Skocz do zawartości
IGNORED

Jak się stąd wylogować na dobre?

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni obserwuję forum. I dostrzegam jedną cechę, która wcześniej jakoś niespecjalnie przykuwała moją uwagę. W każdym wątku, poświęconym niemal dowolnej tematyce (z wątkami typu R.I.P., włącznie!) dochodzi do scysji, utarczek, często bardzo nieeleganckich. Każda wypowiedź może wyzwolić niekulturalne, agresywne reakcje.

Naturalnie żałuję, że niejednokrotnie sam byłem stroną wkładającą kij w mrowisko, wdając się lub nawet inicjując polemiki, które wprawdzie z gruntu były kulturalne, ale nierzadko przeradzały się w poważniejsze konflikty. Jeśli kogoś w ten sposób uraziłem uraziłem, to przepraszam. Przy okazji bardzo dziękuję wszystkim Forumowiczom, którzy mi pomogli w wielu kwestiach udzielając trafnych wskazówek. Doceniam to i uważam wielu tu obecnych za bardzo wartościowe osoby.

Wracając zaś do smutnej normy tego forum - mogę próbować wyjaśnić omawiane zachowanie w pewnych oczywistych kategoriach: każdy może mieć zły dzień. ba, nawet tydzień, może być poirytowany, może popełnić błąd, dać się ponieść negatywnym emocjom. Wygląda jednak na to, że to forum skupia ludzi mających ustawicznie zły dzień z pewnymi nielicznymi, za to bardzo godnymi odnotowania wyjątkami, do których ja się oczywiście nie zaliczę, co ze szczególną mocą chcę podkreślić.

Zastanawiające jest takze to, że nawet tematy dotyczące tak absurdalnych spraw jak stolik pod hi-fi czy jakieś tam vibrapody jest dostatecznym asumptem do wzajemnego oblewania się zawartością szambownika. Wystarczy spojrzeć na bieżący wątek o PL/CD w stereo, nieustanna wojna, w której i tak każda ze stron polegnie, w rezultacie czego spotęguje swoją frustrację i wzbudzi jeszcze większą gotowość do obopólnej agresjii werbalnej w kolejnym wątku.

Zainteresowanym zgłębieniem zjawiska forumowych awantur odsyłam do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak więc proszę o wskazanie możliwości deaktywacji swojego konta, gdyż obawiam się, że ktoś kiedyś mógłby złamać moje hasło i wywołać niepotrzebne problemy na forum przypisywane później mojej osobie. Jeśli nie ma takiej możliwości, pozostaje telefon do Lukara.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

"- Wojny na obelgi są symptomem poważniejszej choroby, osiągającej już rozmiary epidemii - braku zahamowań społecznych - mówi dr Goleman. Ten sam syndrom wydaje się pojawiać u blogerów, którzy czerpią perwersyjną przyjemność z ataków i pogróżek pod adresem innych internautów (ostatnio ich ofiarą padła znana specjalistka w dziedzinie programowania komputerowego Kathy Sierra). Dla nich agresja w internecie jest "cool". (www.danielgoman.info)"

Sporo mamy takich koolersow na forum, niektorzy nawet twierdza, ze to z wyzszych pobudek, dla dobra Polski, dla nieskrepowanego rozwoju kultury wyzszej, ewentualnie w zwiazku z tym, ze sa tacy uczciwi i niezaklamani.

Senicz 100 zł otrzyma. Słowo się rzekło.

Rzecz w tym, że np. niejaki Pan na a i wielu innych nowych użytkowników sprowadza to forum na poziom przedszkola w nieciekawej dzielnicy.

>jozwa maryn

>Sporo mamy takich koolersow na forum,

>niektorzy nawet twierdza, ze to z wyzszych pobudek,

>dla dobra Polski, dla nieskrepowanego rozwoju kultury wyzszej,

>ewentualnie w zwiazku z tym, ze sa tacy uczciwi i niezaklamani.

Tak jak ze WSZYSTKIM, potrzebna jest choc odrobina inteligencji,

zeby ROZEZNAC, co np. jest prawdziwym chamstwem, a co np. - SYMULOWANYM !

Inteligencja pozwala odczytac cudze - INTENCJE !

TE SAME SLOWA, w roznym KONTEKSCIE mogą znaczyc rzeczy - zupelnie rozne !

Ten KONTEKST moze byc znacznie SZERSZY niz obręb pojedynczej wymiany zdan !

Wydaje mi się jozwa, iz posiadasz zupelnie wystarczajacą inteligencję, aby te rzeczy

zauwazac, lecz Twoj niezbyt szlachetny CHARAKTER nie pozwala Ci tego przyznac

w wypadkach, gdy Ty usilujesz, w sposob czesto - niegodny, kogos ponizyc lub zwalczac !

To wlasnie Ty i to jako - MODERATOR (!!!), broniles czy zachowywales obojętnosc wobec

kolesi lamiących WSZELKIE zasady, poslugujących się ordynarnym i agresywnym

slownictwem, ujawniających dane osobowe na forum, nawolujących do przemocy fizycznej

wobec uzytkownikow i to zarowno na tym jak i na forum HFM, natomias zwalczales kogos,

kto tego wcale nie robil, a tylko "politycznie" byl Ci - niewygodny !

Nie wiem co jest wiekszym nietaktem czy "brakiem zachamowan spolecznych" !

Z Kulturą Wyzszą w kazdym razie, ma to z pewnoscią bardzo niewiele wspolnego !

Na forum jest moim zdaniem bardzo KLAROWNA sytuacja.

Jest KILKU kolesi "programowo" lecacych totalnym DNEM,

i tych nalezaloby, po bardzo jasnej i krotkiej "propozycji nie-do-odrzucenia" natychmiast i nieodwolalnie sie pozbyc,

gdyby mieli trudnosci ze zrozumieniem sytuacji i odpowiednio nie zareagowali.

Az dziwne, ze czlowiek KIERUJACY tym balaganem, tego nie widzi (lub nie chce zobaczyc) !

@ JF

Racja. No to może utwórzmy zakładkę "Dla spokojnych melomanów" z własną moderacją (wszyscy uczestnicy będą moderatorami - więc będzie to najskuteczniejszy sposób samokontroli - sprawdziło się tu już na innym forum, w którym uczestniczę. Nagle nastała tam superkultura i uprzejmość). Myślę, że Lukar na to pójdzie, bo to zwiększy listę postów, wyświetleń, a to dla niego priorytet.

zgadza się roland, jesteś jedną z przyczyn degrengolady tego forum,

twoja diagnoza już tu byla postawiona, miej trochę pokory i się zastosuj,

po co robisz taki wątek, chcesz odejść to odejdź, ale ty nie chcesz odejść, jesteś mazgaj i gówniarz,

wątpię że jesteś psychologiem, pisałeś że pracujesz w odwyku- to możliwe- jesteś instruktorem terapii odwykowej- co najwyżej po studium (STU) ale na pewno nie dyplomowanym psychologiem,

wstydziłbyś się, jesteś tak żałosny - szkoda, że tego nie widzisz

Roland, jestem za. Mam już dosyc(nie tylko ja z tego co rozmawiałem ostatnio ze znajomymi uczestnikami forum) czytania tekstów w stylu:

"Proponowalem Wam - Zupelnie Swieze Panstwo, gnoje,

ale Wy wolicie onanizowac sie debilnymi wypowiedziami

zeszmaconych politykierow !"

...na które nie reaguje moderator.

Pozdrawiam

PS.

Vlad, jeżeli sie spotkamy na AS to zaczniemy od kontynuacji tej myśli OK ?

anatol, fakt gość to nieszczęśliwie przedstawił, ale ogólnie pomysł z zakładką w której moderują uczesnicy uważam bardzo dobry...a nóż widelec sie spodoba w innych zakłądkach :)

Co to jest do cholery w tej chwili...??? Lukar wogóle nie reaguje na chamskie teksty...mozna też zorganizować zakładkę Vlad - na abonament :D

Rolandsinger, 22 Sie 2007, 13:28

>@ JF

>

>Racja. No to może utwórzmy zakładkę "Dla spokojnych melomanów" z własną moderacją (wszyscy

>uczestnicy będą moderatorami - więc będzie to najskuteczniejszy sposób samokontroli - sprawdziło się

>tu już na innym forum, w którym uczestniczę. Nagle nastała tam superkultura i uprzejmość). Myślę, że

>Lukar na to pójdzie, bo to zwiększy listę postów, wyświetleń, a to dla niego priorytet.

Wchodzę na bocznicę i znowu czytam wynurzenia psychologa Rolanda... ale masz problem:))))

Potzrebujesz czerwonej kartki by odejść z tego forum?

Facet, Ty nigdy nie masz dość? Nic do Ciebie nie mam jako człowieka i forumowicza jeśli piszesz o audio,

ale Twoje "bocznicowe" wątki i wpisy budzą moje autentyczne obrzydzenie i zażenowanie.

Przepraszam Cię, że jestem dosadny w tych słowach. Taka jest prawda. Zgrzytam zębami czytając te masochistyczne meandry obłudy. Idź sobie na to "kulturalne" forum i się nie kompromituj, skoro potrzebujesz "samokontroli". Nie rozdzieraj szat i nie moralizuj "obrońco" kobiet. Kończ Waść...

3maj się:)

ps. podziękuj Lukarowi za usunięcie tego fatalnego zdjęcia i wątku o seksie,

które wystawiły Ci po raz kolejny świadectwo własnej głupoty i braku elementarnej refleksji.

Właściciel forum, które krytykujesz wymazał plamę na Twoim honorze, łapiesz?

Dlatego jesteś ostatnią osobą która IMO ma prawo się wypowiadać o zasadach jego działania.

• Redaktorzy

"[...]ale ty nie chcesz odejść, jesteś mazgaj i gówniarz,"

A kto to jest, dajmy na to, anatol, ktory wlasnie zaistnial z niebytu, a jakze swietnie zna Rolanda. Czyzby kolega z wojska?

jozwa maryn, 22 Sie 2007, 14:02

>A kto to jest, dajmy na to, anatol, ktory wlasnie zaistnial z niebytu, a jakze swietnie zna Rolanda.

>Czyzby kolega z wojska?

wystarczy poczytać to forum i poznać jego użytkowników,

ciebie józwo też znam i wiem, że jesteś tropicielem wszelkich spisków, właśnie jeden wykryłeś :-)

Rolandsinger, 22 Sie 2007, 14:02

>Ciekawa optyka. Szkoda tylko, że nie na temat.

Nie zauważyłeś, że mój wpis jest reakcją na Twoje pytanie postawione w temacie wątku:

Jak się stąd wylogować na dobre?

>Jeśli komuś nie przeszkadza wzajemne obrażanie się,

Bardzo mi przeszkadza i boli mnie, bo widzę, że parę sensownych osób z tego powodu odeszło z forum,

a ich wpisy znajduję w wyszukiwarce. Na szczęście jeden z nowotworów tego forum dostał czerwień.

>to ok. Dziękuję za uwagę.

Proszę bardzo.

Pozdrawiam.

lancaster, 22 Sie 2007, 13:52

>anatol, fakt gość to nieszczęśliwie przedstawił, ale ogólnie pomysł z zakładką w której moderują

>uczesnicy uważam bardzo dobry...a nóż widelec sie spodoba w innych zakłądkach :)

>Co to jest do cholery w tej chwili...??? Lukar wogóle nie reaguje na chamskie teksty...mozna też

>zorganizować zakładkę Vlad - na abonament :D

vlad ciekawie pisze a raczej ciekawie prowokuje,

jednak użytkownicy forum mają swoje własne rozumy i wątpię czy vlad by przeżył we własnej zakładce, z nudów

> Na szczęście jeden z nowotworów tego forum dostał czerwień.

I chyba wrócił pod nowym nickiem

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość

(Konto usunięte)

vladziu , może posuńmy sie dalej , niech wszyscy twoi oponenci dostana dożywotniego bana , a ci ciebie nieczytający , tygodniowego na opamiętanie !

I oczywiście zostaniesz moderatorem :)

jest już to o czym roland pisał w pierwszym poście - szambo

może lukar tu zajrzy i zobaczy jak się robi szambo?

ale czy jego to obchodzi?

to, proste najpierw trzeba wywalić jachu i vlad,

no panie lukar do roboty czekamy

Dostrzegłem światełko w tunelu. Wczoraj założyłem wątek o burzy (BOCZNICA / Temat nr 35559) i wkrótce znane osobistości zrobiły tam chlew. A dzisiaj patrzę i oczom nie wierzę! Tematy z wulgarnymi wypowiedziami zostały WYKASOWANE! Na dowód pozostały niektóre odpowiedzi, które teraz bez ładu i składu nie kleją się, ale to nie szkodzi. Osobiście jestem zadowolony, wystarczy kasować niemerytoryczne i wulgarne wpisy, a wróci spokój i porządek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.