Skocz do zawartości
IGNORED

Podłogówki do Cambridge Audio A640 v2

keleleki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was serdecznie. Mam pytanie dotyczące kolumn podłogowych do Cambridge Audio A640 v2. Kolumny mają stać w 20 metrach. Cena jaką mogę przeznaczyć na głośniki to do 2000 PLN. Lubię słuchać raczej każdej muzyki jednak bardziej gustuje w housie i czasem lubie jak się rusza powietrze a bas ładnie schodzi do dołu i jest bardzo miękki, ale również muzyka jazzowa nie jest mi obca. Chciałbym powiązać jakoś te rodzaje tak żebym zacieszał zarówno przy tym jak i przy tym. Bardzo lubie dźwięk detaliczny, czysty i przestrzenny ( na ile się da oczywiście w danej cenie )

Wiem że nie każda kolumna pasuje do tego wzmacniacza więc proszę o takie propozycje które nie będą się gryźć ze wzmakiem.

Byłem się dowiadywać w MegaHZ w Katowicach ale w sumie niewiele się dowiedziałem, dlatego też chciałbym już mieć bardziej sprecyzowane plany w czym mógłbym wybierac.

Z góry serdeczne dzięki za propozycje.

bez nerwow, z tego co pamietam to na tym forum (mozesz skorzystac z wyszukiwarki) ludzie polecali zestawienia:

1. Acoustic Energy - Aegis Evo 3 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

2. Audio Academy - Phoebe (letnia promocja - 1700 ;) )

3. Epos - najtansza podlogowka to M15.2 chyba, ale to powyzej Twoich mozliwosci finansowych chyba

Oczywiscie powinienes wysluchac i zdecydowac sam (ja mam CA 640A wraz z podstawkowymi JMLab Chorus 707, ale to polaczenie jest bardzo jasne - trzeba tak lubic!)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

Obecnie Harpia ma w promocji podłogówki Mischa za 2065zł (zamiast 2950zł):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

krzyżak, 15 Sie 2007, 11:21

>Nieźle gra Cambridge Audio A500 z Acoustic Energy - Aegis Evo 3 kolumny grają " bardzo żywo" i są

> fajnie wykonane.

>Pozdrawiam Krzyżak.

Podtrzymuje

>keleleki

Co prawda 540 ale słuchałem w Mega i dla siebie wybrałem dali concept 6.Jak narazie gram pod Technkiem ale już nie za długo.Basu jest sporo i napewno nie jest twardy, posłuchaj.Polecam dluższą rozmowe z p.Danielem,facet umie podoradzać.Pozdrawiam Zbyszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.