Skocz do zawartości
IGNORED

Technics SA-DX850

sumix

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwny problem z w/w amplitunerem.

Mój pierwszy amplituner to Technics SA-DX750 który szybko wymieniłem na SA-DX850 z powodu że przy cichym odtwarzaniu muzyki nie grał równo na oba kanały (nawet przy sygnale mono czy ustawieniu tunera na mono).

Po zmianie Amplitunera na wyższy model wszystko wróciło do normy (na zasadzie placebo - bo nowe). Niestety nie było to na długo. Problem nadal sie pojawiał... skoro więc drugi wzmacniacz miał te same objawy to diagnoze postawiłem na kolumny Jamo Studio 180. Musi z nimi być coś nie tak... Wiec wymieniłem je na Infinity Beta 20.

Przeprowadziłem sie do innego miasta i z braku czasu nie miałem sposobności odsłuchu w spokoju aż do momentu gdy urodziła mi sie córa.

Załączam wzmacniacz i przy -75dB cisza na obu kanałach... -60dB jakby odetkało prawy kanał a z lewego zaczyna sie sączyć muzyka ale jakoś płasko... -50dB i efekt odetkanych uszu... wszystko gra tak jak powinno... i gdy gałką wróce do -75dB to działa ok. Tak jakby musiało sie coś nagrzać i dopiero wtedy muzyka gra prawidłowo. Wydaje mi sie także że kiedyś przy -55 dB było tak głośno jak teraz przy -45bD

Wszelakie kombinacje z low imp, wyłaczeniem DSP, resetem SDP, programowaniem DR COMP czy DSP zostały zrobione.

Czy ktoś może mi powiedzieć co jest nie tak ? I gdzie mam szukać usterki, zimnego lutu itd ?

PS.

Podczas pisania tego postu przyszło mi do głowy że spróbuje jeszcze zmienić kabel... bo mam go od początku przygody z Technicsem. Ale żeby kabel powodował takie dziwadła ?

https://www.audiostereo.pl/topic/35306-technics-sa-dx850/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.