Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz CD-67mkII na co zamienić?

Sektor

Rekomendowane odpowiedzi

Piopio, 19 Gru 2007, 01:11

>Jeśli mówimy o Stelmachu w cd za 200 zł to faktycznie 700 zł jest ok.

>Ale to jest Onkyo 7511 !!! Sam CD wart jest 450-500 zł !!!

Nie no jasne wszystko się zgadza... tyle że 450-500 to chcą handlarze :(

Jak by to był np. Marantz CD63 to już by się za te 1000 zł z tym Stelmachem dawno sprzedał :)) Ale to jest Onkyo :P

stelmach do marantza sie nie zmiesci na "mur beton" ;-)

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

ludkowie za tą kwotę to można wyrwać np. cd960, 880 !

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Czy ktoś wątpi w wyższość Stelamcha nad CD z przedziału 1000-2000 za używany ???

Mam nadzieję, że nie ....

Nie można łączyć tylko Stelamacha z jasno brzmiącym wzmacniaczem.

Z ciepłym wzmacniaczem i neutralnymi kolumnami takie zestawinie do poezja dla uszu.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

zgadza się w 100% :) ale Rolela to lepiej zacisnąć pasa i 991!

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

ps. mój ostatni wpis był kierowany do Mc Gyvera

A co powiedzie na MHZS cd 33. Nic o nim nie wiem. A można go wyrwać na 1000 pln i to nowy. Warty tego tysiaka? I jak sie ma do Marantza?

Bo drążycie swój wątek "stelmachowy" a jakoś solidnego wsparcia, którego oczekiwałem po znawcach to nie widzę. Efekt jest taki, że:

Arcama 7 odpuściłem i poszedł wczoraj za 920 pln

Co z tym Myryadem MC-100? mogę go kupić za 1300 pln.

Arcam Alpha 9 jest do wzięcia za około 2.000 pln.

No i ten Rotel 975 albo CA 640C v2 za 1.000 pln.

Dajcie wsparcie bo się miotam:)

Czyli ta cena (1000pln) przy jego jakości to pewniejsze polepszenie w stosunku do Marantza?

Bo o to chodzi. Chcę kupić coś zdecydowanie (a raczej bezdyskusyjnie) lepszego.

Tak jak wcześniej w wątku radzono, że np. Rotel 930 to skok w bok a nie do przodu. A ja chcę jednak do przodu zdecydowanie. Ten MHZS jest nowy. Tamte pozostałe używane więc z jakimś ryzykiem. Dlatego dopytuje o tego chinola. Bo jak rozumiem cena 1000pln za nowy to okazja?

Albo Stelmach albo Meridian !!! Innej opcji nie ma. Potem są już klocki powyżej 5k a to z kolei strefa wpływów CEC-a paskowego (podobno).

W sobotę będę słuchał najnowszego Stelmacha - zobaczymy co jest wart. Choć w tym przypadku cena jest już słona - 980 + 400 + 170 = 1550 !!! W szranki stanie Meridian 506.24.

Sektor - jak masz wydać 2k zł na Arcama to lepiej kup Meridiana 506.24 za 2,5K.

CA odpuść od razu.

A poza tym to nikt Ci nie poradzi bo trzeba samemu posłuchać i okreslić swoje preferencje !!!

pozdrawiam

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Piopio, 19 Gru 2007, 12:58

>A poza tym to nikt Ci nie poradzi bo trzeba samemu posłuchać i okreslić swoje preferencje !!!

OK. Ale widzisz - skoro CA mam odpuścić a Arcam 9 czy proponowany Meridian jest na pewno lepszy, to niezależnie od słuchania i preferencji, są klocki które bezdyskusji warto kupić w miejsce tego Marantza. I jest tylko kwestia ceny.

A ponieważ nie "gonie" ze sprzętem aż tak mocno do przodu to 2.000pln jest dla mnie krańcowym wydatkiem. Pamiętaj, że to ma byc cos do Rotela RA-02 więc nie ma co szaleć ze źródłem bo aż takiego skoku sie nie wyłapie.

Podsumowując:

CA odpada, Arcam 9 i Rotel 975 jest OK.

No to jeszcze wysilcie swoja wiedzę i powiedzcie co z tym Myryadem?

Znalazłem taka recenzje -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena w 1997 - 3.400 a mój Marantz o ile pamiętam kosztował 1800. Więc idąc kategorią ceny to chyba lepszy w klocek. A MHZS cd33 kusi bo nowy.

No sam nie wiem. Jakoś najbardziej mnie ten Myryad kręci w sensie relacji cena/jakość.

Ukryta Zawartość

Bardzo bym uważał z kupowaniem na podstawie recenzji... można się przejechać.

O ile kolumny czy wzmak z 1997 roku zagra poprawnie i dziś, to z CD może być kłopot. W tej dziedzinie zaszedł duży postęp. np. miałem JVC 1050Z z 1996 r - kosztował 3k. Wtedy grał. Teraz .....

A nowy CD za 1K zł .... wierzysz, że zagra na miarę oczekiwań ? Jak już MHZS to 88. Ten zagra.

pozdrawiam

Ten MHZS to ja mogę mieć za 1000 a nowe na aukcjach są za prawie 2000 -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rotel RCD-1072 srebrny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skoro możesz nabyć nowe MHZS 33 za 1000 zł to bierz się nie zastanawiaj.

Jak ci nie podejdzie to bez problemu sprzedasz.

pzdr

Podłącze sie przy okazji i zapytam, ile warto zapłacić za CD 67 MKII w wersji OSE. Wypatrzony w zagubinym sklepie tkz. leżak magazynowy. Stan zewnętrzny niskazitelny. Papiery, pudełko, gwarancja. Sprzedawca proponuje 800 złotych.

Wiem, że nudzę ale wracam z pytaniem o tego Myryada MC-100.

To, że nie ma żadnych opinii oznacza, że ten sprzęt jest nieznany forumowiczom, czy szkoda o nim cokolwiek pisać. Mogę go kupić za 1200 pln. Mam wrażenie, że to niezły CD, wypadł dobrze w testach porównawczych z Audiolabem 8000 więc chyba nie ma lipy i cena atrakcyjna.

MHZS cd 33 już kupiłem. Sprawdzę jak zagra. Jak mi nie przypasuje to niedługo będzie do wzięcia na Allegro. Jak ktoś jest chętny w razie czego, to pisać na PW.

Jakieś konkretne informacje na temat Arcama Alpha 9 ?

Bo mogę kupić za 1500 pln.

Moim zdaniem cena jest okazyjna?

A sprzęt uchodził w swojej klasie za bardzo dobry i był na pewno wyżej notowany niż mój Marantz.

Proszę o jakieś szybkie informacje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.