Skocz do zawartości
IGNORED

AE Aelite Two vs. inne w cenie

Coyote2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio zabrałem się za modernizację swojego sprzętu (opis w "O mnie"). Po Waszych namowach zacznę od kolumn. Wstępnie, po przesłuchaniu kilku modeli (Mission 35i na Azurze 640 V2 w Korisie - mały pokój odsłuchowy) oraz w HiFi Cornerze (zestaw: NAD 352, 542, pokój odsłuchowy 37m^2): dwóch modeli Focala, Esa Vivace 2, AE Aelite Two i jeszcze ze dwóch innych kolumienek, których nazw nie pomnę, jest co następuje:

1. Mission grał ładnie, ale pokój malutki i nie mam pojęcia jak zagra u mnie.

2. Focal mi w ogóle nie przypadł do gustu dźwiękiem. Może z NADem się nie polubił?

3. Esa Vivace2 miała moc, ale wszystko ginęło w basie. Wokal się chował za tym "buczeniem".

4. Aelite Two - piękna stereofonia, detaliczność, ale odrobinę mi brakowało basu.

Co ciekawe - Aelite Two brzmiało pod względem dołu lepiej przy pierwszym (jakieś dwa tygodnie temu) niż wczorajszym odsłuchu. Powód upatruję w zmianie ustawieniu reszty kolumn w pokoju - przy drugim odsłuchu było ich więcej i bliżej monitorów, przez co chyba więcej absorbowały.

Zastanawiam się, co z tym fantem zrobić. Czy istnieje szansa, aby Aelite zagrały u mnie (25m^2) z wykopem? A może szukać czegoś innego? Problem jest w tym, że jako pierwszy zakup pójdą kolumny, jakiś miesiąc później kupię tymczasowy (za ok. 1k) wzmacniacz od nich i standy. Stąd też kupując je teraz i przywożąc do domu będę je testował na low-endowym amplitunerze KD Sony + starych kolumnach jako standach. Zakładam, że nie zagra ładnie, pytanie tylko czy będzie miało szanse ładniej zagrać po wymianie reszty toru + dokupieniu standów.

Moje pytania do Szanownej Braci są takie:

1. Czy te monitorki potrafią na 25m zagrać z wykopem?

2. Czy z oferty tego sklepu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest coś w cenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/35653-ae-aelite-two-vs-inne-w-cenie/

Witam.

Moze sie komus naraze,ale w 25m2 raczej monitorow grajacych z wykopem nie widze, mozesz sprobowac ewentualnie paradigmow 20v3,dynaudio 52se. polecam zainteresowac sie kolumnami podlogowymi.budzet zwiekszy sie o zaoszczedzone pieniazki ,ktore preznaczyles na stendy.

>Moze sie komus naraze,ale w 25m2 raczej monitorow grajacych z wykopem nie widze

No właśnie podobno te monitory są w stanie dobrze zabrzmieć. Wręcz są polecane do takich lub większych pomieszczeń. Tam grały w 37m i tylko trochę mi do szczęścia brakowało przy pierwszym odsłuchu.

Widzę, że trójki będziesz kupował. Ja sobie na nie nie mogę pozwolić. Widzę jednak, że brzmienie podobne powinno nas zadowalać - czy coś w niższej półce cenowej mógłbyś polecić z kolumn?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.