Skocz do zawartości
IGNORED

Zgryz przy wyborze wzmacniacza

salvadhor

Rekomendowane odpowiedzi

No własnie. Wzmacniacz - do tej pory jadę na amplitunerze, pora się z nim rozstać.

Kolumny to Wharfedale Diamond 8.4, kable Qed x-tube 350, RC ca1801 .

Do tego biorę pod uwagę wzmiacniacze, kolejność wg. zdecydowania na kupno :

- Cambridge Audio Azur 640a v2.

- Creek Evo

- Denon PMA 1500AE

- Arcam DiVA A70

Niezły komplecik. Problem jest w tym, że nie mam gdzie się udać, aby cokolwiek z tego przesłuchać - a jakie są wasze doświadczenia ?

https://www.audiostereo.pl/topic/36827-zgryz-przy-wyborze-wzmacniacza/

Hej

Jezeli o rock chodzi to stawiałbym na Denona, ale parząc na kolumny w opisie moze zaczac od ich wymiany.

Ja tez bedę stawał przed tym wyborem niedługo, u mie liderem jest Baltlam, ale napewno przesłucham w moim systemie.

Powiem kupując w ciemno troche ryzykujesz, ale jak niemasz wyjscia to musisz.

Pozdrawiam

będę za 14 dni testował CA serie 600 i niższe , H/K 970 i kikla wzmaków Marantza , mam mozliwość brania ze sklepu na weekend ale sklep jak to sklep , dobry sprzęt i drogi jedynie zamawiany jest pod klienta - zobaczę co najlepiej wypadnie z paradigmami 9v5 , mam równiez JBL E100 , dzisiaj przywiozłem plazme

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) / tylko strona pokazowa / i chyba ją zostawię - jeżeli spodoba mi się dżwiek CA640 to kupie CA 840 no i CD równiez CA C840

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

słuchałem denona i cambridge, denon wypadł lepiej tylko w ostrym rocku ( lepsza separacja niższego i średniego basu ), a tak cambridge rządzi. lepiej mu chodzi gałka głośności, ma odłączany przewód zasilający, ładniejszego pilota i obudowę, na mnie lepsze wrażenie zrobił.

mim

znaczna część przemysłu audio produkuje sprzęt lub zamawia podzespoły na dalekim wschodzie czasami są to tak uznane firmy, że nikt by się nie spodziewał.Niestety takie mamy czasy że przemysł AUDIO broni się przed plajtą ,szukając taniej siły roboczej, u nas jednak panuje jeszcze stereotyp skazującu wiele wartościowego sprzętu z racji pochodzenia, na niebyt

?

wszyscy jesteśmy chińczykami to fakt.

taki xindak robi dużo dobrego, bo nie udaje że nie jest chińczykiem.

ale jakby ktoś mnie zapytał co to za sprzęt, to wstydziłbym sie xindaka.

pomijając inne kwestie związane z praktycznością ( brak wyjścia pre i słuchawkowego, brzydki pilot )

Ukryta Zawartość

może coś takiego.W Europie znany jako Vincent 236.Koszt ze sprowadzeniem ok 2300zł.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.