Skocz do zawartości
IGNORED

Przenosny odtwarzacze?

thomason

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zastanwiam sie na zakupem odtwarzacza mp3, mysle ze umili mi czas w drodze do pracy. Tylko jest taki problem ze wzielem posluchac ten super popularny i dzwiek tragedia, moze ktos zna cos o lepszej jakosci? wiem ze to mp3 i to tez ogranicza jakosc ale tamtego nie dalo sie sluchac!

https://www.audiostereo.pl/topic/36593-przenosny-odtwarzacze/

o tymi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jesli masz wieksze kieszenie to moze sprobuj jak ja, olej mp3 i kup sobie normalnego discmana na cd. Nie trzeba sie babrac w kompresje, doladowywania mp3 na playerka i itp. Wkladasz normalna plyte cd i sluchasz. Jakosc powinna byc lepsza.

Choc ma to swoje minusy, wczoraj koledzy w pracy sie smiali czemu nie mam mp3 playera, pytajac czy trenuje rzut dyskiem ;-)

Discmana, jasne. :> Na playera 4GB obsługującego FLAC wgrasz w jakości CD nawet 10 albumów, a urządzenie będzie w gabarytach niedużego telefonu komórkowego. Dobrze grają: VTec Pro V39, iRiver clix2 (tylko mp3 i wma, ogg skopane), a ze staroci iRivery ifp serii 700 i 800 (mp3, wma do 160kb/s), albo Rio Karma.

Dorzuciłbym jeszcze Meizu M6. Bardzo przyzwoity odtwarzacz, nie tzw. "chińszczyzna".

O synergię clixa2 z Porta Pro polecam zapytać Rolandsingera. ;) Ja tego nie słyszałem, ale prędzej bym tu widział Sennheisery PX100. Mnie się podobało

Ja słucham clixa 2 z Porta pro warto posłuchać tego zestawienia. clixa posłuchasz gzieś w hipermarkecie ale czy dopadniesz go gdzieś do posłuchania z Porta Pro ? wątpie

od czerwca łaziłem i słuchałem różnych playerków wybór padł na cixa 2, ze słuchawkami było ciężej bo w MM czy w Saturnie z wieszaka to nie polecam wyrabiać sobie opini, ciul wie z czego to jest puszczone a ostatnio nawet słyszałem w MM jak by był włączony efekt eliminacji wokali, jakieś pogłosy w tle i myzyka zmącona więc kupa

Poszedłem własną ścieżką i postanowilem sprawdzić osobiście parę modeli słuchawek i zakupiłem KOSS SPARK PLUG, KOSS PORTA PRO, SENNHEISER HD 415 oraz posiadane już jakieś PHILIPSY 2500 do stawki dołączyłem też seryjne słuchawki które odrazu poleciały do szuflady a z tej stawki ZDECYDOWANIE PORTA PRO !

Witam

Posiadam odtwarzacz trekstor vibez (12GB, flac) z ktorego jestem zadowolony ...

co do sluchawek to w moim przypadku koss porta pro przegral z sennheiserami px100 i te wlasnie goraco polecam.

Pozdrawiam

Hmmmmmmm czemu nikt nie polecił odtwarzaczy cowon iaudio? Bezproblemowa obsługa flac, dźwięk najwyższej jakości. Rio Karmy niestety z tego słyszałem to już nie produkują. Określ budżet, wymagania : czy interesuje Cię odtwarzanie plików wideo, radio, dyktafon itd. itp. Jaki rodzaj słuchawek preferujesz ? Jeżeli zamierzasz słuchać muzyki w autobusie/pociągu/tramwaju/metrze to najlepszym wyjściem będą słuchawki douszne. Mały budżet : creative ep-630, większy budżet : jbl reference 220. Można jeszcze posłuchać creative aurvana, Sony MDR-EX51LP. AKG 324P - wszystko zależy od tego jakie brzmienie preferujesz.

Buks, 3 Paź 2007, 20:11

>Rio Karmy niestety z tego słyszałem to już nie produkują.

Nie produkują co nie znaczy, że nie jest dostępna.

Na ebay można kupić nówki w całkiem atrakcyjnej cenie (około 450PLN).

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Ja nie polecam iAudio, bo jeszcze nie słyszałem takiego, który by mnie urzekł dźwiękiem. Co do clix2 i Porta Pro, Rolandsinger mi pisał, że to totalna porażka w stosunku do tego, co te słuchawki potrafią z iPoda Nano. Ja tam nie przepadam za dźwiękiem iPodów, nie licząc Szufli 1. Poza tym czemu Porta Pro, a nie PX100? Ja wolę te drugie, zwłaszcza ze względu na ergonomię i ten rytuał chowania i wyjmowania ich z etui. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.