Skocz do zawartości
IGNORED

Kable do podłączenia Denon1907zDVD/Cyfrą

Azazel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Chciałbym zasięgnąć rady od użytkowników posiadających bądź osób które coś na ten temat wiedzą, jakie kable z obecnej oferty były odpowiednie.

Oczywiście szperałem po forum, jednak zdecydowana większość dotyczy kabli do podłączenia kolumn, a mnie chodzi o sprzęt peryferyjny. Do połączenia jest:

ampli Denon 1907

DVD Denon 1730

DVD Manta Lord 033

tuner Cyfry+ z HDTV

tuner tv sat (niemieckiej)

Gra to wszystko z zestawem kolumn Jamo E680+E600+E6CEN.

Jak podpowiedziano mi w innym wątku, najlepiej będzie to połączyć w nast sposób:

DVD Denon: obraz componentem/HDMI i dźwiek coaxialem

tuner cyfra: obraz componentem/HDMI i dźwięk coaxialem

Manta: obraz componentem i dźwięk optical

tuner satelita niemiecki: obraz S-Video i dźwiękoptical (jeżeli jest)

Do kupienia jest więc:

3xComponent

1xHDMI

2xCoaxial

1xOptical (ew. 2x)

1xS-Video

I teraz moje pytanie? Jakie kable, jakich firm, jakie modele, będą odpowiednie do powyższego zestawu, który żadnym High-Endem nie jest, więc definitywnie nie ma sensu brać jakichś drakońsko drogich i dobrych kabli:)

Component:

Co sądzidzie o serii Prolink Exclusive? Są najdroższe z najtańszych (~40zl na allegro) i potem długo długo nic - tzn "następne" są DaVinci za 80zł... Przy 3 potrzebnych sztukach różnica jest sporo odczuwalna;) Może coś innego godnego polecenia?

HDMI:

Prolink Exlcusive za 55zł? DaVinci za 73,90zł? Coś innego firmowego za te pieniądze, czy cokolwiek za 20-30zł?

Coaxial:

Znowu Prolink Exlusive za 12zł/0,5m? jakiś Clotz la Grande za 30zł/1m? Czy może Profigold za 80zł/1m?

Optical

Znowu Prolink Exlusive 37zl/3m? Profigold PDG561 80zl/1m? Czy cos pomiedzy?

S-Video

rowniez Prolink Exlusive za ok40zl, dwukrotnie drozszy Profigold...

To tylko przyklady oczywiscie.

Z gory serdeczne dzieki za wszelka pomoc!

Pozdrawiam,

Michal

Aaa!

Wszystkie podawane przyklady i ceny sa z Allegro. Nie mam zadnej wiedzy na temat okablowania i bardziej sugerowalem sie tam iloscia kupujacych, czy klasami cenowymi kabelkow, wiec jak wspomnialem, nie ma sie tym za bardzo sugerowac ze tylko to wchodzi w gre:)

Pzdr!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.