Skocz do zawartości
IGNORED

Bzyczenie monitora LCD

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam 17 calowy monitor LCD LG L1732S. mam go już coś koło 2 lat (może 1,5) ale dzisiaj gdy wyłączyłem komputer usłyszałem z monitora wydbywa sie bzyczenie coś jak ze statecznika przy jarzeniówkach. przy włączonym kompie (szum wentylatorów itd) bzyczenie jest prawie niesłyszalne (trzeba sie mocno skupić), ale czy to jest usterka?

Nie wiem czy to bzyczenie było wcześniej.

https://www.audiostereo.pl/topic/36073-bzyczenie-monitora-lcd/

Raczej przetwornica od świetlówek brzęczy najpewniej z powodu obluzowania się jednej z cewek.Myślę,że nie ma powodu do paniki. Niektóre TV LCD Samsunga dopiero dają UWAGA na Stand-by po uszach.

Jakby to się jednak pogłębiało i zauważyłbyś jakiekolwiek inne objawy to myśle,że na gwarancję warto go oddać jeśli jeszcze jest u Ciebie ważna.Tak żeby nic więcej się nie uszkodziło w razie czego. Może powstawać również jakiś zimny lut.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.