Skocz do zawartości
IGNORED

wybór odtwarzacza DVD-CD ?

Andrzej

Rekomendowane odpowiedzi

Zauwazyłem ostatnio na forum sporo wątków na temat niezwykle istotny- DVD czy CD i co wybrać ?

Mniej obeznani walą smiało że do stereo to tylko Cd (podlizac się chcą bo niby się znają...). Pisałem pare razy sprostowania o tym, że DVD gra swietnie na płytach gestych itp. ale może oddzielny wątek na jakis czas wyjasni wątpliwosci.

Moja rada- wybierać nowoczesne odtwarzacze DVD czytające SACD?DVDAudio albo przynajmniej 1 z tych formatów. Moim zdaniem DVDAudio jest oczywiscie bardziej audiofilski (wielobitowy), ale to temat na oddzielny wątek. Decydując się teraz na zwykłe DVD do obrazu i drogi CD czytający tylko stare 16 bitowe płytki, zamykamy sobie drogę.................

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/3528-wyb%C3%B3r-odtwarzacza-dvd-cd/

ja sobie zamykam droge percepcji

andrzeju -> mniej kwasu, alkohol wystarczy

ja poczekam az to dopracuja i pojawi sie WYGODNY gesty format - tzn nie chce wachlowac plytami sluchajac Wagnera - takze w wersji dvd-v

jak wejdzie laser blekitek to problem zniknie

i normalne konstrukcje beda za uczciwa cene

...

waiting for the sun..

....

• Redaktorzy

Okay, wybierać coś co czyta przynajmniej jeden z tch formatów... A decyzję który to ma być, jak rozumiem, podejmować poprzez rzut monetą? Niestety dobre odtwarzacze w pełni uniwersalne kosztują naprawdę dużo - nowy TEAC (Esoteric), czy nowy Linn Unidisk. Natmiast tania masówka typu Pioneer? Przepraszam, ale jeśli kupując odtawrzacz CD wybrałem sprzęt dobrej firmy, to co się takiego zmieniło w świecie przez ten czas, żebym miał teraz brać oszczędnościową taniochę? I to wcale nie taką tanią... Naprawdę nie widzę powodu.

Taa jest, jak kupować to tylko przyszłościowo. Szczególnie opłaca się kupować przyszłościowo sprzęt do kina domowego, najlepiej ten od gęstych formatów.

Tylko dziś jeszcze nie ma dużo płyt gęstych, są g(ł)ównie rzadkie. A płyty gęste to rzadkość. Ale jak już będzie gęsto od płyt gęstych, to wtedy nierzadko ktoś stwierdzi, że Twój gęsty odtwarzacz jest już rzadki. A grać będzie jak i grał zawsze, czyli rzadko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.