Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel: PC z GF7600 a Projektor Benq W500

Bajuwr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jak w temacie. Próbowałem znaleść podobny temat jednak nie uzyskałem żadnej konkretnej odpowiedzi. Może źle szukałem...w każdym razie byłbym wdzieczny za pomoc. Potrzebuję odpowiedniego kabla do połączenia projektora Benq W500 z komputerem na odległość około 15 metrów. Czy odpowiednim zakupem bedzie zwyczajny kabel VGA? Na allegro są firmy bandridge w cenie około 150 złotych. Czy taka długość nie spowoduje znacznej straty jakości? Ew jak inaczej mogę to zrobić? Karta graficzna posiada wyjście DVI ale projektor nie ma takiego wejścia. Może lepiej kupić kabel DVI 15 metrów plus przejściówka na D Suba tak jak mam z moim leciwym monitorem CRT? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam

Przy takiej odległości lepiej zrezygnować ze stosowania przejściówek.

Kabel VGA to rozumiem D-Sub 15 pinowy? Sygnał po nim to analog, ale nigdy nie testowałem go na takie odległości, dodatkowo przy sygnale co najmniej 720p.

Stosując kabel cyfrowy (DVI) możesz się spodziewać pewnej utraty jakości na obrazie. Lepiej zainwestować w lepszy kabeleke, ale bez przesady. Firma Bandridge ma całkiem znośne produkty.

A jakie wejścia ma V500?

Bandridge CL14215X, czyli 15m kabel DVI-D na DVI-D oraz przejściówka z DVI-D na HDMI i działa. Jeśli chcesz uniknąć dodatkowych kosztów zakup podobny kabel ale DVI-D na HDMI. Ww kabel z tego co się oriętuję to koszt 240z a przejściówka 80z. Z tego co pisze w specyfikacji to ten beneq ma HDMI.

Benq W500:

S-Video: Mini DIN 4 pin x 1

Composite-Video: RCA jack x 1

RCA jack x 3

BNC (x5) x 1

HDMI (with HDCP) x1

Tak mówiąc kabel VGA miałem właśnie na myśli D suba 15 pinowego. Zależy mi oczywiście na jak najwyższej jakości. Na projektorze będę równie często grać jak i oglądać filmy także odpada opcja DVD i HDMI. Tzn do filmów swoją drogą pewnie dojdzie ale chciałbym jakoś jednak w miarę sprytnie połączyć go żeby można było pograć...Pozdrawiam

w takim razie kolejne pytanie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

rozumiem że chodzi o taki kabel? czy nie ma czegoś tańszego? np do 250 złotych?

i czy jak już zapłacę 339 złotych za kawałek kabla to czy ta firma jest dobra i jakość będzie należyta? Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.