Skocz do zawartości
IGNORED

Opinie o SS-fsr450---jak to chodzi

Gość Bond

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze jedno, pamiętaj ,że przy takiej cenie jakość dźwięku jest TRAGICZNAAA!! Lepiej używane stereo, też się da słuchać kino. Policz sobie : z1000 zł 30% to marża sklepowa a więc 700 zł, z tego zarobek producenta 200 zł, zostaje 500, 300 to cło, podatek i transport, zostaje 200 zł, z tego 100 zł zarobi producent, zostaje 100 zł!!!!!!!!!!!!! na pięć głośników, subwoofer, kabelki, opakowanie, instrukcję i Bóg wie co jeszcze. To będzie Twoja muzyka na kilka lat :))))

Pamiętajmy tylko, że nie każdego stać na kolumny po kilka tysięcy złotych, a ci mniej zasobni też chcieliby posłuchać na trochę lepszych kolumnach. Nie sądze, żeby Sony było taką tragedią, choćby dlatego, że są to solidne duże kolumny. Pan w Conforamie przeknywał mnie, że o niebo lepszy od zestawu HTP 3300 z tymi kolumnami jest Panasonic z platikowymi z kombajnem i plastikowami pierdziawkami. Chciał mi udopwodnić, że świetnie też gra muzykę, ale nie chciało mu czytać kilku płyt pod rząd. Kupiłem HTP 3300 i uważam, że jest wart 2500 za cały zestaw (te kolumny + wzmacniacz 495 + NS 330). Kino gra OK, muzyka w stereo też.

Oczywiście zależy czy ktoś chce tylko stereo, czy tracąc trochę na jakości mieć dwa w jednym.

Zapomniałem dodać, że dość długo zastanwiałem się nad tym zestawem i odsłuchiwałem też Yamahę z Eltaxami za 2899 zł, jednak Sony brzmiało dla mnie sporo lepiej (bardziej miękkie brzmien, takie preferuję). Widziałem kilka osób, które po odsłuchaniu tych dwóch zestawów zdecydowały się na Sony.

jesko ja nie muwie że ten ampli fajnie gra bo go jeszcze nie suchałem ale byłbym bardzo ciekaw jak wypada w teście z taką yamahą w tej cenie oczywiście !!! a co do serwisu to miałeś ampli albo dvd sony że masz taką pewność że odwiedze serwis????

Jesko, obiecuję, że jeżeli bedę musiał odwiedzić ten "słynny"serwis Sony to poinformuję o tym. Ciekawy jestem, czy ty ten serwis odwiedzałeś, czy może przeczytałeś gdzieś na grupie, że ktoś napisał, że jego kolega miał problem z Sony.

Elfan: please wyłącz caps locka. Co do porównania amplitunera sony i yamaha - człowiek, od którego kupowałem kolumny B&W miał dość wysoki model amplitunera Sony. Słuchałem tych kolumn na Sony a następnie mojej Yamaszce 430. Różnica w jakości dźwięku była miażdżąca, na korzyść Yamahy.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

bo może takie odczucie miałeś ponieważ jesteś posiadaczem YAMAHY ??? ale to wiele zależy od preferencji , może ty preferujesz taki dzwięk i Tobie bardziej odpowiadał .

P.S czy to był ten ampli co w linku jest ,czy jakiś inny model bo o ten mi konkretnie chodziło???

>painkiller Ja byłem w serwisie Sony: kamera 2 razy, magnetowid 5 razy, wieża od córki to nawet niepamiętam, alechyba tylko kabel do prądu się nie zepsuł,amplituner 325 czy tak jakoś , dawno jeszcze z prologikiem ze dwa razy, telewizor 29" trzy razy to samo-dźwięk,wzmacniacz 317 od syna ze trzy razy, cd od syna dwa razy laser, w kamerze po dwóch latach wymieniłem głowicę za 600 zł plus robota i w magnetowidzie też 400 zł plus robota, w drugim magnetowidzie taśmę przewijał traktor Ursus, mimo kilku napraw ,nic nie było lepiej,dźwięk padł dwa razy, a że był 3-systemowy czekałem na część 2 miesiące, UFFFFF. Zrobili majątek na Noblu z Trinitronem i telewizory robili porządnie. Ale to było dawnooooo! Teraz montownie w Chile albo Paragwaju walą taką tandetę ,że głowa boli.

to jacek1954 dowiedziałem sie że jesteś WIELKIM PECHWCEM jeżeli chodzi o awarie sprzętu bo jeszcze nie słyszałem żeby ktoś miał tyle sprzętu zepsutego,ale jak zauważyłeś to jest wina tego że tyle sprzętu sony produkuje , i kamery,telewizory,wieże, a taki denon czy onkyo , yamaha, to ja kamery nie widziałem yamahy czy denona albo onkyo a moze ktoś widział???

P.S a ja mam z Malezji i z Węgier sprzęt produkowany ,czyli tam gdzie YAMAHA, a nie z Chile czy Paragwaju.

Przez długi czas byłem fanem Sony, wiadomo kiedyś marka,że ho ho. Teraz nie jestem zawziętym przeciwnikiem, patrzę realnie i widzę dobre produkty. Choćby serię ES. Niestety ,jest to najdroższa firma zupełnie bez podstaw. A co do awaryjności nic nie przekłamałem, to z 10 lat używania tej firmy, a jak nie wierzysz, to po prostu wejdż do serwisu Sony, a się dowiesz.Yamaha z węgier??? A gdzie to kupiłeś? Na allegro wszystkie Yamahy są z Singapuru lub Malezji, tak jak Pioneer czy Onkyo. Mój drogi, chyba nie uważasz za dobrą oznakę, kiedy firma produkuje WSZYSTKO. Bo wszystko, to znaczy ..... Trzeba na coś się zdecydować, a teraz Sony kupiła Aiwę, bo chce jeszcze produkować jak Panasonic odkurzacze, lodówki, suszarki,mikrofalówki. Wzieła się też za fotografię i robi komputery!! Tylko patrzeć jak polecą w kosmos.

Jak ja patrze jak wszystko co sony sie wam psuje to smiac mi sie chce. Tap patrzac to niektorzy odwiedzali serwis sony ze 30 razy buahahahahha. sorki ale zachodze sie ze smiechu.!!!!! Co niektorzy twierdza ze sony to jakas prawdziwa klapa a tak nie jest. Jest to pionier w wielu dziedzinach i musicie sie z tym pogodzic. taka yamaha to jeszcze nie potrafila samodzielnie niczego wymyslic wiec o czym tu mowimy. slyszalem yamahe i nietwierdze ze to jest zly sprzet ale nie przesadzajcie znowu z ta jakoscia. dobry to jest rotel, dynaudio itp. a nie mała i odwalajaca jak z lawki szkolnej yamaha. sam mam dwa telewizory sony, walkmana, magnetowid i niewidze lepiej, moi znajomi tez jada tylko na sony i sobie zachwalaja a wy nakupilizescie ,moze nie wszyscy niewiadomo co na niemieckiej gwarancji i przezywke robicie straszną. pozdrowionka. A tak na marginesie tylko patrzec jak sony wykupi yamahe i dolaczycie do naszej rodziny , wielkiej rodziny S O N Y . :) POZDROWIONKA

krzych, a co wymyśliło Sony??? Trinitron i telewizory odkupiło od noblistów, magnetowid zaczęło małpować 10 lat po JVC i panasonicu, cd na przystawkę przyczepiło się do Philipsa, wzmacniacze małpuje, kolumny składają inne firmy, nawet nasz Tonsil, kamerę 8mm miałem i większego szajsu nie widziałem, dvd zmałpowało, do sacd się przyczepiło ( philips ),komputery tylko składają na podzespołach innych, a w środku sprzętu, ja to wiem , połowa części to Toschiba, Hitachi,Motorola, itd. Buaaahaaahaa. Składnie masz, że szkoda gadać.

jacek1956---> ja mam z malezji i węgier, a w malezji jak sam przyznałeś jest też produkowana Yamaha a co do węgier to nie byłem pewien i mam sprzęt ze sklepu a nie z ALLEGRO!!!! a co do sony to mi się wydaje że ma dość duze doświadczenie jeżeli chodzi o kino bo z tego co wiem to jest właścicielem Columbia Tristar Pistures i ma po całym świecie studia filmowe i sale kinowe!!!!!!

P.S a co do tego że robi wszystko i robi to żle to się nie zgodze bo etapy projektu montażu i różne pomysły i ludzie co to wymylają pracuje w swych osobnych działach produkcyjnych i się zajmuje tym na czym się zna najlepiej.

Gość Jaro11

(Konto usunięte)

No panowie ? nie macie wiedzy oj nie macie. Sony dysponuje jednymi z największych studiów filmowych a sa to "Cary Grand Theater" wytwórni Sony Pictures Enterainment, "Kim Novak Theater" i największym studiem do tworzenia utworów muzycznych musicali. Sony to niestety prawdziwy potentat w dziedzinie Kina domowego. Yamaha to 3 bądz 4 w talii kart

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Zarejestruj się już teraz

Zyskujesz dostęp do wielu dodatkowych treści, o których nawet nie wiesz!

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.