Skocz do zawartości
IGNORED

FUNKCJONALNE tanie cd

CharlieStereon

Rekomendowane odpowiedzi

witam

szukam taniego cd, które zastąpi przeciętny brzmieniowo odtwarzacz reloopa. budżet mój to około 1,7kzł. zestaw to kef iq3, nad c300 - ale planuje go wymienić na jakąś lampe np amplifona ? - okablowanie audionova itd jak w opisie. repertuar jak w opisie. i teraz moje typy:

1. pioneer pd-d6-j za odczyt mp3 i sacd, ładny wygląd i solidną robotę

2. denon dcd 700 za odczyt mp3, wygląd i cene

3. marantz cd-sa 7001 za sacd, ale dużym minusem jest wysoka cena

4. xindak c-06 chyba najmniej funkcjonalny, ale za to chyba najlepiej brzmiący

nie chce nic uzywanego, ma to byc sprzęt na lata.

nie chce cambridge audio bo mi sie nie podoba.

musi czytać cd-r.

jako że trudno mi bedzie posłuchać wszystkich sprzętów, bo oczywiście moge jeździć do warszawy, ale wtedy budżet spadnie do 1,3kzł.

no to tyle. ja skłaniam sie na denona.

https://www.audiostereo.pl/topic/36363-funkcjonalne-tanie-cd/

Podobno bardzo solidnie zbudowany jest harman/kardon hd-970? Powinien się zmiescic w budżecie...

Cos na ten temat znalazłem w wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wyglada rzeczywiście nienajgorzej...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ups...to chyba była starsza wersja. Tu zdjęcie z innym czytnikiem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I dla porównania Denon DCD-700

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Harman hd-970

Bardzo interesujący odtwarzacz jeśli chodzi o nowe rzeczy , słuchałem go ostatnio w sklepie i powiem szczerze ,

zaskoczył mnie . Cena 1200zl , w środku jeden z lepszych nowych przetworników AD1955 , napęd ASL bardzo popularny

i dostępny , stosowany między innymi przez Primare. Niezle prezentuje się wizualnie zwłaszcza niebieski wyświetlacz z dużymi napisami. Nawet chciałem kupić do tuningu ,sądze że ten sprzęt posiada ukryty potencjał.

nad odpada bo jest brzydki.

bardzo mi zależy na mozliwości odtwarzania mp3 czyli w sumie wypada wybrać pomiędzy:

denon

pioneer

h/k

tylko że nigdzie nie moge znaleźć informacji że hd970 faktycznie odtwarza mp3...no sam nie wiem

-> CharlieStereon

"tylko że nigdzie nie moge znaleźć informacji że hd970 faktycznie odtwarza mp3..."

Odtwarza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

rozbierane zdjęcie to nie przypadkiem HD 950 i HD 970 ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

niestety amplifon mi przeleciał koło nosa.

ponieważ mój nad ma jakąś awarie - przekrzywiony balans o metr w lewo, na różnych kablach, kolumnach, odtwarzaczach i pomieszczeniach - zastanawia mnie kupno denona dcd 700, ale... w komplecie z pma 700. prezentują sie świetnie, graja może bez rewelacji, ale na pewno to dobry dzwięk za te pieniądze...sam juz nie wiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie wiem, ja chce coś nowego po prostu, głównie mi chodzi o odczyt mp3, bo jako kulturoznawca i dj zajmujący sie m.in. promocja net-labeli potrzebuje możliwości odczytu formatów skompresowanych.

MP3 powiadasz?

buuuu :P

a na poważnie - za swoją kasę mógłbyś mieć bardzo solidny player z wyższych pół, second hand. No ale - do niczego nie namawiam.

pzdr.

Jędrek

no niestety mp3.

wiele dobrej muzyki jest dystrybuowana tylko w tym formacie. ponadto mam szeroki i dowolny dostęp do większość płyt dostępnych na polskim rynku, także mp3 to wygodna sprawa dla mnie. wiem że buu i wiem że tutaj o TYM nie wypada mówić, ale dla mnie sprzęt ma nie tylko ładnie grać i wyglądać, ale także ma być praktyczny. i tyle. a biorąc pod uwage, że niespecjalnie jestem wysublimowany dzwiękowo ( odróżnienie kabla audioquest jade od zwykłego jest dla mnie możliwe, ale trudne ) to chyba powinienem sie zadowolić.

CharlieStereon

Z zakupem CD z MP3 rzeczywiscie to nienajlepszy pomysł z jednego z powodów. Niedługo zaczniesz migrować kolekcję z CD z MP3 na DVD z MP3. Wtedy CD-k odtwarzajacy MP3 Ci niewiele pomoże.

Lepiej zainwestować w porzadny player z drugiej reki - a za taka kase masz juz naprawde sensowny wybor świetnych odtwarzaczy, a odtwarzanie MP3 z dowolnych płyt powierzyc jakiejś mancie, silvercrestowi lub innemu koreancowi, ktory odtwarza wszystko za wyjatkiem płyt chodnikowych :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.