Skocz do zawartości
IGNORED

Czy wasze Marantze CD7300 tez cykają?

Paweł S.

Rekomendowane odpowiedzi

Zakup był w ciemno, dobra cena...

CD-ek za dnia, jak muzyka puszczona jest głośniej - sprawdza się.... nie ma do czego przyczepić.

Lecz wieczorem przy cichej muzyce wyraźniue słychać ciche stuki..., cykanie z napędu.

Pytania do Was:

1. Czy to normalna cecha Marantza CD7300 ?

2. Jeśli to "stan chorobowy", to jak "uleczyć" sprzęt z tej przypadłości (wymiana mechaniki, regulacja serwo....) ?

poradźcie bo wieczorkiem wkrewia mnie to "cykanie"

pozdro.

Paweł

znam tylko jednego urzytkownika 7300 - od 3 lat i niema takich problemów. Sam miałem z tego okresu 5400 i bywały problemy z odczytem - czasami sie rwał nieregularnie na ok 1/3 sekundy . I podobno duzo egzempalrzy tak miało . Róznica 5400 do 5001 poległa włąsnie na udoskonaleniu napędu ( nie wspomne o nowej płycie czołowej oraz innym pilocie )

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Nie krec pradem lasera, bo sie z nim szybko pozegnasz. Nalezy sprawdzic najpierw mechanike, czy cos sie nie blokuje, wyczyscic optyke, przesmarowac prowadnice. Potem wyregulowac tracking. Jesli plyty sa kiepskie, to cykanie jest normalne.

OK

dzięki za radę,

nic nie grzebałem przy sprzecie

poza czyszczeniem soczewki...

..... i pomogło na tej samej płycie Loreeny ...

po wyczyszczeniu soczewki CD-ek przestał

uporczywie cykać.

pozdro

Paweł

• 10 miesięcy później...

Witam He He ja wlasnie swoj podkrecilem i sie z nim pozegnalem :-)

I mam prozbe do was ,chcem kupic nowy laser ale jestem laikiem w szukaniu takich rzeczy w necie

Z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam Marcin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.