Skocz do zawartości
IGNORED

Njlepsze żródło do 6.000 PLN?

filip

Rekomendowane odpowiedzi

dziekuje za wszystkie niesmieszne i smieszne wypowiedzi. Szukam zrodla naturalnego, przestrzennego, analitycznego, z dobrym basem. Po prostu dobrego tzn b.dobrego. Jak sadzicie co to moze byc?

Za taki szmal to Ty możesz już kupić audiofilski odtwarzacz "gęsty". Nie mam teraz czasu szukać po cennikach, ale nowe formaty są tańsze od CD, więc będzie to wysoki model.

Pozdrawiam

PS- o wyższości nad zwykłym CD to chyba nie muszę Cię przekonywać- to oczywiste.

Jeśli szukasz "zrodla naturalnego, przestrzennego, analitycznego, z dobrym basem. Po prostu dobrego tzn b.dobrego." to polecam chodzenie na koncerty i/lub wynajmowanie muzyków. 6 kzł to na parę biletów wystarczy.

Ale jeśli upierasz się przy muzyce mechanicznej, to kup z drugiej ręki jakieś źródło z górnej półki. Powinno wystarczyć na coś naprawdę porządnego.

dawno tak nieinżynierysjkiej wypowiedzi nie czytałem.

to tak jak by komuś polecic rower na prośbe o rade o ekonomiczny samochód. A druga część wypowiedzi to juz w ogóle szczyt inżynierii. Jak by to powiedziała drzewniej moja nauczycielka od biologii ze szkoly sredniej - rece i piersi na kolana opadają. A ponoc polscy inżynierowie chwaleni za granicą.

>Andrzej nie popadaj w euforię nad nowymi formatami! ;o) Przypomina mi to moje zachwyty przed 20 lat nad CD.Od 3 m-cy mam TT i dla mnie brzmienie winyli jest o wiele ładniejsze,pełniejsze(sprawę stanu LP pomijam).Jednak CD zostaje bo za dużo czasu włożyłem i pieniędzy również w moją kolekcyję płyt CD ;O) .Jestem cofnięty w rozwoju!;O)Starość,konserwatyzm albo zdziecinnienie ;o) Wybór należy do mnie;o)

Warto jedna posłuchać wszystkich nośników i wybrać to co odpowiada

Leszek > Ja ostatnio posłuchałem trochę starych płyt , między innymi - starego Rockmena Teda Nugenta - porównywałem to z wersją na CD -

i co ... też chcę zdziecinnieć ...lub się cofnąć , jak kto woli.

• Redaktorzy

Z gramofonów za te pieniądze ejst w czym wybierać. A skoro masz system z porządnym odwarzaczem Heliosa, kultowym Sugdenem i Dynaudio, no to faktycznie, tylko winylu tu brak. Za dobre polaczenie uwazam ProJect Perspective (3200), do tego jakaś wkładka MC z zakresu 1-2 kzl (moze byc i drozsza, ale budzet przekroczysz), oraz nowy prądowy phonostage Qaudio. Mozesz tez zainwestowac wiecej w dobry gramofon (np. cos z Nottingham Analogue, Rega 25, Michell Gyrodec, Clearaudio Champion), a rerszte toru uzupelnic stopniowo).

Jesli natomiast winyl ci nie lezy, to przypuszczam że aby znalezc w cenie 6 kzl CD lepszy od Heliosa, trzeba juz troche pokombinowac. Sugerowalbym Meridiana 507 (kosztuje cos okolo tego), ew z drugiej reki jakiegos CECa lub Linna. Meridian to chyba pewny wybor.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.