Skocz do zawartości
IGNORED

jaki odtwarzacz cd do sluchawek ?

dobrus

Rekomendowane odpowiedzi

witam, to moj pierwszy post na forum, zreszta bardzo fajnym;)

na poczatek od razu mowie,ze korzystalem z wyszukiwarki, ale ona wywalila mi kilkaset tematow z czego przeczytalem kilkadziesiat,ale w zadnym nie uzyskalem jakiejs konkretnej propozycji ...

tak wiec jak w temacie rozgladam sie za jakims porzadnym cedekiem w cenie max 1200 oczywiscie z 2 reki bo w sklepie za taka kase kupilbym pewnie jakas masowa tandete:/

poki co chcialbym podpiac po jego wyjscie sluchawkowe moje Senki HD-555, a w niedalekiej przyszlosci (kilka miesiecy...) planuje zakup lampowego wzmacniacza sluchawkowego i najprawdopodobniej senków HD-600.

slucham glownie rocka,grunge,ska,gotyku,'metalu' ... ale tez nie ograniczam sie, bo np dobrym hip-hopem czy popem tez nie pogradze;)

jesli chodzi o brzmienei to lubie solidna,miesista,nisko schodzaca podstawe basowa, szczegolowa srednice i nieco przytlumione wysokie tony..

moje typy na dzien dzisiejszy:

Yamaha cdx-1050 - tylko tu jest 1 problem bo podobno laser do tego modelu juz jest niedostepny?prawda to?

Marantz cd-6000

technics sl-p7 czy jakis inny za 1000zl

moze jakis pioneer lub denon?

albo harman?

bede wdzieczny za wszelkie sugestie, dzieki z gory i pozdrawiam:)

https://www.audiostereo.pl/topic/35281-jaki-odtwarzacz-cd-do-sluchawek/

>jesli chodzi o brzmienei to lubie solidna,miesista,nisko schodzaca podstawe basowa, szczegolowa

>srednice i nieco przytlumione wysokie tony..

Oj, to chyba HD 600 nie pasują do tego opisu nawet z lampą. Z cd słuchałem kiedyś Marantza 7300, który tak właśnie grał, ale kosztował 2500,-. Może znajdziesz używany.

Witam.

Bardzo polecam Philips CD 880 z wejściem na słuchawki i regulacją głośności.

Właśnie to jest to chyba czego szukasz i naprawdę nieważne że egzemplarz pochodzi z lat 90 ' ale jest to najwższa półka dzwięku (poczytaj trochę na forum o starych dobrych cd z dzwiękiem bliskim analogu a potem zaglądnij w ogłoszenia). Za transport CDM1/Mk2 i kość TDA 1541 A S1 Q z tego CD, liczni audiofile płacą nie małe pieniądze.

Ja posiadam właśnie taki i to w bardzo dobrej cenie - polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.