Skocz do zawartości
IGNORED

wtyki WBT

stolmal

Rekomendowane odpowiedzi

A ja troche z innej beczki.

Kable do kolumny podpinane sa przez wtyki lub widelki mocowanie do porzadnych terminali kosztujacych krocie. A kabel do samego glosnika (nawet w konstrukcjach bardzo drogich - vide Spendory z testu w MHF) podpiety jest przez wsuwki rodem z pf126p. Troche to dziwnie (zeby nie powiedziec smiesznie) wyglada.

https://www.audiostereo.pl/topic/3555-wtyki-wbt/#findComment-52618

Kolce, kolce. Postawiłem kiedyś obok siebie dwie pary identycznych kolumn (Dali 450), jedną z kolcami na podkładkach, drugą "gołą", i pobawiłem się w przepinanie kabli. Na starym, lekko już "luźnym" parkiecie dębowym (bez dywanu, czy wykładziny) różnica była kolosalna. Kolce usunęły buczenie. Do swoich kolumn zamówiłem więc piękny komplecik u tokarza (mam dobry namiar w centrum W-wy, jak komu trzeba).

Podkładki polecam, zapobiegną zniszczeniu parkietu. Chociaż... są tacy, którzy twierdzą, że kolce należy "wbić" w parkiet, łącząc z nim kolumnę ;)))

Kamień dopiero będę testował. Bba, dziś nawet oglądałem różne gatunki, i pytałem o ceny, ale pssst! - Najmilsza jest przeciw, muszę coś wykombinować, żeby postumenty nie rzucaly się w oczy... ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/3555-wtyki-wbt/#findComment-52855

WBT łamanych nie używałem, proste (0644) mam (niepotrzebne mi zresztą). Wtyk jak wtyk, solidny, fajny, i drogi. Są w sprzedaży podróbki 0644, ponaddwukrotnie tańsze, bardzo porządne (macałem, dokładnie taka sama konstrukcja, ale bez tego pięknego logo ;)). Dokładnych podróbek łamanych WBT nie widziałem, ale spotkałem się z rozpieranymi bananami 90 stopni, bardzo zresztą solidnymi, bez plastikowych osłonek. Można chyba zamówić.

A z któregoś ze zbędnych 0644 zrobię sobie może breloczek do kluczy, taki mi pomysł przyszedł... ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/3555-wtyki-wbt/#findComment-52863

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Zarejestruj się już teraz

Zyskujesz dostęp do wielu dodatkowych treści, o których nawet nie wiesz!

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.