Skocz do zawartości
IGNORED

Klony DMS250 MARANTZ

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

Jedne z najlepszych kolumn jakie slyszalem. 3 drozne ale to nie jest ich wyroznik. maja fantastycznie dobry bas z bardzo malej obudowy. Relatywnie malej jak na glosnik 25cm. Ale poziom basu i jego jakosc zachwyca. Maja tez bardzo prosta obudowe. Prosta do wykonania. Wlasciwie tradycyjna skrzynia z plyta nad spodem w celu uzyskania szpary na basreflex. Czyli zadne rury. Prosto i tanio. Porodku obudowy scianki spina mala plytka i to wszystko. A jak gra? koledzy sluchajacy tych orginalnych obudow moga zaswiadczyc o niesamowitych parametrach akustycznych. Na AS2007 bda graly wiec naocznie i nausznie bedzie mozna sie przekonac ze jest to cos super.

https://www.audiostereo.pl/topic/36539-klony-dms250-marantz/

O senicz zmienił zdanie i też będzie klonował !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co za upadek moralny.

Przypomnę ci twoje wpisy z wątku na temat klonowania wzmacniacza Kraken:

Dla mnie to jest kradziez czyjejs mysli tak jak nie mozna kopiowac dziel objetych prawami autorskimi...... a kradnijcie se na zdrowie. Ale ja juz wiem co o was myslec. tfu.

Oczywiscie w cywilizowanym swiecie firma ktora by skopiowala taki projrkt byla by stracona. Dlatego nikt nawet bez patentow nie kradnie cudzych opracowan. Swiat konstruktorow audio jest dosc hermetyczny ale jak sobie wyobrazam nie ma miedzy nimi zarzutow o kradziz konstrukcji. Dlatego my powinnismy nasladowac wlasnie taka postawe. Wiele osob publikuje swoje opracowania autorskie np. ja sam to uczynilem na swojej stronie i nie ma pretensji o ich wykorzystanie nawet komercyjne. Nie przecze ze unz. wzajemnie sie podladaja ale za wszelka cene staraja sie nie robic kopi cudzych opracowan. No chyba ze jest sie gnoikiem.

No to powiedzcie poprostu - chcecie okrasc firme? czy nie? wedlug mnie chcecie wiec zlodziej to odpowiednia nazwa na taki zamiar. Ja wiem ze was to boli bo nikt wam nie mowil wprost co o was mysli ale niestety prawda jest okropna. Kiedys to by wam reke obcieli i juz. Teraz mozecie sie cieszyc slawa audiofila-cwaniaka. Zreszta gdyby to dotyczylo tylko krakena. A krel i inne firmy? ja rozumiem firme ktora umieszcza sch na swojej stronie i zacheca do kopiowania rozwiazan. Chco nie dokonca taki cel pewnie byl tych firm gdy service zamieszczali. Wasza chec na posiadania czegos nie usprawiedlia was przed kradzieza. I byc moze nie ma na to patentu ale dobry obyczaj powinien powstrzymac was od takich dzialan. Bo od rzemyczka do koniczka......

narazie kusze wiedzac ze i tak nic z tego nie bedzie. nastepnoe aby skopiowac te kolumne trzeba zmienic jej parametry do basowca innego niz w orginale. A to radykalnie zmienia konstrukcje. Ale to by i tak wyszlo w praniu wiec nie ma strachu panuje nad chetkami do kradziezy. Ta kolumna to przyklad na inna skole strojenia niz dzisiaj. I jest wlasciwie przykladem do nasladowania mysli tech. niz wykonanie dokladnej kopii. A ta technika jest znana choc zapomniana.

To sa miniatury. 30x37x65cm zew. wymiary. Oczywiscie nie do zdobycia nawet w necie nie ma ich temat nic. Fotki moze wkleje jutro. Co do glosnikow to sa tez nie do zdobycia? ale trzeba uzyc podobnych. przynajmniej na basie. A to jest to latwe gdyz wystarczy z ogromnej ilosci 25cm basowcow wybrac odpowiednie. Sam bas jest z polipropylenu z byc moze jakims wypelnieniem. reszta zalezy od gustow i mozliwosci cenowych.

A na czym polega zapomniana tajemnica zestrojenia basowca?Bo też muszę sobie poskładać jakieś paczki-chociaż ostatnio słyszałem magnetostaty Magnepana najtańszy model za niewiarygodną cenę 1500 zł/para(za nowe!!)jak sie kupi w stanach i zabiły mi ćwieka na dobre tylko póki co nie mam ich gdzie postawić(potrzeba pokoik z 30m2)

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

Ja jak juz pisalem stroje basreflex inaczej niz wynika to z tych super programow do box. I inaczej to gra. Wlasnie te marantz sa tak strojone? chyba? moze zmierze impedancje kolumn i bedzie wiadomo jak sa zestrojone?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.