Skocz do zawartości
IGNORED

Kłopot z wyborem frontów do kina dom.

Tomazs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dopiero zaczynam swoją zabawę z "poważnym" audio :) Zakupiłem na razie ampli Yamaha rx-v559 (na drozsze kaski szkoda było:). Teraz szykuje sie do zakupu kolumn frontowych , które po następnej wypłacie (albo dwóch) mam zamiar rozbudowac o centralkę i surround.

Dotychczas planowalem kupic 2x Tonsil Mistral, a potem satelitki z maestro, ewentualnie jeszcze jakis mały sub.

Niedawno zauwazylem przypadkiem kolumny Jamo s708 i przypadły mi do gustu (ciekawy wygląd, obiecujące średnice głosników, waga i cena). Zakres odtwarzanego dzwieku niby ten sam co w Mistral, ale basowy głosnik 25 cm vs 17 mistral'a.

Mam pokój 4,5x4m (18m2:P . Słucham sporo rock'a, metalu, trance; troszke hip-hopu; sporadycznie inne...

Wczesniej mialem zestawik z2300 (takie pierdziawki do kompa) i przyzwyczaiłem sie troche do niskiego basu :/

Do czego zmierzam... Czy warto przy takim pokoju inwestowac w to Jamo- czy nie sa za ciezkie oraz czy uda mi sie dbrac do nich reszte głosników do kina (central i satelity) ??

Czy moze lepiej kupic Mistrale + maestro +jakis tani sub??

Z góry dzięki za konkretne i rzeczowe odpowiedzi. Pozdrowienia 4all.

Skoro się przyzwyczaiłeś do tego basu z Z-2300, to z pary kolumn przy amplitunerze będziesz miał ciężko....wiem co pisze, bo mam i Z-2300 i zestaw stereo. Rozwiązanie?

Przyzwoita para kolumn + sub.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.