Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół broni teorii ewolucji

aaalfred

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

- Chodzi o to, by wierzący wiedzieli, że katolicyzm nie stoi w sprzeczności z uznawaniem ewolucji - mówi ks. dr Ryszard Lis, który organizuje seminaria na temat ewolucji dla katechetów archidiecezji lubelskiej. I przypomina, że Jan Paweł II nie miał w tej kwestii wątpliwości.

aalfred kiedy Ty sie nauczysz czytac ze zrozumieniem? kazde dziecko w tym kraju wie ze obaj panowie Giertychowie to idioci a ten starszy znacznie wiekszy a do tego pseudonaukowy cynik i hipokryta

discomaniac71, 6 Sie 2007, 10:07

>

>aalfred kiedy Ty sie nauczysz czytac ze zrozumieniem? kazde dziecko w tym kraju wie ze obaj >panowie

>Giertychowie to idioci a ten starszy znacznie wiekszy a do tego pseudonaukowy cynik i hipokryta

to, to ja akurat wiem i nie mam co do tego wątpliwości, że ty to też wiesz - to ja się cieszę,

ale wiem też, kim jest arcb. Życiński i jaka z niego jest menda, tak samo jak Czajkowski, Pieronek, Boniecki itd., ale czy ty wiesz, że to są mendy?

• 1 rok później...

przypinam sie do wątku tylko a szukam czegos innego.wyzwanie min dla skibusa.jeden z piszacych zakonników wydal ostatnio ksiazke dosyc innowacyjna na temat poczynan małzonków w dziedzinie sztuki kochania min kamasutra,oralu i stosunkow analnych.za cholere nie moge znalezc tej pozycji w necie, a nie zapisalem autora,czytajac to w jakiejs gali czy party,może ktos juz to czytał?co ciekawe koscioł nie podniósł larum.

>janek_dolas, 27 Gru 2008, 13:32

>jeden z piszacych zakonników wydal ostatnio ksiazke dosyc innowacyjna na temat

>poczynan małzonków w dziedzinie sztuki

>kochania min kamasutra,oralu i stosunkow analnych

Podobno część zakonników jest w oralu i analu nieźle oblatana, jak rozumiem nowością jest fakt, że mają zajmować się tym małżonkowie ;-)?

Jestem Europejczykiem.

Ja się może i nie znam, ale w biblii, z księdze rodzaju coś tam pisali że stworzył nas i cały świat bóg, i tego kościół powinien się trzymać. Co będzie, jak ustawodawca napisał że w Polsce mamy ruch prawostronny, a ja sobie postanowię że będę jechał po lewej. No co w Anglii przecież tak się jeździ, to czemu mi nie wolno??? Nie wolno bo tak mówi ustawodawca, i tak ma być. Co, powiesz policji że tak ci się wydawało? że tak jest lepiej, fajniej??? Ciekawe jaki mandacik dostaniesz???

Nie podoba się?? To spadaj do Anglii. Tak samo z wyznaniem. Możesz je zmienić. Ustawy nie zmienisz...Biblii też się nie zmieni. Co zostało napisane to tego się trzeba trzymać.(jeśli się jest w religii która się na biblii opiera).

Skibus, 28 Gru 2008, 00:43

>Wow sam to wymyśliłeś ?

nie ja ,TY -wyzej przeciez...

mnie interesuje kwestia kosciola na temat ktory podalem a Ty udzieliles wg Ciebie poprawnej informacji więc ja pytam Ciebie jako fachowca.Co biblia mowi na temat sexu oralnego?

Skibus, 28 Gru 2008, 01:07

>Daj sobie spokój, bo żałosny jesteś.

skibus znowu zaczynasz gadke nie majac zupelnie pojecia na temat.pytalem o pozycje ksiazkową.nie odpowiedziałes nic poza tym,ze biblia to mity i bajki.a nie pytalem o biblie,gadasz jak papuga.-biblia-to mit biblia to bajka.gdybym nie wiedzial ile masz lat naprawde, myslalbym ze masz lat 8.

pytam cie wiec znawco co ma biblia do tego o co ja zapytalem a jesli ma to co mowi na temat seksu oralnego?a jesli mialbys to doczytac w necie lub w w/w przezemnie ksiazce autora to sie naprawde ciesze bo powiekszy sie Twoja wiedza na temat ktory tak uwielbiasz brac udzial i moze wiecej powiesz i wskazesz mi akapit gdzie tam jest o seksie oralnym bo to mnie interesuje, albo w koranie o to tez bylo by dobrze bo tez tego potrzebuje.pozdrawiam kolezko.

A jak byś zauważył, to nie odniosłem się do Twojego posta. Ale widać za tępy jesteś by do Ciebie to dotarło.

Czytaj sobie co chcesz nie dyskutuję z Tobą bo znowu nie umiesz poziomu utrzymać. Z anastazją podyskutuj

Skibus, 28 Gru 2008, 01:39

>A jak byś zauważył, to nie odniosłem się do Twojego posta. Ale widać za tępy jesteś by do Ciebie to

>dotarło.

>Czytaj sobie co chcesz nie dyskutuję z Tobą bo znowu nie umiesz poziomu utrzymać. Z anastazją

>podyskutuj

skibus piszesz wszedzie gdzie tylko pisza cokolwiek na temat koscioła ,ja zapytalem tylko o autora i o pomoc (nie odnoszac sie wcale do tematu topiku jak zaznaczyłem) a Ty wtrącasz dwa hasła nie na temat a mowisz ze jestes wielkim znawcą katolicyzmu...obrażaj się 8 latku ,hehe

ps.to wiesz czy nie wiecz co mówi biblia na temat oralu ;)

a propo rozmowy ze skibusem jego wiedzy na szerokie tematy z katolicyzmu i poziomu rozmowy z w/w zapraszam do topiku o smierci klinicznej.polecam warto poczytac.;))

A co Ty myślisz, ze Tylko Twoje posty są na forum ?

Poczytaj sobie post usera arturross.

I odczep się w końcu tępaku, ośmieszyłeś się nie raz i próbujesz na siłę być zabawny. żałosne.

skibus,szamoczesz sie dalej...ja nie jestem zabawny, nawet nie staram sie taki byc,zabawe mam z Ciebie,jak i inni...

Widzisz w topiku KOŚCIÓŁ no to BUM,prawie jak pies Pawłowa.Ja zapytałem tylko o książkę.

ps.a za inwektywy dziekuję,postaram sie znowu zniżyc do Twojego poziomu.

A Ty znowu swoje. Nie Tobie odpisywałem. Nie dociera ? Udowadniasz, że Darwin miał rację, jednak Ty zdecydowanie reprezentujesz ślepą odnogę ewolucji. Więc bardzo Cię proszę nie dopuść w końcu do swojego ciasnego rozumku, że nie zamierzam z Tobą dyskutować. Jako idiota masz przewagę.

Skibus, 28 Gru 2008, 03:02

>A Ty znowu swoje. Nie Tobie odpisywałem. Nie dociera ? Udowadniasz, że Darwin miał rację, jednak Ty

>zdecydowanie reprezentujesz ślepą odnogę ewolucji. Więc bardzo Cię proszę nie dopuść w końcu do

>swojego ciasnego rozumku, że nie zamierzam z Tobą dyskutować. Jako idiota masz przewagę.

skibus przeczytaj jeszce raz to co napisałeś bo sie zapętliłeś...zacznij od -Więc;)

ps. i ciągle wracasz tu jak bumerang,przepraszam -jak pies Pawłowa.

Cholera...gadam z psem.;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.