Skocz do zawartości
IGNORED

Sieciówki KUSTAGON a może inne...?

basil102

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was ponownie,

Jestem na etapie okablowywania mojego nowego zestawu. Dzięki Waszym radom z innego postu stwierdziłem, że na początek kupię okazyjnie ( lub nawet bardzo, bardzo okazyjnie ) IC i kabel głośnikowy z dobrymi "referencjami", posłucham w domowych warunkach i dopiero wtedy znając niedostatki takiego zestawienia będę testował polecane przez Was docelowe kable. Zupełnie nie wiem jednak od czego zacząć w wypadku kabli zasilających. Żródło okazyjne niestety odpada bo to USA i nijak bez zmiany wtyczki nie wetknę tego w ścianę. Natknąłem sie na formu na markę KUSTAGON i na ich stronie znalazłem niedrogie, bardzo solidnie wykonane kable. Pan z firmy przez telefon brzmiał również bardzo fachowo, objaśnił szczegóły techniczne, zaproponował dobór kabli w zależności od systemu. Czy macie jakieś doświadczenie z tymi kablami, czy warto w nie zainwestować na początek? A może mógłbym zacząć od czegoś innego? Podkreślam - na początek - chcę zacząć od czegoś sensownego, a później, polegając na własnym słuchu wybrać coś docelowego ( nawet jeśli będzie droższe ).

Dzięki i pozdrawiam

Rafał

Jaką kwote chcesz przeznaczyc na kable ?. Ja od pewnego czasu jestem gorącym zwolennikiem produktów

firmy VHaudio. Chris Venchaus robi znakomite okablowanie za w miarę rozsądną cenę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jaśli szukasz czegos bezkompromisowaego, to polecem Airsine,

jesli cena prrzekracza budżet sprobuj Flavour4.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki za podpowiedź.

VH Audio wygląda bardzo solidnie, sęk w tym, że to już raczej kable docelowe a nie "eksperymentalne". Chciałbym zacząć od czegoś co pozwoli mi porównać moją "bazę" sieciówkową właśnie z czymś docelowym, a wtedy to mógłby być VH Audio o ile jest dostępby w Polandzie do przetestowania w moim systemie, bo bez bezpośrednich porównań nie chciałbym podejmować takiej decyzji.

Dzięki i pozdrawiam

Rafał

VHaudio możesz kupic niestety tylko bezposrednio u producenta, nie ma posrednikow. Masz gwarancje zwrotu w ciągu 30 lub 60 dni nie pamietam dokladnie, wiec nie jest to problmem chyba ze nie chcesz tracic czasu na tego

• 2 lata później...

Już ponad dwa lata po czasie, ale dodam od siebie, że z produktów VH Audio jestem niezmiernie zadowolony. Posiadam sieciówkę VH Audio Flavor 3 i częsci na VH Audio IC Silver, może w ten weekend będę go montował. Zamierzam zamówic częsci na sieciówke VH Audio Flavor 4.

System gra dobrze, albo nie....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.