Skocz do zawartości
IGNORED

Jakość odtwarzania DVD

CuoreRosso

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem tu nowy... Ale zaznaczam, że znam zasady forum (nie tylko tego, ale ogólnie) i zawsze najpierw szukam a dopiero później pytam...

Niestety odpowiedzi na owe zagadnienie nie odnalazłem, a szukałem długo.

O co chodzi? Już tłumaczę. Mam jakieś tam wyobrażenie o moim przyszłym świecie audio video, które ulega to mniejszym, to większym korektom pod wpływem zdobywanej wiedzy. Trzymam się tylko kilku "niezmiennych" a o reszcie czytam, porównuję i zaczynam zadawać pytania.

Otóż czy jakość odtwarzania płyt (ogólnie) będzie w tych przypadkach podobna:

1.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

2.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy też by cieszyć się lepszą jakością, detalami itp. (niezależnie gdzie sygnał "popłynie" dalej) należy zainwestować w stricte odtwarzacz. I nie chodzi mi konkretnie i wyłącznie o ten, ale o podobną grupę cenową. A może to wcale nie ma znaczenia...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/36871-jako%C5%9B%C4%87-odtwarzania-dvd/

A ja nie widzę przeszkody by dekodery MPEG2 i MPEG4 koegzystowały sobie w jednym odtwarzaczu i "byśmy się cieszyli dobrą jakością obrazu i dźwięku w filmach DVD" i MPEG4 ;-)

marooned - nie chodzi o same dekodery lecz o calosc projektu i uklady wyjsciowe toru wizyjnego. Pomiedzy high-endowym odtwarzaczem DVD a supermarketowym odtwarzaczem wszystkiego co na drzewo nie ucieka jest przepasc. Na Euro juz wiac roznice, ale jak podlaczysz do jednego i drugiego projektor po komponencie to wtedy zauwazysz jaka dramatyczna jakosc oferuja te supermarketowe plastiki.

Moim zdaniem warto kupic jakas Mante/Silvercresta/Korra na pliki Divx/Xvid a porzadny odtwarxacz na pozostale standardy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.