Skocz do zawartości
IGNORED

Wygrzewanie nowego Denona PMA1500AE

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

Po wielu perypetiach z Horn Distribution S.A., kierownik serwisu w końcu zdecydował się wymienić mojego wzmaka (końcówki mocy szalały - grały asymetrycznie) na nowy egzemplarz (w końcu nie po to słono przepłaciłem, by nie korzystać z 3-letnich praw gwarancyjnych).

Mam jednak pytanie do użytkowników tego pieca od nowości, ponieważ mój poprzedni egzemplarz grał trochę w sklepie przed zakupem i nie wiem ile czasu potrzebuje nowy egzemplarz na to by osiągnąć optymalne brzmienie.

Dziękuję i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/36414-wygrzewanie-nowego-denona-pma1500ae/
  • 3 tygodnie później...

Grał prawidłowo, ale okazało się, że to końcówki mocy były uszkodzone - każda chodziła swoimi szlakami - tj. grały asymetrycznie pod względem stopnia wzmocnienia i charakterystyki częstotliwościowej (choć różnice nie były znaczne, dla laika może nawet niezauważalne, ale dla audiofila kolosalne), a nie potencjometr głośności czy balansu, jak pierwotnie uważał serwis.

Horn finalnie wymienił wzmaka i po sprawie. Nie bez kozery przepłaciłem aż o 1100 zł za Denona w stosunku do ceny na allegro. A tam miałbym już przesikane. Umówmy się, gwarancja międzynarodowa to jednak nie to samo, co serwis dystrybutora. Koszt przesyłki w obie strony do Niemiec - europejskiego centrum serwisowego Denona wyniósłby prawie tyle co 50% ceny urządzenia, a tak transport przez 3 lata w ramach serwisu gwarancyjnego pokrywa Horn, w końcu za to się płaci tę ich cenę katalogową.

Aha, po pierwszej interwencji serwisu, wzmak grał w miarę dobrze zanim się porządnie nie rozgrzał - później już było coraz gorzej, dlatego w pierwszym odruchu myślałem, że wszystko jest OK, a nie było.

Od nich wiesz ze to koncówki mocy, czy Ty im to powiedziałeś przy powtórnej reklamacji ?

Ja słysze nierównowagę ja przekręce maksymalnie pokrętło balansu. Przy maks w prawo dzwięk jest cichszy niż przy maks w lewo. Ale przy ustawieniu centrum lub direct source nie słyszę nierównowagi.

Ale jednak martwi mnie niska jakość wykonania Denonków :

Co do jakości Denona. Obudowa niewątpliwie jest wykonana na 5+, jednak to co w środku - jak widać - niekoniecznie. Sprzęt jest Made in Japan, a jak wiadomo Japończycy przenieśli 90% produkcji do Chin, kraj macierzysty stał się miejscem, gdzie się wyłącznie projektuje. Tak więc w samej Japonii brakuje już specjalistów związanych z utrzymaniem i kontrolą jakości produkcji, czego efektów nie trzeba szukać daleko.

• 1 miesiąc później...

Hejka , napisz coś więcej o tym wzmacniaczu , czy wogóle warto ?? jadę dzisiaj po niego własnie a mam Paradigmy 9v5 i nie chciał bym dać ciała w zakupię , acha , kupuję roczny więc nie nowy ale na gwarancji kupiony u polskiego dystrybutora , cena jakieś 60% nowego

• 4 miesiące później...

Cześć Wam.

A ja właśnie pozbyłem się mojego PMA 1500AE. Nie narzekałem na niego, ale fartnęło mi się kupić niezłe paczki do których ten piecyk był ciut za słaby.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.