Skocz do zawartości
IGNORED

Tymczasowy wzmacniacz za grosze

Dildoo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem jak w temacie. Kupilem diamondy 9.5 i i cos mi sie stalo ze wzmacniaczem który jest juz stary. Niestety mam dużo wydatków a same wafle tez troche kosztowaly dlatego bez narzekania na moje propozycje pomożcie mi wybrac coś z tego tymczasowego asirtymentu na ktory mnie teraz stac zanim sprawie sobie jakiegos lepszego denona albo coś..:)

Wybieram pomiedzy :

Pioneer A223, A229, A335, A337, A503 r

SONY TA-F435R

technics SU- V45

PIONEER A-676-G

P. S Nie piszcie zebym dolozyl iles zl i kupil cos tam, bo i tak potem to zmienie wiec wole wydac malo. Dzieki za odpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/35494-tymczasowy-wzmacniacz-za-grosze/

Jeśli chcesz możliwie najtanjej, wzmacniacz na najgorszych i starych podzespołach, który będzie grał lepjej niż całe systemy uważane za najlepsze na świecie za np. 80 000zł itp. zgłoś się do Senicza.

A tak szczerze to chyba Pioneer A-676-G byłby z tego najlepszy.

Jeśli decydujesz się na Pioneera 676 to polecam Ci swojego :) A-656-Mark II :) Praktycznie to samo, konstrukcyjnie są niemal identyczne, różnica jest na zasilaniu. A-676 jest o rok nowszy od A-656, z kolei mój A-656-Mark II jest nowszy jeszcze o rok od 676. Oba mają taki sam pobór 650 W, moc identyczna 2x120Wx4Ohm, tyle że MARK II jest wykonanym na lepszych podzespołach w stosunku do starszego A-656. Jeśli cena tego z allegro Ci nie podpasuje, to wal na priv - będzie taniej :)

Niestety ostatnio mój Pionner A 656 się na mnie obraził - po wyłączeniu Direct sygnał złazi na lewą kolumnę - jak dla mnie to problem.

Kvazar mały quiz - kto to napisal?

Pioneer ma tak, że Direct jest zdecydowanie bardziej sopranowy niż tryb z zerowym ustawieniem gałkami. Mniej jest też oczywiście basu w stosunku do trybu Loudness, z którym porównywałem. Napiszę jak jest a Ty spróbuj wyjaśnić mi jeśli się mylę - jeśli porównuję sygnał stereo z dużą ilością sopranów z takim gdzie jest mniej sopranu a więcej basu, to możliwe że pozorne źródła komponowane z różnego nasycenia składowych przesuwają się względem siebie. To chyba normalne. Teraz na wzmacniaczu kolejnym porównuję 1) tryb Loudness z 2) podbiciem sopranów bez Loudness i również scena stereo jest nieco inaczej rozlokowana. Wokalista również zjeżdża nieco na lewą - wtedy regulowałem balansem na pól skoku a teraz wiem że tak ma być i już :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pioneer ma tak, że Direct jest zdecydowanie bardziej sopranowy niż tryb z zerowym ustawieniem gałkami.

Zapomniales dodac: Twoj Pioneer. Dzwiek z potkami na zero powinien byc identyczny do tego z wlaczonym trybem direct. Tyle ze w niektorych wzmakach mozna wlaczyc loudness w tym trybie (tylko po co?).

No dobra wycofuję się z tej oferty, bo nie chcę wyjść na wciskacza ciemnoty. A teraz skoro kwestia sprzedania jest zamknięta, powołam się na opinię TDK z tamtego wątku "Potwierdzam, ze w Pioneerach tryb DIRECT ma duży wpływ na brzmienie. Mam dwa Pioneery - A-676 i A-777. W obydwu zauważam ten wyraźny efekt." Tak mi napisano, więc uznałem że to normalne. Pisałeś wtedy że _teoretycznie_ powinno być to samo.

>A 503 R to tandetna budzetowka. Wymieniony Sony takze.

Mają za to jedną zaletę - pilota. A nie wiem jak autor wątku - ale ja osobiście jestem nieco leniwy. A zagrają też całkiem nienajgorzej i to za niższą cenę.

a 337? lub 223, 229? Przypominam ze to na kilka miesiecy max po prostu chce sobie sluchac swoich diamondow a nie tylko na nie patrzec:) Znalazlem jeszcze TECHNICS SU-VX700 co o tym sadzicie. Zaskoczyliscie mnie myslalem ze 503 r jest najlepszy z wymienionych poza 656 i 676, no ale ja jestem laikiem:)

MOżesz zainteresować się jeszcze co by było chyba najlepszym wyjściem wzmacniaczami Yamachy jakimś średnim modelem - tu za ok 600 - 700 pln miałbyś porządny, dynamiczny i mocny wzmak z pilotem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

możesz jeszcze zainteresować się tym. To naprawdę kawał dobrej technologi - kontynuowany później w firmie T+A - czyli poziomie naprawdę audiofilskim. Z tym wzmacniaczem (amplitunerem) można naprawdę już zostać - polowałem na niego - ale właśnie kupiłem inny. Szkoda tylko, że porysowany....

Stawiam skrzynkę piwa, ze zagra 3 razy lepiej od wszystkich wymienianych tu japończyków;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

polecam dział historia - będziesz wiedział o czym mówię:)

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

kvazar

o mnie | ignoruj | PW

stat: 38 / 69 / 6

19 Sie 2007, 19:02

No dobra wycofuję się z tej oferty, bo nie chcę wyjść na wciskacza ciemnoty. A teraz skoro kwestia sprzedania jest zamknięta, powołam się na opinię TDK z tamtego wątku "Potwierdzam, ze w Pioneerach tryb DIRECT ma duży wpływ na brzmienie. Mam dwa Pioneery - A-676 i A-777. W obydwu zauważam ten wyraźny efekt." Tak mi napisano, więc uznałem że to normalne. Pisałeś wtedy że _teoretycznie_ powinno być to samo.

kvazar alez ja takze mialem A 676 i A 777 i w obydwu direct dzialal NORMALNIE.

Co do BRAUN R4 to na pewno warto kupić.Dbałosc firmy BRAUN o wykonanie ,jakosc podzespołów,brzmienie jest wszystkim znana na forum...:-).Ten sprzet kosztował ogromne pieniadze kiedys .1200 $ to była masa pieniedzy wtedy.

Wysokie modele BRAUN , SABA ,TELEFUNKEN mozna chyba kupowac w ciemno jesli sprawne i nie grzebane.

Co do PURE DIRECT w PIONEER to moim zdaniem te systemy i tak degraduja w minimalnym stopniu dzwiek.Akurat wzmacniaczy Pioneer nie słyszałem ale zawsze najlepiej jesli to mozliwe zupełnie odłaczyc na stałe regulacje balans ,treble i bass.Niby ten przycisk odłacza ale zawsze idzie ten sygnał jakimis krzywymi drogami potem.

Grundig High Fidelity

Ukryta Zawartość

Na przejsciowy wzmacniacz pewnie sie nadaje.

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Chodziło mi ogólnie o przełaczniki DIRECT,PURE DIRECT i DIRECT TONE....Chyba wszystkie one maja za zadanie odłaczyc zupełnie regulacje barwy ( i balansu nieraz)

Grundig High Fidelity

discomaniac71, 19 Sie 2007, 21:23

>kvazar alez ja takze mialem A 676 i A 777 i w obydwu direct dzialal NORMALNIE.

moje pytanie w tamtym wątku:

mam pytanie do discomaniaca - znawcy marki :) Czy to normalne w Pioneerach że DIRECT ma tak mocny wpływ na brzmienie?

Twoja odpowiedź:)

Nigdy nie wychodze poza direct wiec Ci nie odpowiem.

Wtedy więc nie zająłeś stanowiska, stąd opierałem się na opinii TDK

polecam ci Harmana Kardona z seri PM,ja sam posiadam PM 645 i tez mnial to byc wzamk tylko na poczatek,pozniej wymnienilem kondy i czym dluzej go slucham tym bardziej ciezko zdecydowac mi sie na cos innego,co nieoznacza ze nieszukam innego,lepszego ale za trzy stowki ktore dalem za niego to rewelacjia

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.