Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Yamaha 1700?

monikaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie polecilibyście kolumny do wzmacniacza Yamaha 1700? Zastanawiam się nad JBL seria CS, nie ukrywam, że kusi mnie wygląd. Chcialabym jednak także dobrą jakość dźwięku. Jaki center 2 kanalowy, czy 3 kanalowy? Czy ja jako kompletny laik poczuję różnicę? Jaki subwoofer (może yamaha YST SW515). Czy kupić zestaw czy może kompletować pojedyńcze kolumny? Slyszalam o tym, ze JBL nie dobrze wspólgra z Yamaha. Czy komplet 7.1 to dobry pomysl, czy moze pozostać przy 5.1?

Ratunkuuu, jestem w kropce. Dodam tylko, ze mam obszerny pokój bez mebli, z wyjątkiem wielkiej narożnej sofy, nie mam tez wiele czasu (synek) by odsluchiwac poszczególne kolumny w sklepach. Z góry dziękuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/36418-jakie-kolumny-do-yamaha-1700/

Yamaha ampli z JBL miałem ale 2.1 i grało to bardzo dobrze ale pozbyłem się Yamahy i poluje na Denona.

Nie wiem jak zagra Yamaha w 5.1 czy 7.1.

Suba to bym polecił JBL E 250 zależy też jaki masz wielki pokój podaj wymiary i jaką kfote chcesz wydać na zestaw kolumn.

W grę wchodzi kwota do 6000. Kusi mnie ten JBL css 1500 bo ladny:-), ale fronty w zestawie to dwudrożne surroundy. Są wprawdzie dostępne frony 3-drożne z tej serii, ale kosztują ok 4tyś. jeden. A zatem są poza zasięgiem mojego portfela. Chyba lepsze bylyby fronty 3-drożne? Co myślicie o takim zestawie Yamaha: bas: YST SW515,center NS C444, fronty: NS 777, surroundy: NS 333. W przyszlosci do zestawu 7.1 kolejne NS 333? Może to racja, że Yamaha najlepiej zagra z Yamahą i nie ma co skupiać się na walorach wylącznie estetycznych...

"YAMACHA nie istnieje, a YAMAHA chyba tak .Chyba że nagrodę eisa za zestaw głosnikowy YAMAHA SOAVO-1 odebrały duszki"

he te nagrody i nagrody :):) bywało też że Fiat Panda był samochodem roku !!!! :) ciekawe jakie kryteria zastosowali. kto da więcej ? :) kiedys byłem na takich ciekawych targach i tez jedna taka firma dostała nagrodę. hmmm nic dziwnego bo mieli największe stoisko i co roku się wystawiali, więc organizator bardzo ich lubił :)

• 3 miesiące później...

Ostatnio mój sąsiad kupił sobie kolumny Paradigm-a monitor 7v.5. W połączeniu z YAMAHA RXV-659 zagrało bardzo ładnie. Jak dla mnie było za mało basu, ale też nie ma co się czepiać, bo kable były kiepskie. Za 2 tygodnie idę na ponowne przesłuchanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.