Skocz do zawartości
IGNORED

Audio do malego pokoju/wzmak + 2kolumny

GrimlocK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po powrocie do kraju bede myslal o zakupie jakiegos lepszego audio. Fundusze ktorymi dysponuje moze nie sa za wielkie, ale mysle, ze da sie za te pieniadze cos zlozyc ;) Chcialbym wydac max. 500zl na wzmacniacz i do tego nie wiecej jak 1000zl na glosniki. Pokoj w ktorym mialoby to wszystko stac, ma wymiary 3m x 4m wiec sa to wymiary takiej troche wiekszej klatki dla papug ;) Muzyka ktora preferuje to glownie rock, punk rock, metal ( power/heavy/speed, wiec odmiany w ktorych wokal jest dosyc wysooki ;) ). Dotychczas posiadalem stara wieze sony z glosnikami 2x45W wiec podejzewam, ze roznica pomiedzy tym co mam a tym co chce kupic bedzie kolosalna :-P Ah, zapomnialbym dodac - chce zwykly zestaw stereo. 95% czasu gdy korzystam z audio jest to sluchanie muzyki, reszta to ogladanie filmow czy granie, wiec nie potrzebuje zestawow 5.1 etc :P Z gory dziekuje za rady ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/35393-audio-do-malego-pokojuwzmak-2kolumny/

W cenie do 500 zł mogę polecić wzmaki Rotel RA935bx oraz 713 - są to mocne konstrukcje, zaś kolumny do 1000 zł polecam paradigm performance titan, tyle że teraz już niedostępne na stronie polpak. Słyszę na codzień jak grają te kolumny oraz wzmak właśnie w cięzkim metalu - mają niesamowitego wykopa. Jako źródło służy naprzemiennie yamaha 880 oraz dual audiophile concept. Zauważyłem jednak, iż ten zestaw wymaga odpowiednich interkonektów, i dopiero po wyrzuceniu prolinków i zastosowaniu audionova phobos dźwik uzyskał odpowiednią rozdzielczość - nie był tak zmulony.

a czy moglbys polecic cos bardziej dostepnego? Moga byc uzywane w sumie mysle ze nawet lepiej kupic wzmacniacz co ma z 5 lat, ale gdy go ktos kupil byl jednym z wyzszych modeli, niz cos z nowego low-endu.

Ok, poszperalem troche po allegro i znalazlem pare ciekawych pozycji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co o tym sadzicie? Wydaje mi sie, ze yamaha i harman/kardon beda najlepszymi z tych ktore tu podalem. Jednak nadal nie mam pojecia jakie kolumny wybrac, jest ich tyle ze mozna sie pogubic :P Widzialem sporo kolumn polskiej firmy AudioMega, ale ostatnio gdzies czytalem ze nie sa za dobre...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do kolumn to spróbuj moze kodę av-702, za cenę ok 800zł dostajesz naprawdę mocne uderzenie, kolumny wytrzymują granie pod bardzo duzym obciążeniem nie zniekształcając dźwięku, wg mnie to dobra propozycja na początek. Aha a może spróbujesz monitory, w małym pomieszczeniu może nawet lepiej się sprawdzą zrobią lepszą przestrzeń (oczywiście kosztem partii basowych bo nie ma co z monitorów chyba nie wyciśniemy takiego basu jak z kolumn)

Co do tych wzmacniaczy na alledrogo to dla mnie wszystkie są OK - i wszystkie zagrają bardzo ładnie tylko jeden warunek żeby nie były grzebane. Pozatym radzę zwrócic uwagę na pilota - wygoda słuchania to też bardzo ważny element w całej tej zabawie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.