Skocz do zawartości
IGNORED

OOIEVAAR AUDIO - Teraz Polska!

konradskala

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z obietnicą przedstawiam nabyte przeze mnie przewody COM-MK1 i EENHOORN MK6. Ponieważ mam je kilka dni i do porównania miałem jedynie Audioquesta 6+ oraz Copperheada, mogę napisać jedynie, że w zestawie Marantz: Odwarzacz CD 6000

Wzmacniacz Pm 7000 + kolumny Eltax Symphony 8.2 wypadły nawet nieźle. Przede wszystkim przybyło i to dużo basu, choć średnio z kontrolą. Średnica bardziej wypchnięta do przodu, raczej umiarkowana i czytelna, ale z minimalną gradacją znaną z tanich, zwykłych przewodów. Natomiast wysokie bardzo spokojne, nie „latają” po całym pokoju i nie narzucają się przy słuchaniu mocniejszego rocka.

Tyle co usłyszałem.

Najlepsze jednak to, co zobaczyłem po rozebraniu tych kabli. Dobrze, że po odsłuchach bo inaczej nie było by mi do śmiechu, ale do rzeczy.

Na pierwszy ogień interkonekt COM-MK 1.

- bardzo miękki, żółty przewód jest bez ekranu, a miał być - zgodnie z opisem w aukcji

- filtr „PFSS” składa się z: 2 szt. samochodowych fajek gumowych, 10 cm rurki instalacyjnej, 4 cm ferrytu (chyba) oraz pociętych na pół ołowianych plomb stosowanych np. do plombowania liczników energii elektrycznej

- wtyki solidne, dobrze trzymają się w gniazdach

Drugi przewód - głośnikowy EENHOORN MK6.

- przewód składający się z 6 cieniutkich żyłek i znowu bez ekranu, który w opisie aukcji widniał jako potrójny. Łudząco podobny, jeśli nie identyczny przewód zasila mój domofon...

- konfekcja z materiałowej pliecionki chyba tylko dla ukrycia powyższego faktu, wg mnie zupełnie niepotrzebna, ale to kwestia gustu.

Celowo nie podejmuję tematu opłacalności mojego zakupu, zachowam to dla siebie.

Poniżej zdjęcia kabelków

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14987-100005172 1189353709_thumb.jpg

post-14987-100005173 1189353709_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/36075-ooievaar-audio-teraz-polska/

Jeszcze jedna fotka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...właściwie ze wzgledu na to kłamstwo odnośnie ekranowania nie wiem, czy Producent nie zasługuje na interwencje prawną np... Mam mieszane odczucia, jak ktoś "na żywca" oszukuje.

pzdr

Nie wystawiłem jeszcze komentarza. Sam nie wiem, co robić - czekam na wasze opinie.

Link do wystawianych kabelków:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli faktycznie są ewidentne różnice to jest to oszustwo.

Tak to często bywa jak ktoś chce kupić High-End za 300 Zł. Naiwność ?

Sam high-End też często jest jednym wielkim oszustwem , poza wyjątkami. Ale nie za 300 Zł.

Nazwa kabli jest super.

Niby Van ale nie Van.

Mi się to kojarzy z Poojeebał Audio.

Nie mam zamiaru tego ukrywać, że je rozebralem. To tak proste, że może zająć się tym dwuletnie dziecko. Rozebrałem, bo zaniepokoił mnie dźwięk przesypujących się (jak sie później okazało) połówek ołowianych plomb.

Najbardziej podoba mi się "laurka" :-)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość chml

(Konto usunięte)

Czy tych kabli nie produkuje czasem forumowicz o nicku bocianvip? Tu cos bylo na ten temat:

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=27033&all=1

Ja bym zadal zwrotu kasy jesli towar niezgodny z opisem...

:):):)

To ten sam gość co wtyki prądowe jakie można kupić wszędzie po 8zł sprzedaje po 59zł. :):):)

Zatem trzeba kupować od wiarygodnych osób. Forumowicze forumówiczów nie oszukują :) a tak....???

Pamiętałem że ktoś na forum prezentował te wynalazki. Poszukałem i znalazłem tego konstruktora z UE :-)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja nie miałem żadnych przewodów, szukałem czegoś w miarę solidnego. Kupiłem najpierw interkonekt za 76 zł, a później głośnikowy za 112. W tej cenie mógłbym kupić najwyżej Audioquest Copperhead (mam w domu i bez rewelacji) oraz 5 metrów przewodu głośnikowego po 20 PLN za metr – może jakiś Sonic Link lub Real Cable. Z opisu wynikało, że kable są zbudowane z solidnych i ekranowanych przewodów...

Na dobrą sprawę nadal nie wiem co najlepiej by zagrało w tym zestawie, bo nie mam za bardzo z czym porównać.

oczywiście że tan sam... porównajmy..

A propos (podobnie zresztą jak nasz kochany forumowy dd32=audiohifi i tysiące innych nicków na allegro) tak samo i ów "music-vip" ma kilka nicków (dawny m.in na allegro dobrze nam znany bocianvip - ten sam nck na forum.... a niebawem pewnie i ...

Ukryta Zawartość

NIE DAJCIE SIĘ ROBIĆ W KONIA!!!

post-5682-100005163 1189357833_thumb.jpg

post-5682-100005164 1189357833_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>konradskala, 9 Wrz 2007, 19:05

Kup przewód z metra i wtyczki za 8zł/szt (te które masz na tym kablu wcale więcej nie kosztowały!) i polutujesz sobie taki kabel że Ci szczęka opadnie.

Ja tylko raz kupowałem coś od dość znanego forumowicza.Okazało się,że niemal dwukrotnie przepłaciłem ale nie mam pretensji po później sobie przypomniałem,że przecież jakieś 3 miesiące przed zakupem widziałem jak się chwalił za ile to coś kupił.Mój błąd i nie mam żalu.Teraz się przynajmniej pilnuje i jak coś kupuje to staram się nawet 2 tygodnie przesiedzieć przed monitorem, poszukać, poczytać, przekalkulować i dopiero kupować.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

marooned

brak podstaw

nic nie robia z ludzmi ktorzy ustawiaja aukcje za pare kzł i łapia naiwnych ,pare razy chciałem przestrzec takich robionych na maxa ale tez do konca nie wiesz czy to nie jeden z nich-allegro konsekwentnie milczy chyba ze nie zapłaca prowizji a tak mozesz sprzedac cegłe za stowe i jest OK

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

cir, 9 Wrz 2007, 19:51

>marooned

>brak podstaw

>nic nie robia z ludzmi ktorzy ustawiaja aukcje za pare kzł i łapia naiwnych ,pare razy chciałem

>przestrzec takich robionych na maxa ale tez do konca nie wiesz czy to nie jeden z nich-allegro

>konsekwentnie milczy chyba ze nie zapłaca prowizji a tak mozesz sprzedac cegłe za stowe i jest OK

No i bardzo dobrze - jest wolny rynek (jeszcze) a głupota kosztuje. Sam bym tego shitu Oooievaaar nigdy nie kupił - wystarczy spojrzec na te opisy popełnione łamaną polszczyzną. Ale uważam, że każdy powinien miec prawo do głupoty i nikt nie może tego odebrac ( powinno zostac umocnione poprzez wpisanie do części Konstytucji mówiącej o Wolności, Prawach i Obowiązkach Człowieka i Obywatela ). Głupota to jeden z motorów wolnego rynku - jej wykluczenie to katastrofa dla wszystkich :)

Więc może jest oprócz mnie jeszcze jakiś użytkownik tych wynalazków? Może ktoś miał z nimi styczność? Wygląd to nie wszystko, przecież przewody Reson wyglądają jak druty do dipola, a efekt jest bardzo dobry.

A może ktoś z Was chce spróbować u siebie tych kabelków, mógłbym wysłać do testów do kogoś doświadczonego w tym temacie, oczywiście celem uzyskania miarodajnej opinii.

BlueMax, tylko tak się składa, że z brakiem podstaw to nieprawda, gdyż facet sprzedaje towary niezgodne z opisem, a więc i "niezgodne z umową", gdy ktoś kabel na podstawie takich informacji kupi, a potem się dowie, że jakiśtam filtr to tak naprawdę ołowiany balast.

To jest oszustwo i musi być ukarane. A głupota, o której mówisz, w niemniejszym stopniu występuje u tych, którzy płacą o wiele większe pieniądze za kable, które są reklamowane bez błędów ortograficznych i stylistycznych, a bełkot marketingowy przejawia większe zdolności ubezmózgowniania czytelników ;-) Rzekłbym, że w większym, bo jego miarą może być z powodzeniem ilość pieniędzy wydanych na placebo. Ale to temat na inną dyskusję.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.