Skocz do zawartości
IGNORED

Prosze O Pomoc GLD Dedykacje 0,3 MAX 05

Giertuga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów, mam do Was moi drodzy pytanie i prosbe zarazem. Jeden głośnik w moich obecnych klumnach GLD „Dedykacje 0,3 Dekada MAX 05” został niestety wcisniety paluchem do

wewnątrz i strasznie brzydko to wygląda. Jest to głośnik średnio tonowy i tu pojawia sie moje pytanie:

- Jakiej firmy jest to głośnik i czy dorawnie go nie bedzie jakimś wiekszym problemem (jesli to mozliwe prosilbym o dokladne podanie modelu i ceny jesli ktos będzie znał takową)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tutaj zalaczam fotke tych ze kolumn z aukcji internetowj, a glosnik ktory zostal pocharatnay to drugi patrzac od gory:). Serdecznie porsze o pomoc i z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi w tym temacie.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/36756-prosze-o-pomoc-gld-dedykacje-03-max-05/

odkurzaczem to wyssiesz całą membranę. Nie polecam tej metody.

Wykręć głośnik i obejrzyj jakie są na nim napisy.

Poza tym którą wersję masz? Srebrną czy tą drewnianą? Tam są różne tweetery. W tej drewnianej są tweetery Alphard do nabycia po ok. 10 zł za sztukę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

McGyver Wersje mam drewnianą, a głośnik ktory jest spaprany to ten co znajduje się pod tweeter'em.

A apropo wyciagania odkurzaczem to wyciagnolem ile sie dalo na malych obrotach heh, ale brzydkie slady

dalej pozostaly;/

tak wieśniacko napisałem ale metoda naprawde popularna bez sensu kupować nowy głośnik zawsze można spróbować naprawić na włąsną ręke a kupno głośnika to ostateczność jak by nam coś nie wyszło :) a poza tym sama kopółka wpływu na brzmienie nie ma, co nie ?

Mc G.

A z tym Alphardem to mnie zaskoczyłeś !

_WILU_, 10 Paź 2007, 11:29

>Mc G.

>

>A z tym Alphardem to mnie zaskoczyłeś !

Ja też byłem zaskoczony. W tych srebrnych wersjach są audaxy, a tu alphard. Ja alphardy kupowałem jak mi był potrzebny ładny front do tweetera z magnesem neodymowym. Przy okazji zyskiwałem magnes, którym można było zrobić ekranowanie magnetyczne jakiegoś głośnika.

A nie wiem. Raczej nie znam tych przetworników, nie za dobrze widać na tych zdjęciach. Rozbierane fotki mogą wszystko wyjaśnić.

Nie podoba mi się umieszczenie tweeterów w takiej "studni".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.