Skocz do zawartości
IGNORED

Master Of Puppets - gdzie kupić?

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

co ty, dziecko Neostrady?

Ukryta Zawartość

Dzięki za wskazówki.

@ jordel

Sorki, ale zależało mi na szybkiej odp. Właśnie robiłem porządek na półce z płytami i jest wszytsko od Kill`em... do Black (bo na tym krążku skończyła się Metallica), a nie ma jednego z największych dzieł - Master.... .

A czy są może jakieś wydania o podwyższonej jakości dźwięku (remastery, japończyki, XRCD, etc.)? A jeśli tak, to gdzie tego szukać?

Roland,

dlaczego mi to robisz? Już zacząłem w wierzyć, że wychodzisz z dołka. Ba, nawet na Forum zostałeś.

NIE LEPIEJ SOBIE K...WA WYGUGLAC ZAMIAST ZADAWAĆ TAKIE INFANTYLNE PYTANIA???

pozdrawiam

roland:

jak chcesz wiernej reprodukcji brzmienia metalliki z tamtych lat, poszukaj dobrze zachowanego winyla (jak się postarasz, można nawet upolować zafoliowany egzemplarz). Remastery, japończyki i cudanakiju dadzą Ci jedynie plastik i sztuczność, ale... co kto lubi.

Kal

@ dartman

Dla Ciebie każde moje pytanie to powód do ataku. No cóż, ciekawe czy w realu też taki jesteś.

Natomias jeśli googlowanie nic nie daje, to zapytać chyba można. Na necie świat się nie kończy.

Roland,

ostry jestem to prawda. Jednak naprawdę Cię polubiłem a tu buch takie pytanie. Ale żeby miło zakończyć proponuję Ci nabyć następującą pozycję :

First Pressing:

25DP 5234 CBS/SONY JAPAN `86,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Where to buy?

A tak na marginesie ostatnio kupiłem japońską edycję "Californication" RHCP i jest kupa taka sama jak wydanie europejskie z tą różnicą, że bardziej góra kłuje.

na szczescie nie mam obok siebie ostrych narzedzi..... inaczej pochlastalbym sie natychmiast...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

kal800:

To byl wpis do autora watku.Oczywiscie co do brzmienia to w pelni sie z Toba zgadzam.Cieko trafic dobrze brzmiace cd Metallici.Z moich plyt najlepiej brzmi chyba S&M.Mimo to nie ma takiej tragedii jak z Hendrixem.Jak na razie nie slyszalem zadnego cd z jego muzyka,ktore brzmialo by chociaz poprawnie.

Edycja edycji nie równa, to oczywiste. Żadna z płyt RHCP, którą mam mi się nie podoba. Kupiłem je pod wpływem koncertów.

Metallica starała się wtedy bardzo, 3 płyta 86 rok. Gdzie kupić nie wiem, ja nabyłem przypadkiem na Tajwanie, gdzie spędziłem parę tygodni.

Tak samo można wg mnie napisać o U2. Współczesne nagrania to chłam i jazgot ale Joshua Tree MFSL - miodzio. Też się wtedy starali.

PS. Może tak przenieść do zakładki Muzyka?

>Rolandsinger, 4 Wrz 2007, 14:24

>Szukam tej płytki, bo moja stara gdzieś zaginęła wśród znajomych, a nie chcę robić dochodzenia. W

>EMPIKu nie ma, a w MM jest wszystko z wyj. tego albumu.

no popatrz, a w Saturnie (np. Złote Tarasy i Arkadia, W-wa) "Majster od Tapet" i reszta płyt Metalliki - na kilogramy, skolko ugodno... nawet przecenione do 39,90, czy jakoś tak ;-D

k.

Eee, w K-cach w Saturnie pytałem, ale Pana od Tapet akurat nie mieli. Może przyszły tydzień - powiedzieli.

Za to w kwestii japończyków, to w mieście katów, w MM w Centrum King Cross (Dolina Trzech Stawów) jest cała półka z japończykami, różna muza, zazwyczaj bardziej klasyczna niż współczesna (nie mylić z symfoniczną). I ceny całkiem znośne - od 59,90 zł wzwyż. Jeśli ktoś gustuje w tych tłoczeniach, to pewnie będzie zainteresowany. Ja nie jestem ich szczególnym fanem.

w niektórych "Saturnach" w W-wie (np. Arkadia - mam niedaleko, to zaglądam ;-) można dość korzystnie kupić japońskie "vinyl-replica" m.in. Led Zeppelin - od miesiąca jest jakiś "wysyp". ja kupiłem 2CD "The Song Remains The Same" za... 19,90 pln ;-D

k.

p.s. Lukar, prosimy - przenieś ten wątek pod muzyka! ;-)

Miałem winyl "Master.."wydany przez Roadrunner lub Music For Nations-nie pamiętam już,brzmienie poniżej wszelkiej krytyki ale i tak wtedy była to najczęściej słuchana płyta(druga połowa lat 80-tych).

Na ów czas świetnie z thrashu brzmiał "Among The Living" Anthrax'a,na analogu oczywiście-to było wydane bodajże przez ISLAND.Tak więc Masterki nie polecam na winylu z tamtych lat.

l'enfant sauvage

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.