że w przeciwieństwie do Warszawy można coś zrobić. Jeżdżę trochę po Polsce i co i raz przekonuję się o tym właśnie. I ciekawostka, na rynku, tym pierwszym, z ratuszem (nazywa się Nowy), jest hot-spot. Czy działa nie miałem okazji sprawdzić ale informują o tym nalepki na ławkach.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1437-100007746 1185744636_thumb.jpg

Hidden Content

Hidden Content

Hidden Content

Kutno jest coraz przyjemniejsze, jestem tam regularnie raz na parę miesięcy. Bazarek też raz odwiedziłem, to juz ponad rok temu - wrażenia podobne, handlarze przywożą różne graty z niemieckich wystawek, jeśli chodzi o audio, trudno znaleźć coś ciekawego.

Hidden Content

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Słuchawki są piękne i solidne ostatnio w Krakowie ceny naprawdę ciekawych wachają się od 15 - 25 złp nieciekawych podobnie jak mówią bracia bułgarzy Zakon Na Paskał [prawo Paskala o naczyniach połączonych]

Pozdrawiam

Zbyszek

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.