Skocz do zawartości
IGNORED

amplituner yamaha rx797 jako wzmacniacz

rosim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem użytkownikiem amplitunera stereo yamaha RX 797, który kupiłem w zasadzie nie porównując z innymi sprzętami poza denonami serii 700 (cd + wzamacniacz oraz cd + amplituner). Piszę również na innych forach dot. audio i wiele osób mnie pyta jak wypada RX 797 w stereo, zwłaszcza chodzi o porównanie do klasycznych wzmacniaczy - nie amplitunerów. Może ktoś ma skalę porównawczą jak to jest z brzmieniem RX 797 (jasne czy ciemne, detaliczne, mało, czy dużo basu itp.), ja niestety nie mam punktu odniesienia poza, jak juz wspomniałem, denonem 700 + dali concept 6, który w porównaniu z rx 797 + maestro II 130 (to co mam) nie zachwycił, a na pewno nie byłbym skłonny zapłacić za zestaw denona + dali ok. 5 K (za yamahe dałem 3,1K).

witaj, mialem kolejno yamahay rx-v 800, 1200 a niedawno 2700 i powiem ci jak przesiadlem sie na deonona 3805 to zobaczylem ze yamaha to straszliwe kupsko. pewnie sie pogniewas zale nie warta w stosunku do denona nic.

marcin9999, ale ty wymianiasz i porównujesz tutaj ampli KD, yamaha rx 797 jest amplitunerem stereo, znane są odrębne wątki KD vs. stereo, mi chodzi o ampli i wzmacniacze stereo, pozdrawiam

Fotki wnętrza RX 797

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14995-100004398 1190368573_thumb.jpg

post-14995-100004399 1190368573_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.