Skocz do zawartości
IGNORED

Wspólne zamówienie w TME

opteron

Rekomendowane odpowiedzi

Czasem potrzeba nam jedną malutką głupotkę za kilka zł, którą akurat mają w TME, niestety wysyłka jest mozliwa tylko kurierem a za to płaci się znacznie więcej. Może raz za czas zrobimy wspólne zamówienie wtedy koszt kuriera będzie pomijalnie mały... Co Wy na to?

pzdr.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

https://www.audiostereo.pl/topic/35378-wsp%C3%B3lne-zam%C3%B3wienie-w-tme/

jar1, 13 Sie 2007, 21:57

>>foxbat, przesadzasz już z tą coca colą... To naprawdę trucizna ;-)

od pewnego czasu mam sklonnosci samobojcze...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jar1, 13 Sie 2007, 22:00

>>od pewnego czasu mam sklonnosci samobojcze...

>

>sie naczytałeś Vlada, chyba ;-)

nie, mam podejzenia, ze rzad dodaje cos do wody pitnej.... dlatego jade od jakiegos czasu tylko na cocacoli...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

jar1, 13 Sie 2007, 22:02

>A swoja droga, brakuje tu ostatnio humoru. pamietasz, jak niegdyŚ, aż poryczeć się ze smiechu mozna

>było? Ten wątek o przygodach józwy na polu minowym.... :-)))

hehehe.... w sumie taaak ;)

marekk, 13 Sie 2007, 22:18

>foxbat proponuję włożyć na głowę torebkę z Tesco - rząd raczej wypuszcza w powietrze niż dodaje do

>wody.

Sprawdzalem, nie dziala... Jutro pojade do Auchan'a... Moze pomoze...

TME ma jedan powazna wade. Potrafi podzielic zamowienie na drobne czesci i wyslac je osobno kilkoma kurierami. Nie pomaga zaznaczenie w zamowieniu aby wyslali wszystko razem. Mialem przypadek ze wyslali mi 5 tranzystorow malej mocy osobnym kurierem. Wyszly po 5 zl. Choc wczesniej stanowily czesc zamowienia wiekszego. To mnie odpycha od tme bo choc maja super graty to mozna sie naciac.

opteron, domyślam się co czujesz czytając swój wątek. Na 15 odpowiedzi tylko 1 na temat, reszta to odzywki aby dopiec przedmówcy i kłotnie. Mam nadzieję, że po wakacjach będzie normalniej. Warto zapamiętać tych rozluźnionych wakacjami niewinnych forumowiczów.

Opteron, zapomniałem - moje dwa zamówienia w TME zostały zrealizowane bezlitośnie szybko. Przy pierwszym, dzwoniąc rano następnego dnia, pani ostrym głosem zapowiedziała, że nie ma żadnej zmiany już złożonego zamówienia. Uśmiechnąłem się z westchnieniem znając krajowe zwyczaje. Następnego dnia dostałem paczkę kurierem z tak pieszczotliwie opakowanymi elementami, że nie mogłem uwierzyć. To samo było drugim razem i to przy zamówieniach rzędu 300 zł. Fakt, że wolałbym płacić mniej niż 15,80 za kuriera z pobraniem, ale dziś poczta ślimacza żąda 3 zł więcej.

PS. Nie liczyłbym na znalezienie na tym forum odpowiedzialnych partnerów do tego typu zamówienia. Ta uwaga nie dotyczy osób już sprawdzonych.

Grzesz, błyskawiczna szybkość TME i nieprzejednanie ich pracowniczki wynika z tego, że oni używają tzw. systemu automatycznych zamówień (czyli znowu "komputer zawinił"). Możesz dowolnie mieszać w swoim zamówieniu, dokładać, ujmować ale tylko do chwili w której zegar wybije północ (syndrom Kopciuszka). O północy zamówienia są finalizowane i przekazywane do działu wysyłki.

Moim zdaniem w przypadku zakupów TME problemem nie jest koszt wysyłki a minimalne ilości zakupów. Często jest to 100 szt, a w przypadku drobnych elementów nawet 1000 szt. Rzadko kiedy mozna kupować pojedyńcze przedmioty, zwykle są to rzeczy o większych wymiarach np. elektrolity na wysokie napięcia.

Rzadko kiedy mozna kupować

>pojedyńcze przedmioty, zwykle są to rzeczy o większych wymiarach np. elektrolity na wysokie

>napięcia.

E, tam, nie jest tak źle. Na ogół, jak coś kosztuje ponad złotówkę, to już można pojedynczo. Np taki sobie tranzystorek - bardzo tyci a mozna .

Ciekaw jestem kto się zajmie realizacją tego zamówienia. Ja organizuję wiele zamówień zbiorowych na tym forum i zapewniam was, że roboty przy zbieraniu kasy, ustalaniu co i komu, pakowaniu, adresowaniu, rozsyłaniu, tłumaczeniu dlaczego jeszcze nie doszło, itd. jest tyle, że jak miałbym to robić żeby zaoszczędzić 10zł na kurierze, to by znaczyło że jestem chory na głowę. Lepiej stanąć na chodniku z kapeluszem i za pół godziny tę dychę wyżebrać. :-)

Najlepeij jak ktos z Lodzi podejdzie do tme i kupi dla was co trzeba i wysle. Jest ktos z Lodzi? moze za ta usluge ew. dodac sobie pare groszy za fatyge. Wyjdzie i tak taniej niz wysylka z tme przez kuriera w super paczce ale co z tego kiedy sporo kosztuje. TME jest otyle dobra firma gdyz ma wspolprace z wielkki hurtownikami na swiecie i oni nie maja podrobek na pokladzie.

Grzesz, 14 Sie 2007, 00:00

>foxbat - poczytaj swoje wpisy w tym wątku i powiedz ile z nich było na temat !!!

Debilny temat w zakladce STEREO to i debilne wpisy....

Lepiej stanąć na chodniku z kapeluszem i za pół godziny tę dychę wyżebrać. :-)

Zdecydowanie ;-)

Ale, jak ktoś ma na to ochote - niech sam wystapi z propozycją zorganizowania takiej rozsyłki.

Obsłużenie kilkudziesięciu przesyłek jest naprawdę sporo czasożerne - i też wolę zapłacić te 10-12 i mieć problem z głowy.

"Zryczałtowana opłata za dostarczenie paczki do 30 kg wynosi 12,90 PLN netto i jest doliczana do pierwszej przesyłki z danego zamówienia."

No fakt.... Gra warta swieczki... Wez pozniej posortuj, popakuj, kup znaczki dla powiedzmy 30 osob... za 12,90.....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.