Skocz do zawartości
IGNORED

Kable Chord zbieram opinie i chetnych

marcin025

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie witam wszystkich forumowiczów audiofili.

Chciałbym zachęcić forumowiczów do wymiany zdań na temat kabli renomowanej angielskiej firmy CHORD. Firma ta w Polsce jest nieznana, ale na całym świecie dużo się mówi o produktach tej firmy. Osobiście przetestowałem kilka kabli i jestem posiadaczem Chord Indigo (rewelacyjny interkonekt), Cobra, Chrysalis, Anthem wersja xlr.

Zastanawiam się teraz nad zakupem kabli głośnikowych. Do wyboru mamy modele Rumor, Odyssey, Epic, Epic Super Twin (nowosc).

Proszę o opinie na temat wyżej wymienionych modeli (najbardziej interesuje mnie Odyssey i Epic - podobno swietne kable do systemow Naima i nie tylko).

Jezeli okaze sie ze kable sa warte uwagi bede skladal zamowienie. Aby zamowic te kable po bardzo atrakcyjnych cenach trzeba kupic min 50 m kabla i zlecenie musi przekroczyc 1000 funtow.

W zwiazku z powyzszym czekam na opinie na temat produktow marki Chord i zbieram potencjalne zamowienia na kable tej marki - jezeli uzbieramy wymagana ilosc to skladam zamowienie oczywiscie potwierdzajac wczesniej dokladne ceny kabelkow.

Pozdrawiam i licze na szczere odpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/36619-kable-chord-zbieram-opinie-i-chetnych/

Ok jak najbardziej jak jakis sobie upatrzysz to daj znac jezeli zbiezemy chetnych na 1000 funtow to zloze zamowienie. Na dzien dzisiejszy mam potencjalnych chetnych na kabel kolumnowy (sam jestem jednym z nich) ale to troche kupowanie kota w worku poniewaz nie sluchalem glosnikowych przewodow ale coz czasami ryzyko sie oplaca tymbardziej ze interkonekty chorda Din, RCA, xlr sa swietne.

W odpowiedzi na dziwna notke Pana Zydelka...

Naimy b. dobrze graja z oryginalnymi interkonektami i kablami.

Naim Naca 5 nie ma sobie rownych w swojej cenie i w wyzszych do 150 zł za metr (testowalem np. VDHUL Wind, Hybryd, Qedy, Audioquesty, real cable, itd) ale sa pewne kable tak jak chord epic super twin lub kable kondo ksl spc ktore graja lepiej tylko ceny oscyluja od 300 do 1000 zł za metr

Interkonekty Naima porownywalem do VDH Orchidei, firsta, itd i jak narazie od niego gra duzo lepiej tylko Naim HI-LINE i Chord Indigo :) cena w sklepie tego pierwszego to ok. 3000 zł aten drugi bagatelka 5500 zł ...

Wpis dedykuje Panu Zydelkowi :)

Witam ponownie wszystkich Zebralem grupe osob chetnych na kable (ale troche za malo do minimum zamowienia)

W zwiazku z powyzszym prosze chetnych na kabel glosnikowy CHORD EPIC TWIN (model drugi od gory) o kontakt

Cena w angli to jakies 200 zł + spore koszta przelewu pieniazkow i wysylki

MOJA CENA TO 140 zł za metr (kabel polecam do systemow naima)

Pozdrawiam

potrzebuj chord chrysalis 2 Rca->5pin DIN 1-metrowy. cena na angielskich stronach to ok 44 funtów. ile kosztowałby u Ciebie? potrzebuję z radia do wzmacniacza. mogę zamówić odrazu i wpłacić Ci pieniądze.

pozdr

adam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.