Skocz do zawartości
IGNORED

Co bedzie przyczyną końca świata ?

żółwik

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma przyczyny końca świata, wszystko skończy się bez przyczyny, poprostu zniknie cały wszechświat i nie bedzie niczego, nostradamus nawet określił dokladną datę końca świata ale będzie to za tysiąc lat wiec spoko mamy jeszcze dużo czasu do tego:)

Astaroth, autentyk:

Siedzimy z kumplami na piwie...jeden mówi, ze jest teraz z taką dupą, ze zrobił 3 numerki bez wyjmowania, a 6-8 przez całą dobę....i tak przez całe wakacje.

Na co drugi: 6-8 bez wyjmowania ?

- no co Ty....nie jestem terminatorem.

Chodzilo oczywiście o wyjmowanie rąk z kieszeni :)

Pozdrawiam

Lancaster > Oczywiście chodziło mi również o ten aspekt który tak bardzo Cię niepokoi i którego nie dopuszczasz do swej świadomości, starając się go za wszelką cenę strywializować. Choć jako jednostka racjonalna zapewne doskonale wiesz że jeśli odrzucić wszystkie racjonalne wytłumaczenia jako niemożliwe, to które pozostanie choćby było najbardziej nieprawdopodobne - musi być prawdziwe.

Ale znacznie bardziej interesuje mnie coś innego: Czy istnieje wola, świadoma wola człowieka aby stać się z maszyną jednym organizmem? Czy może jest to jakaś przedziwna strategia maszyn, aby nie tylko "być" w sensie fizycznym, ale przez dostęp do ludzkiego

mózgu niejako narodzić się a nie tylko być stworzonym? No nic, ostatnio czytałem "As Man Becomes Machine - the Evolution of the Cyborg" Davida Rorvika - może stąd te przemyślenia.

Astaroth, proponuję nie karmić się banalami :)

Maszyny...w pewnym sensie pewnie tak ... wszystko zależy od obserwatora, ktory zeby sie banałami dokarmić jest jak wiadomo przyczyna zaburzenia ... stąd to co pozostaje po odrzuceniu innych opcji jest naturalnie prawdą ... ale tylko dla tych których życiowa droga doprowadzila do tych samych wniosków :)

Za daleko posuniety racjonalizm pewnie może sprawic, ze człowiek bedzie reagował obliczalnie jak masyzna...na dana komendę będzie jedna opcja...

"chodziło mi również o ten aspekt który tak bardzo Cię niepokoi i którego nie dopuszczasz do swej świadomości, starając się go za wszelką cenę strywializować."

Czyli jaki aspekt ? Bo być może(raczej) rozmawiasz sam ze sobą pisząc taka "analizę" :)

Może to Ciebie coś niepokoi i czegoś nie dopuszczasz do siebie ? ... tylko nie zrozumiałem czego .... wyjaśnienie w pierwszych zdaniach mojego wpisu :)

awaj śmiało, co Cię niepokoi ?

Vlad, co Ty wiesz o Mitach !

Ja przynajmniej miałem swoją parę !

A Ty co ? Rancho w Texasie ?

Pozdrawiam

hehe, Molibden bardzo mądrze zauważyl, ze konca świata nie bedzie....

Zależy jeszcze co kto ma na myśli pisząc "koniec świata"

....koniec świata, ciotka anielka z ameryki przyjechała !

....koniec biologicznego zycia na planecie

....eksplozja planety :)

....pokaz senicza na AS

....koniec systemu

....i wiele innych.

Może ustalcie o jakim koncu świata chcecie pogadać to cos sie moze zaradzi :)))

...jak będziecie grzeczni oczywiście.

Pozdrawiam

Póki nieistnijący żółwik istnieje na forum światu nic nie grozi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Swoja drogą w którym miejscu istnienia świata obecnie tkwi ludzkosć. Jest bliżej do jego końca czy dalej od jego początku ? Jest ktoś kto potrafi to określić?

Może końca nie będzie tylko cd.

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>śmiało, co Cię niepokoi ?

Niepokoją mnie przebarwienia na zębach - czy Ty też je dostrzegasz?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co za bzdury.

Ja chce wiedziec poważnie czy słyszeli (co niektórzy oczywiscie) cos sensownego, co spowoduje, przyczyni sie do zakonczenia istnienia zycia na ziemi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.