Skocz do zawartości
IGNORED

woofer w innej pozycji niz zalecana

qot

Rekomendowane odpowiedzi

mam dylemat: pokoj w ktorym mam ustawione kino jest juz dosc mocno zagracone ... wymieniam glosniki ( zostalo mi dokupienie woofera ) i jest malo miejsca ... chcialem Was spytac czy znace dobry i nie dorogi i mały woofer do wysokosci 34 cm. zastanawialem sie nad KODA SW-1000 ale czy moze on grac lezac "na boku" ?

https://www.audiostereo.pl/topic/3650-woofer-w-innej-pozycji-niz-zalecana/

mi się wydaje że mozna umieścić suba na boku tylko może wizualnie troszku śmiesznie to wyglądać ale brzmieniowo to raczej nie powinno być przeciwwskazań tylko żeby nie był zbytnio blisko szafy czy innych przedmiotów powodujących drgania bo ja mam koło okna i teraz trzeba wymieniać okno hyhy.

Jeżeli chcesz mieć bas donośny i czasem dudniący postaw w rogu pokoju ,jeżeli bardziej delikatny możesz go postawić na bocznej ścianie,najlepiej w pobliżu miejsca twojego odsłuchu

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Ja bym tak nigdy nie ustawiał subwoofera i nie będe się na ten temat wypowiadał, ale jeśli szukasz budżetowego subwoofera o wąskiej obudowie to może KODA SW-700? Swoją drogą jeśli nie bedzie problemu z ustawieniem SW-1000 to moja opinia na jego temat jest jak najbardziej pozytywna, jedyne zastrzeżenia mam do wykończenia (zapraszam do obejrzenia wylutu bass-reflex...), ale liczy się przede wszystkim dźwięk.

Swoją drogą z ustawieniem sub`a również mam problem, tutaj pod warunkiem że ma on możliwość regulacji fazy i cz. odcięcia to można go ustawić z tyłu (wydaje mi się że przesunięcie fazowe 180 stopni i górna cz. graniczna 70-80 Hz to optymalna konfiguracja przy takim ustawieniu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.